На море в Гърция 2023 - II

• 62 337
  • 784
  •   1
Отговори
# 345
За един възрасте и дете на 10 години питах-май метро е най добре.

Благодаря!

# 346
Бизте ли казали - за да търся хотели между Макри и Александруполис, какво трябва да посоча в booking?

.....
Не съм ходила там на плаж, но тази година мисля да пробвам. Запазих хотел Александър Бийч като идеята е вечер да ходим за детски атракции в града Александруполис, а през деня на плаж около Фанари.
.......

Това малко неизпълнимо ми се вижда. Александруполис-Фанари е над час за посока. Веднъж може да идете, ама всеки ден....

# 347
.....
Не съм ходила там на плаж, но тази година мисля да пробвам. Запазих хотел Александър Бийч като идеята е вечер да ходим за детски атракции в града Александруполис, а през деня на плаж около Фанари.
.......

Това малко неизпълнимо ми се вижда. Александруполис-Фанари е над час за посока. Веднъж може да идете, ама всеки ден....
да, най-вероятно ще сме около Макри и веднъж ще идем да видим как е във Фанари. Да си знаем за друг път. По принцип не обичам да нощувам около устие на река, че и без това комарите в Гърция са голяма напаст.
През Златоград сме пътували веднъж за Гърция и мисля да е за последно. Нямаше коли, но пътуването беше кошмарно дълго с много завои. На моят мъж му беше интересно, защото имало селца, полета с тютюн, крави, спира да се заговаря със старците по пътя.... той обича тесни пътища с много завои.
Ние ще пробваме Маказа в неделен ден. Явно братята румънци вече не ходят в Албена Simple Smile Simple Smile Ще се подготвя за чакане около час, пък се надявам да минем по-бързо.

# 348
  • Там където
Последните 3 години ходим във Фанари и 1 не ме ухапал, а аз съм магнит за комаро Simple Smile Собстевникът на студиото в което почиваме каза, че пръскат. И да разстоянието не е за всеки ден плаж от Макри до Фанари

# 349
а на надуваемия воден парк ходили ли сте?

# 350
  • София
Кои часове са най-подходящи за минаване през Кулата или няма някаква закономерност?

# 351
Здравейте, ще пътуваме в края на юли до Пелопонес по- точно Толо. Бихте ли ми препоръчали къде е добре да разделим пътя за една нощувка защото ще сме с три годишна госпожица и няма да е удобно.
Мислех си нещо след Солун- Олимпийска   Ривиера, Лептокария. Но съм ходил един път за кратко по тези места и трудно се ориентирам. Благодаря!

# 352
Идеално е да се раздели пътят там, правили сме го многократно. Предпочитаме по-южната част - около Паралия Скотина и Паралия Пантеймонас - хем е по-спокойно, хем е по-близо до целта на юг. Отсядали сме два пъти и в планинското село с традиционна архитектура Палеос Пантелеймонос. В Паралия Катерини и Олимпиаки Акти има голямо предлагане, но си е лудница (макар че във второто също сме спали веднъж и нямам оплаквания като за една нощ, хотелът беше хубав и тих).

# 353
  • София
Някой, който е ходил в Неа Каликратия, може ли да сподели как стои въпросът с паркирането? Хотелът, който гледам, не предлага паркинг.

# 354
  • Варна
Здравейте! Мнение за някой от трите хотела?

Олимпийска ривиера:
Poseidon Palace
Olympian Bay Grand Resort
Grand Platon Hotel

# 355

Олимпийска ривиера:
Poseidon Palace
Grand Platon Hotel
Била съм в последния, но преди 7-8 години. Стаите бяха чисти и приятни, много се грижеха да почистват, май всеки ден идваха, басейнът е хубав и голям, храната не беше нещо уау, но беше вкусна. Хотелът е пльоснат буквално насред нищото между Олимпийски Акти и Паралия Катерини, балкона ни гледаше към една картофена нива Joy
Но не го отбелязвам като минус, напротив, беше тишина и спокойствие, като искаме да се разходим, лудницата е на пешеходно разстояние, има една широка крайбрежна алея. До плажа е 5-6 минути пеша. Но на мен плажовете там са ми малко скучни, защото малко все едно си на плажа в Китен, само дето беше спокойно, де. В резюме, приятно място, без да е нещо особено.

# 356
  • here and now
Здравейте.
Бихте ли казали, може би някой пътувал от Стара Загора в Гърция на плажове до Александрополи?
Как е пътя?
Дълго ли се чака на Маказа?

Какви хотели с малки деца можете да препоръчате? Много благодаря предварително.
От Стара Загора до Александропулис ви препоръчвам да минете през Ивайловград. Там няма никакви опашки, я има една две коли преди вас, я няма.

# 357
Колежки по пътувания 😂 Аз вече имам начертан план и маршрут. Сега остава да го разпределя и по дни. Разполагаме с 13 дни - от неделя до събота. Маршрутът е София -Атина- Нафплио - Монемвасия (попътно)- Елафонисос - Каламата - Делфи - София.
Акропола, Микена, Епидавър и Коринт са също в програмата
Няма да стигнем до Войдокилия, Метони и Пилос, но в този свят трябва и да сме реалисти, програмата и така е доста амбициозна.
Сега остава да харесам и места за спане (още не съм) и дано не се налага да нощуваме в колата 😂

# 358
2 в Атина (един цял ден - помня, че щяхте да разглеждате). Зор с паркирането.
3 в Нафплио
4 на юг - малко почивка, плаж Simple Smile
3 в Каламата (не знам какво планирате да разгледате оттам, ако не ръкава с Войдокилия, Метони и Пилос - ако искате Мани, по-добре да е около Ареополи, Гитио)
1 в Делфи или Арахова - и там задължително търсете настаняване с паркомясто, и за двете

Имайте предвид, че Атина и Пелопонес са най-горещите места в Гърция, а вие отивате в най-горещия сезон. Бих се бутала на планинско при всяка възможност, на Пелопонес има и такива бол. Невинаги по маршрута ви, но ги има.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 22:30 от Параход

# 359

Олимпийска ривиера:
Poseidon Palace
Grand Platon Hotel
Ние сме в Гранд Платон в началото на септември.Ще пиша след това!

Общи условия

Активация на акаунт