На море в Гърция 2023 - II

• 62 316
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. Никога не сме ходили в Гърция. Планувам организинрана екскузрия с автобус около 22-ри септемрви. Ползвали ли сте тур оператор и ако да, от кой сте доволни? Гледам оферти на Глобул турс и Бохемия?

# 391
  • Варна
тук едва ли някой е ходил с  организинрана екскузрия с автобус Simple Smile
тук са свободно скитащи електрони Simple Smile
Всяко лято стотици хиляди българи са с колите си свободно настаняващи се и обикалящи. Особено Северна Гърция лятото повечето коли са български и румънски , за уйкендите да не говорим - гъчканица Sad

# 392
Здравейте. Никога не сме ходили в Гърция. Планувам организинрана екскузрия с автобус около 22-ри септемрви. Ползвали ли сте тур оператор и ако да, от кой сте доволни? Гледам оферти на Глобул турс и Бохемия?
Ходила съм с Бохемия,доволна съм.

# 393
  • София
Е, не всеки има кола да обикаля на воля. Дъщеря ми беше с Бохемия, също остана доволна.

# 394
тук едва ли някой е ходил с  организинрана екскузрия с автобус Simple Smile
тук са свободно скитащи електрони Simple Smile
Всяко лято стотици хиляди българи са с колите си свободно настаняващи се и обикалящи. Особено Северна Гърция лятото повечето коли са български и румънски , за уйкендите да не говорим - гъчканица Sad

Така и предполагах честно казано, защото следя темата и виждам, че сте доста запалени по Гърция повечето и доста сте я опознали. На мен като за пръв път сякаш ми се иска варианта с автобус. Пък и език не знам и това ми е голяма бариера.

# 395
Здравейте, за първи път ще ходим В Гърция 4 възрастни с дете на почти 2, в Неа Каликратия, всякаква информация би ми била полезна,какви са цените в магазинчетата ,какви са цените на плажа за шезлонг и чадър? Благодаря ви!

# 396
Здравейте, има ли някой отзиви за хотел Mediterranean Resort 4* в Паралия Катерини и като цяло мнения за този курорт. Какъв е плажа, подходящо ли е за деца. Всяка информация ще ми бъде от полза. Благодаря!

Личното ми мнение е, че е подходящо за и за деца-плажът е с пясък, има много магазини, заведения и забавления за деца. Относно посочения хотел нямам информация. Ние сме доволни от почивката в Паралия Катерини. Дано ви хареса и на вас!

# 397
  • София
Здравейте мили хора, за първи път ще сме в гръцко и по-точно Неа Рода.
На картата гледам малко градче/село и се чудя някой да има инфо за там?
Места за хранене и разглеждане?
С кола сме и сме скитни Simple Smile
Предварително ви благодаря!

# 398
С кола - Уранополи, Йерисос (по-големи и оживени градчета), околни плажове
От Уранополи - корабче за обиколка на Атонските манастири откъм морето (единствен достъпен вариант за жени)
От Трипити - редовен ферибот (10 минути) до о. Амулиани - там са най-хубавите плажове в района. Ходи се с колата.
За повече подробности - отваряте на 1-ва страница линковете "61 плажа на Атон" и "Остров Амулиани".

Иначе е селце, да, в самото него няма нищо кой знае какво интересно. Таверни има предостатъчно, за да не се кара кола вечер.

# 399
  • София
С кола - Уранополи, Йерисос (по-големи и оживени градчета), околни плажове
От Уранополи - корабче за обиколка на Атонските манастири откъм морето (единствен достъпен вариант за жени)
От Трипити - редовен ферибот (10 минути) до о. Амулиани - там са най-хубавите плажове в района. Ходи се с колата.

Иначе е селце, да, в самото няма нищо кой знае какво интересно.
Ужасно си бърза! Благодаря! А места за хапване?

# 400
Google maps има точна и много вярна опция да даде всички ресторанти наоколо с оценка от потребители. Досега не сме били излъгани, където и да ходим. Избираме с оценка около и над 4,5 от 5 и с по висок брой оценки- никога не сме търсили инфо предварително за места, където да се храним. Казвам го провокирана от питането, но то е валидно за навсякъде. Съответно също давам оценка след опита ни.

# 401
Само да кажа, че не е еднакво валидно за навсякъде, въпреки че и ние активно ползваме този метод. Например в Корфу явно ходи изключително непретенциозен спектър туристи, защото там абсолютно средни ресторанти имат масово рейтинг между 4.6 и 4.9, при това от стотици мнения.
Обратно, гърците са доста кисела аудитория и може на място, където отзивите са предимно от местни, 4.3-4.4 да се окаже превъзходен ресторант. Например много често слагат занижени оценки, защото според тях е скъпо (а в Гърция, с бума на постковид туризма, все по-често е скъпо за гърци, както и за нас също).
Също при до 20 мнения - почти сигурно са манипулирани от близки и приятели на собственика. Случва се основно с хотели, но и ресторантите все някога са били новооткрити или нововъведени в Гугъл мапс. Но пък това не е такъв проблем, защото всеки бизнес в началото се старае повече.

# 402
Ей, Параход, като спомена Корфу, дай предложения за готини ресторантчета, в западната част по-скоро. Ако имаш нещо...

# 403
Alia1,
нещо не ми върви работата днес, та ще черпиш Simple Smile Не обичам да се цитирам, но около моя пост има и други препоръки за заведения от наши съфорумки.
https://bg-mam.ma/p/1446069/44829226

# 404
Ей, много ти благодаря! Супер си Hands Ok Hand

Общи условия

Активация на акаунт