На море в Гърция 2023 - II

• 62 358
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
Само мляко недейте, че те каквото мляко имат в глинени съдинки, ние и насън не можем да произведем😀

# 301
Здравейте, бихте ли споделили мнения и впечатления за Skala Fourkas? Има ли къде да се правят разходки, таверни, плажната ивица, водата? Ще бъдем едно или две семейства с деца на 5г и 7г? Ходили сме на Афитос, красиво място за разходки, таверни с красиви гледки и вкусна храна, но плажовете са оскъдни.

# 302
Ще помоля и за сайт, на който мога да запая фери за Фискардо- Кефалония от Василики.  Нещо търсачката не е много добра излизат ми много мнения и не мога да открия нищо.
westferry.gr

# 303
  • София
Аз миналата година на нашата домакиня на Крит подарих сладко от рози, зарадва се много. И един локум от рози бях взела, него заедно с едно сувенирно шишенце троянска сливова го подарихме на майстор Маноли, собственика на сервиза, в който ни оправиха колата Simple Smile
А че нашето бяло вино е по-хубаво категорично не съм съгласна. Лично моето мнение е, че гърците имат чудесни бели вина. Последното ми попадение е едно такова от Крит, продават го и в Склавенитис, чудно е.

# 304
  • софия
Аз за продуктите от роза съм скептична. И те има. Виждала съм сладко, сапуни.
Присъединявам се към тодоричка за виното, особено бялото. Имат чудесни вина.

# 305
Защо не и бутилка бяло вино, вместо ракийка. Нашето е по-хубаво.
Само с това не съм съгласна.
Обожавам гръцкото вино и за мен то е дооооооста по-добро от нашето.
Ползвам поста да препоръчам една винарна със страхотно вино на уникално място.
Напазуравахме доволно преди седмица. Любимо ми е Plagios White.
https://bibliachora.gr/

Скрит текст:

# 306
Явно не съм пробвала подходящите вина, щом съм с такова грешно впечатление Blush Ще се наложи да се поправя...
Здравейте, бихте ли споделили мнения и впечатления за Skala Fourkas?
Били сме веднъж на септемврийско море преди няколко години  - голяма компания с деца. За малко е ок. Има 2 чудни рибни ресторанта в центъра. За седмица по-скоро не бих отишла. Плажът не е много хубав, не е и много голям. Обикаляхме други по ръкава.

# 307
Аз с един малко по-различен въпрос. Тази година ще почиваме в североизточна Гърция и искаме за два дни да отидем до Чанаккале. Ще преминем от Гърция в Турция и обратно. Въпросът ми е, като български граждани все още може да минаваме с лични карти в Турция, въпреки че влизаме от Гърция, нали така?

# 308
  • Пловдив
И аз съм убедена, че розова магия или биволско сърце са единственото нещо, от което може да ахне една лесбоска баба Wink За съжаление трудно се транспортират до Лесбос.
Моя приятелка се омъжи за грък от Лимнос наскоро. Чак сега прояде човекът домати на наша територия Laughing
Розова маслинка, не съм видяла как ще пътувате и през къде, но аз вероятно бих заложила на сладко от рози/луканка. Или пакетче чубрица - със сигурност нямат. Може ронена, може от онази шарена сол на фигури в бурканчета.

Аз с един малко по-различен въпрос. Тази година ще почиваме в североизточна Гърция и искаме за два дни да отидем до Чанаккале. Ще преминем от Гърция в Турция и обратно. Въпросът ми е, като български граждани все още може да минаваме с лични карти в Турция, въпреки че влизаме от Гърция, нали така?
Да. Имай предвид, че доста се чака на Ипсала, бавно става. В летния сезон- сигурно още повече.

# 309
  • софия
Като големи любители на салата през лятото, всяка година си взимаме. Гръцките домати и краставици не ни харесват. Та носим си за салатата на балкона. Като вземеш по-руйни няма никакъв проблем.

Миналата година на Пелопонес "разменихме" наши за техни. Бяха впечатлени. Домакините ни бяха много мили и ни засипваха през цялото време с продукция от техните градини - пъпеши, домати, праскови. Елени на Скиатос също беше щастлива като споделихме. Каза, че това е нещото, което поръчва на българските си гости Simple Smile Всъщност от нея разбрах, преди това не бях обръщала внимание.

# 310
Цитат
Да. Имай предвид, че доста се чака на Ипсала, бавно става. В летния сезон- сигурно още повече.

Благодаря, ние ще бъдем близо до границата, ще гледаме да тръгнем рано

# 311
  • Пловдив
То и ние, от Александруполис тръгнахме /няма 30 минути/, но пак се изненадах неприятно Wink
На гръцкия безмитен има много добри оферти - те пък ме изненадаха приятно.

# 312
Тъй като ще пътуваме с кола с един повръщащ тийн,

Ще пътуваме от Стара Загора и с голяма вероятност ще минаваме през Маказа, защото през другите ГККП няма да издържи завоите.

Едно видео от вчера:
https://www.facebook.com/groups/390718791650712/permalink/130200 … fnsn=mo&ref=share

Повярвайте ми, тийна ще го "назобя" с дименхидринат да ляга да спи и обръщам и минавам през Златоград.
Това не мога да си го причиня.

# 313
То и ние, от Александруполис тръгнахме /няма 30 минути/, но пак се изненадах неприятно Wink

Както дойде. Целта ни е да идем до Древна Троя и да се пошматкаме из Чанаккале. С приятели сме в Гърция, които не са ходили в Турция. Искат да усетят и там атмосферата. На другия ден по живо по здраво, обратно към Гърция, че сме на къмпинг и там ще оставим караваните.
Но честно казано, изненадах се. От приятели турци знам, че гърците им искат визи, пък и май не се обичат особено. Не очаквах да има големи опашки на този пункт

# 314

Както дойде. Целта ни е да идем до Древна Троя и да се пошматкаме из Чанаккале.
Не е по гръцката тема, но да предупредя, че Троянският кон е в ремонт. Уж за месец, не знам кога ще пътувате.
През Ипсала сме минавали само в обратната посока (Турция-Гърция) преди няколко години, беше спокойно и с минимално чакане, цвете в сравнение с Кулата и Маказа в ден/час пик.

Общи условия

Активация на акаунт