На море в Гърция 2023 - II

• 62 262
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
В Серес сме, навигацията дава три възможности до Торони. Коя е най-комфортна (малко завои, магистрала)? Предполагам през Солун?
Да

# 466
Здравейте! Някой слуучайно да е ходил до Паксос с малко дете ? Май взех да съжалявам че го организирах това пътуване като гледам че плажовете май хич не са подходящи, ама вече е късно. Исках да видя дали все пак някой го е правил това приключение Grinning
Да, аз. Колко е малко детето? На Паксос има един пясъчен плаж, който е създаден с помощта на човека - Монгониси.
Има и един на Антипаксос, докъдето се ходи с водно такси, страшно е красиво.
Останалите плажове са с обли бели камъчета, които са много приятни за лежане, за ходене във водата са необходими акваобувки (поне за по-претенциозните, ние най-често сме без).
Снимките са тук, островът е чудесен, нищо няма да ви липсва! Малко по-скъп е от други обаче.

# 467
Много си харесахме Йерисос но пък не си харесахме място за настаняване.
И сега гледаме Флогита и Плагия, какво ще кажете там за плажа? Пясък, камъни, таралежи, много ли е пренаселено?

# 468
На околовръстното на Солун в посока Халкидики има кофти задръствания, ако някой пътува в тая посока. Бая си почакахме на околовръстното и след него. След Терми се отпуши движението малко, но пак е натоварено, движим се в колона.

# 469
Здравейте! Някой слуучайно да е ходил до Паксос с малко дете ? Май взех да съжалявам че го организирах това пътуване като гледам че плажовете май хич не са подходящи, ама вече е късно. Исках да видя дали все пак някой го е правил това приключение Grinning
Да, аз. Колко е малко детето? На Паксос има един пясъчен плаж, който е създаден с помощта на човека - Монгониси.
Има и един на Антипаксос, докъдето се ходи с водно такси, страшно е красиво.
Останалите плажове са с обли бели камъчета, които са много приятни за лежане, за ходене във водата са необходими акваобувки (поне за по-претенциозните, ние най-често сме без).
Снимките са тук, островът е чудесен, нищо няма да ви липсва! Малко по-скъп е от други обаче.
На 2. По принцип сме пътували много пъти с него вече така че не му е за пръв път да приключенства но главно за плажовете се притеснявам и дали ще има с какво да го занимавам Grinning Ще вземем обувки - благодаря за информацията! Simple Smile

# 470
Не разбрах изречението за занимаването. Ако търсите плажове с развлечения (пързалки, водни колела и т.н.), Паксос не е подходящият остров. Но също и по-голямата част от Гърция.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 14:19 от Параход

# 471
Sisi1122, ако се притеснявате, че няма да може да си играе на плажа с пясък, той спокойно може да бъде заменен с игра с камъчета - подреждане, сортиране, хвърляне във водата.

# 472
  • София
Днешното ни място за плаж - Apokofto, Сифнос:

# 473
Привет! И нашето гръцко щастие наближава и докато още е прясна темата с манджите...бихте ли споделили къде сте хапвали вкусно в Сивота? Ще отскачаме и до Парга,та ако и оттам някой има добра препоръка,ще съм благодарна 🖐🏻

# 474
  • София
Здравейте, излезе ми възможност за няколко дни почивка и много искам да заведа децата (и себе си) малко да се топнем. Търся нещо бюджетно, но да е с хубав плаж, че те видят ли водорасло и не искат да влизат. От няколко дни чета и търся и съм вече луднала. Имам няколко въпроса какво мислите за следните места (най-вече плажа ме интересува) - Посиди (от страната на селото), Паралия Катерини, Олимпиаки Акти, Ханиоти, Торони. Искаше ми се някъде по-насам (Неа Перамос, Неа Ираклица, Керамоти), обаче в началото на юли все намирам някакви уау суми, само за спане. Ще съм благодарна, ако някой има личен контакт на някое апартаментче, непретенциозно, да сподели и да проверя дали е свободно и за цена.

# 475
Знам, че в темата северна Гърция е недолюбвана, най-вече, защото е побългарена, но аз да си кажа - Неа Перамос е нелош вариант за кратка морска почивка. Амолофи, плажът на около 3 км. от населеното място, е прекрасен по мои критерии - широк,  пясъчен, водата е прозрачна... На мен лично ми харесва най-много и недолюбвания тук Пепони бийч - удобни шезлонги с матраци, чадъри от палмови листа, ползването е срещу консумация, има и платена зона, готина музика, пъргави сервитьори разнасят фрапета и ледени коктейли...  Ресторантчета с маси до морето в селото предлагат вкусна храна, цените са нормални.
V_e_S_i, по-напред в темата писах, че на място тук си намерихме тройна стая с кухненски бокс за 50Е на вечер. Не е нещо особено, даже стаята е тесничка, а терасата още повече, но за едно спане няколко вечери, бива. Ако искаш, на ЛС мога да ти изпратя номера на човека, който ни настани. Име не знам, взех телефона от табела с надпис Леонидас апартментс (нещо такова).
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 20:09 от Аркадия

# 476
  • София
Знам, че в темата северна Гърция е недолюбвана, най-вече, защото е побългарена, но аз да си кажа - Неа Перамос е нелош вариант за кратка морска почивка. Амолофи, плажът на около 3 км. от населеното място, е прекрасен по мои критерии - широк,  пясъчен, водата е прозрачна... На мен лично ми харесва най-много и недолюбвания тук Пепони бийч - удобни шезлонги с матраци, чадъри от палмови листа, ползването е срещу консумация, има и платена зона, готина музика, пъргави сервитьори разнасят фрапета и ледени коктейли...  Ресторантчета с маси до морето в селото предлагат вкусна храна, цените са нормални.
V_e_S_i, по-напред в темата писах, че на място тук си намерихме тройна стая с кухненски бокс за 50Е на вечер. Не е нещо особено, даже стаята е тесничка, а терасата още повече, но за едно спане няколко вечери, бива. Ако искаш, на ЛС мога да ти изпратя номера на човека, който ни настани. Име не знам, взех телефона от табела с надпис Леонидас апартментс (нещо такова).
Скрит текст:

Ще съм благодарна, да ми изпратиш контакти. 🌸

# 477
Аркадия, моля и аз за контакти на лично на мястото за настаняване.

# 478
  • Пловдив
Привет! И нашето гръцко щастие наближава и докато още е прясна темата с манджите...бихте ли споделили къде сте хапвали вкусно в Сивота?
На нас ни хареса тук храна и гледка - https://maps.app.goo.gl/oCkuoYNHmY3dhXtbA

# 479
Здравейте. За плажовете в района на Сарти
( като цяло източната част на полуострова) трябват ли ни аква обувки?

Общи условия

Активация на акаунт