На море в Гърция 2023 - II

• 62 361
  • 784
  •   1
Отговори
# 315
Тъй като ще пътуваме с кола с един повръщащ тийн,

Ще пътуваме от Стара Загора и с голяма вероятност ще минаваме през Маказа, защото през другите ГККП няма да издържи завоите.

Едно видео от вчера:
https://www.facebook.com/groups/390718791650712/permalink/130200 … fnsn=mo&ref=share

Повярвайте ми, тийна ще го "назобя" с дименхидринат да ляга да спи и обръщам и минавам през Златоград.
Това не мога да си го причиня.
Не съм убедена, че дименхидринатът ще го предпази от повръщане дори и ако спи. Веднъж съм минавала с него Елена-Твърдица - спирах на 3 пъти да повръща. Беше ад.
А това видео просто не е страшно, ние сме минавали доста по-големи задръствания с колата (пътувайки от Германия с колона турски автомобили, които се прибираха за рамазана) от Словения още, та до Калотина.

# 316
  • Пловдив
.....
Но честно казано, изненадах се. От приятели турци знам, че гърците им искат визи, пък и май не се обичат особено. Не очаквах да има големи опашки на този пункт

По мои впечатления бяха повече гърци на границата. Не знам дали на пазар или за другаде. Хем беше Разпети петък. Ако скоро не сте минавали турска граница, да знаете, че сега се бавят още повече заради снимките на преминаващите от турска страна.
Не знам и колко се обичат или не, но в тази част на Гърция ходят доста турски семейства на плаж. Миналата неделя имаше група младежи на 18-19г., 2 двойки, девойките с доста оскъдни бански. Големи сладури бяха. А до тях- семейство с малко дете, жената, облечена от глава до пети, вареше на плажа кафе на джезве с миниатюрно газово котлонче. Как нямаше начин да снимам, много ярък контраст на турци и турци. Като минете в Турция ще забележите другата голяма разлика - мръсотията. В Гърция не правят мизерии, а по турските плажове е без коментар. Но може и различен контингент да са, знам ли, да не ги слагам под общ знаменател гражданство.
На къмпинга в Александруполис също е пълно с турци, много приятни обикновено.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 13:27 от jul

# 317
То и ние, от Александруполис тръгнахме /няма 30 минути/, но пак се изненадах неприятно Wink
На гръцкия безмитен има много добри оферти - те пък ме изненадаха приятно.

Както дойде. Целта ни е да идем до Древна Троя и да се пошматкаме из Чанаккале.
Не е по гръцката тема, но да предупредя, че Троянският кон е в ремонт. Уж за месец, не знам кога ще пътувате.
През Ипсала сме минавали само в обратната посока (Турция-Гърция) преди няколко години, беше спокойно и с минимално чакане, цвете в сравнение с Кулата и Маказа в ден/час пик.
След средата на август ще пътуваме. Надявам се дотогава да е ремонтиран

# 318
Аегеан имат някакво промо в момента:
SUMMER FLASH Sale |Up to -30% on all international flights!
Valid for all direct and connecting flights to/from Greece, from/to all international destinations between 01/07/2023-31/10/2023.

П.П. Благодаря на всички за предложенията за подарък!

# 319
Мили хора ,  в Неа Перамос има ли фермерски пазар или малки магазинчета за зеленчуци както в България? Едното ми дете е вегетарианец . Чудя се дали да си нося зеленчуците от вкъщи ?

# 320
  • София
Из селото обикалят производители с пикапи и продават плодове и зеленчуци. По пътя към Амолофи пред градините също се продава. Има и 2 по-големи магазина.

# 321
Нагледно по въпроса с посредниците за самолетните билети и по-ниските цени преди две страници.

Скрит текст:
Взимаме примерна дата - 11.08. Aegean предлагат билет за 43€ еднопосочно.

При посредник jetcost.at днес, защото утре може и да не е – цена 25€. В конкретния случай само при плащане с карта дайнърс.

Утре или след пет минути може и да е друго, или посредникът да е друг. Всичко може. Simple Smile

# 322
Здравейте,
Не сме посещавали Северна Гърция, а сме с две бебета и ми се струва най-удачно. Може ли някой да даде съвет? Спрях се на Палио. Търсим апартамент с оборудвана кухня и спокоен плаж.
Благодаря

# 323
За Палио препоръчвам с 2 ръце
https://www.booking.com/Share-7iBJYe

# 324
Мили хора ,  в Неа Перамос има ли фермерски пазар или малки магазинчета за зеленчуци както в България? Едното ми дете е вегетарианец . Чудя се дали да си нося зеленчуците от вкъщи ?
[/quote
Има зеленчуци, излишно е да носите☀️👌

# 325
Здравейте,
Не сме посещавали Северна Гърция, а сме с две бебета и ми се струва най-удачно. Може ли някой да даде съвет? Спрях се на Палио. Търсим апартамент с оборудвана кухня и спокоен плаж.
Благодаря
[/quote
Неа Ираклица, след Палио. Крайбрежна алея за разходки и ресторанти.

# 326

Конкретно в Неа Парамос не сме били, но в Гърция за вегетарианци няма никакъв проблем. По ресторантите има много вегетариански манджи/ разядки/ предястия/ салати. Пък и във всеки хранителен магазин в Гърция продават зеленчуци.

# 327
Все пак и там хора живеят😀

# 328
Здравейте,
Моля Ви да ми препоръчате градче в близка Гърция, отговарящо на следните условия: евтина храна (хранителни магазини и заведения) и плаж с фин пясък, без камъчета.
Зная, че вероятно е обсъждано, но изникна възможност за съвсем скорошно пътуване, а нямам физическата възможност да изчета и синтезирам информацията, която сте давали, разчитам на Вас и предварително благодаря за оказаното съдействие!
Пожелавам ви приятни почивни дни изпълнени с много приятни емоции!

# 329
И аз да попитам - в острови като Лефкада и Кефалония всички плажове ли са каменисти? Има ли друг остров, който да има такава кристална чиста вода като горните две, но и с хубав пясък?

Общи условия

Активация на акаунт