На море в Гърция 2023 - II

• 62 269
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Моля, не цитирайте километрични постове. Изтривайте излишното.

# 451
Ние в Коронос не сме се отбивали, но то е на супер планинско място и ми изглежда убийствено да се катери всеки ден - както с пеша, тъй и с кола. Отделно отдалечеността от всички плажове.
Халки е старата столица на Наксос, освен централно разположено е и по-цивилизовано. Има неокласически къщи, повече заведения, пекарна, супермаркет, там е дестилерията за китрон - местния ликьор от лимони, даже пожарната и една от гимназиите на Наксос са там Simple Smile
Бих избрала него от гледна точка на удобство, пък Коронос ще посетите, като тръгнете към Аполонас. Там има една таверна, която изглежда страшно добре - Ставрос и Матина.

# 452
Пътят до Коронос не е никак лек, веднъж стигнахме и за всеки ден пътуване от и до него ще е убийствено. Иначе е симпатично за разходка.

Халкио е по-добре като място и няма толкова завои дотам, но пак ми се вижда малко отдалечено. Ако всеки ден ще ходите на плаж, ще имате поне 30-40 минути пътуване в едната посока. По какви критерии избрахте точно тези две места?

# 453
За момичета, които ще пътуват тези дни - във връзка с изборите в Гърция от тази вечер до неделя вечерта магистралите ще са безплатни.

# 454
Първоначално бяхме резервирали в Агия Анна, но при по-детайлно разглеждане на резервацията тези дни някои неща не ми харесаха. Безплатното анулиране беше до преди малко и трябваше бързо да решаваме, а понеже има 20-ина дни до почивката ни, изборът от места, които да са хубави, с удобна локация и приемлива цена, не е голям. За първите 5 нощувки харесахме място в Агиос Прокопиос, но за останалите нощувки беше заето, а и първите 5 глътнаха доста от бюджета. Затова за останалите 3 се чудехме между Халки и Коронос, понеже всичко друго беше много скъпо. В крайна сметка резервирах 3 нощувки в Халки. Надявам се да сме направили добър избор със смяната на нощувките и конкретно с тези две места.
Заради първоначалната резервация в Агия Анна проучих основно плажовете от западната страна. Щом ще спим и в средата на острова, ще е удобно да посетим и други плажове. Има ли хубави плажове от източната и северната страна, които наистина да си заслужават? Интересуват ме препоръки от личен опит 🙂
А препоръки за еднодневна разходка до Миконос? Мислех, че с ферибота (като пешеходци) ще е изгодно, но се оказа доста скъпо. Някой може ли да препоръча конкретна фирма за дневен круиз, защото всичко, което намерих, ми се видв доста скъпо.
А на Куфониси заслужава ли си да се ходи за един ден?

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 00:38 от Divi_86

# 455
Понеже има 20-ина дни до почивката ни, изборът от места, които да са хубави, с удобна локация и приемлива цена не е голям, а и преди малко изтече безплатното анулиране на първоначалната резервация, и трябваше да решаваме бързо. 
И аз заподозрях, че е нещо такова, понеже познавам и други, които са резервирали за пик сезон от днес за утре. Щом имате 5 в А. Прокопиос, резервирай смело в Халки. Времето е достатъчно да се наплажувате там и да опознаете Хората, ще имате възможност да видите и друга страна на острова. Освен това до южните плажове като Пиргаки, Агиасо, Каландос, от Халки е много по-малко път, отколкото от Хората и близките комерсиални плажове.

# 456
Fancy, благодаря за изчерпателната информация!:hibiscus:Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

После, много харесах терапията на SPSt!!!   Ако сте намерили и др.подобни гръцки еквиваленти пишете:  laughing:
LaughingLaughingLaughing

Някой може ли да ми каже гръцки еквивалент на мента, глог и валериана - таблетки?😊
Узо, каламари фритата и колокитакя /дзукини/. Малко са големи таблетките , но вършат отлична работа. LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 00:34 от Prinx

# 457
За момичета, които ще пътуват тези дни - във връзка с изборите в Гърция от тази вечер до неделя вечерта магистралите ще са безплатни.

Поне до 20.30 ч. не бяха- плащахме си Тол- таксите чинно😉
Утре продължаваме- ще пиша🙂дали вече са без пари.

# 458
От полунощ тази вечер до полунощ в неделя вечерта, т.е. уикенда. Ние пътувахме на предишните избори (преди месец) и си беше фрий.

# 459
Divi_86, аз помислих, че през цялото време ще сте на едно място, затова се изненадах от избора Simple Smile Но така погледнато има смисъл.

Мен лично на север и на изток не ме впечатлиха плажовете с изключение на едно малко плажче някъде под Муцуна. Като гледам на картата, мисля че е било Псили Амос. Само дотам стигнахме, не знам дали е имало по-хубави на юг от него. Но дори да се върна на Наксос някой ден, не мисля че ще посетя отново онази част на острова.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 01:10 от Deviant Art

# 460
Честно казано, много се чудех, защото после ще ходим на Парос и ми се искаше на Наксос да сме на едно място, а и досега не сме отсядали във вътрешността по време на морска почивка, но се надявам да се получи хубаво. После ще споделя Blush

# 461
  • София
Здравейте, може ли пак да дадете сайта за времето, с който да се следи с камера? Освен accuweather. Благодаря!

# 462
Здравейте! Някой слуучайно да е ходил до Паксос с малко дете ? Май взех да съжалявам че го организирах това пътуване като гледам че плажовете май хич не са подходящи, ама вече е късно. Исках да видя дали все пак някой го е правил това приключение Grinning

# 463
В Серес сме, навигацията дава три възможности до Торони. Коя е най-комфортна (малко завои, магистрала)? Предполагам през Солун?

# 464
Здрваейте! За пръв път ще пътуваме до Гръцкото море и сме женска компания Може ли малко информация относно пътуването,плажовете наоколо,такси,паркинг и,каквото се сетите.Идния месец пътуваме от Бургас за Гърция/Керамоти.Запазили сме в с.Монастираки.От къде е най-лесно да минем,пътищата хубави ли са? Има ли на близо пясъчнинплажове и да стават за деца/плитки/?

Общи условия

Активация на акаунт