На море в Гърция 2023 - II

• 62 257
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
Преминава някакъв циклон. При нас (БГ) валя цяла нощ, сега е слънчево. Предполагам и при вас днес ще отмине и от утре ще се радвате на хубаво време 😀

# 631
Нимерия, под хубав плаж какво разбирате, пясъчен като на Палюри ли?

# 632
Наши приятели дълги години се настаняват на Василики, но при тях е с цел каране на сърф.
За луксозни комплекси не знам, ние сме били в студио.
Иначе хубави плажове има в Кефалония, готини комплекси има в южната част на острова и са близо до плажовете там.

Здравей,

В началото се бях насочил за Кефалония и има голяма вероятност да се насочим пак натам, макар че нямам много събрано инфо колкото за Лефкада.. Можеш ли да споделиш хубави плажове там?

# 633
  • София
За Касандра го дават да се оправи следобяд - https://meteo.gr/cf-en.cfm?city_id=131

# 634
  • Бургас/София
Здравейте,

Имам сериозна дилема - искаме да отидем в Лефкада към средата на юли. Харесах място за отсядане - Crystal Waters в Нидри, но... проблемът е, че всички хубави плажове са далеч от мястото (не знам каква е причината хората толкова да хвалят местоположението, вероятно заради близостта до града Лефкада).
Ние също избираме Нидри на Лефкада, защото е оживено, има къде да се разхождаш вечер, а също и разнообразие от ресторанти за вечеря. На плаж ходим с колата и няма значение дали плажът е на 30 мин. или е в самото градче, така или иначе не бихме ходили на един и същи плаж всеки ден. Вечер обаче няма как с кола, защото това би означавало единият от двама ни да не пие абсолютно нищо, та общо взето зависи какво е важно за вас.

# 635
  • Стара Загора
Искам да ви попитам нещо. Около 18 юли мисля да резервирам ферибот за Китира , чудя се колко дни да останем там, за да я разгледаме и нея добре, после ми се иска и няколко дни да отделим на Пелопонес. Горе-долу до края на юли може да си позволим да си удължим почивката. Обаче се чудя от 18-31 юли колко дни да останем в Китира и колко на Пелопонес.Освен гледки искаме да има и пясъчни плажове все пак, а на Китира май не са много?
Снимката е от плажчето Геропотамос, но нещо не ни хареса и днес си останахме в Ретимно на плаж и после ще търсим хубава таверна .

# 636
  • София
niditop3 Китира е прекрасна, но мисля че 5 дни са достатъчни, поне за мен. Диакофти е чуден пясъчен плаж, иначе повечето са каменисти. Ние спахме в Капсали, в по тихия залив. Там плажът също е пясък, и е съвсем приличен.

# 637
Може ли препоръки за хубави местенца за хапване в Кавала … и там как е паркирането ?
Шофиране, паркиране, пресичане на пешеходна, всичко е ужас и очите трябва да са на четири. 😃 Май идвате от изток, най-удобен ще ви е паркингът на пристанището. Друг голям в центъра е пред хотел Есперия. Цените са съвсем прилични - 2-3 Е за 8 часа.
От Запад идваме Simple Smile

# 638
Ние бяхме 6 дни и не ни стигнаха съвсем, макар че на пръв поглед няма какво толкова да се прави на острова. Пясъчни плажове са на Диакофти - два огромни с фин пясък, Капсали, Агия Пелагия, Фурни - тези са пясък с малко камъчета. Има и още няколко, които се достигат по кофти пътища. Някои от каменистите като Калади и Халкос са безумно красиви.

# 639
  • София
daun, Кефалония е един от най-красивите острови на Йонийското крайбрежие. Има страхотни плажове както пясъчни, така и със ситни бели камъчета.
Тук в темата сме писали много за него. Пусни търсачката и ще прочетеш. Любими плажове са ни били Петани, Антисамос, Миртос, Кси, Скала....много са. Няма лоши плажове на острова.

# 640
  • София
Параход, бяхме там септември 2020 г.- точно когато най-малко хора ходеха, защото искаха тестове или ваксини. И пак имаше много хора, англоговорящи особено. Усещаше се, че годината е по-слаба единствено по това, че във всяка таверна доста от изброени неща в менютата ги нямаше, особено готвените. Бийч баровете се приготвяха да закриват сезона, а хората си идваха на плаж и си ги ползваха, т.е. изобщо не бяха празни. Първите три таверни, които пробвахме (уж много обещаващи) се държаха все едно нямаха търпение да ни изгонят. Даже се чудехме дали не се притесняват от това да не ги разболеят туристите и затова да ги "подканят" да си ходят. И не само че говореха добре английски, ами и режеха всякакви опити чужденец да се опитва да им говори на гръцки.
Мисля, че точно тази е била причината. Ние бяхме предната година (2019) от 9 септември нататък. Чувствахме се едва ли  не като единствените туристи на острова. На голяма част от плажовете бяхме съвсем сами. Вечер в столицата имаше туристи, но бяха наистина малко. Имаше такъв богат избор на настаняване, че наехме някакъв апартамент на два етажа с 2 спални, хол и огромна кухня за пари, колкото стая за двама на Пелион, където отидохме след това. Имахме и "бонус" Joy  Заради вятър, който на острова почти не се чувстваше, отложиха ферибота с 1 ден. Върнахме се в апартамента, а прекрасната домакиня отказа да вземе пари за нощувката, защото не било по наша вина. Това беше една от най-спокойните ни почивки в Гърция и мъжът ми само повтаря как иска да отидем пак.

# 641
Таня67, май ще трябва да повторим Скирос в нормална година Simple Smile

# 642
  • Точно където трябва
В края на юли къде е удачно да се отиде в Гърция? Да не е прекалена жега. В края на май бях на Закинтос и беше супер за море -27 гр. и водата беше прилично топла.

# 643
Един бърз въпрос. В района на Сарти съм, на прибиране ще минем през Илинден. Искам да купя хубав зехтин и маслини. Можете ли да препоръчате от къде? Тук, където съм отседнала, продават домашен зехтин 5 л 40 евро. Това добра цена ли е?

# 644
  • София
Аз нахълтвам с прозаичен въпрос - В Неделя тръгваме много импровизирано на къмпинг в Неа Каликратия за една седмица. Някакви фотогенични плажове има ли в района? Мислим да отидем до Афитос през деня, таверна там? Ако може край плажа. И срам не срам, не сме влизали досега в Солун. Мислим да се качим на хоп ок, хоп офф автобус заради малкия. Какви забележителности задължително да разгледаме в града?
Единствените очаквания с които тръгвам е да си сбъдна детската мечта да бъда на каравана 😂

За Афитос, миналата година попаднахме на една прилична таверна до плажа, която мога да препоръчам:
https://maps.app.goo.gl/1cb15zPLkfRQXeC19
Имайте предвид, че градчето е доста пренаселено, има няколко платени буферни паркинга. Долу до плажа, също може да се стигне с кола, дано успеете да намерите място за паркиране. Ако решите някоя вечер да се разходите в Муданя, също мога да препоръчам таверни. Сряда, там се провежда и фермерски пазар 😉

За Солун, Параход е споменала по-горе интересните места, мога да добавя, след като сте с дете, интересно би било посещение и на аквапарка.
/quote]

Здравейте, бихте ли препоръчали таверни в Неа Муданя?Благодаря!

Афродизиачка, цената на зехтина е супер!

Общи условия

Активация на акаунт