На море в Гърция 2023 - II

• 62 251
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, излезе ми възможност за няколко дни почивка и много искам да заведа децата (и себе си) малко да се топнем. Търся нещо бюджетно, но да е с хубав плаж, че те видят ли водорасло и не искат да влизат. От няколко дни чета и търся и съм вече луднала. Имам няколко въпроса какво мислите за следните места (най-вече плажа ме интересува) - Посиди (от страната на селото), Паралия Катерини, Олимпиаки Акти, Ханиоти, Торони. Искаше ми се някъде по-насам (Неа Перамос, Неа Ираклица, Керамоти), обаче в началото на юли все намирам някакви уау суми, само за спане. Ще съм благодарна, ако някой има личен контакт на някое апартаментче, непретенциозно, да сподели и да проверя дали е свободно и за цена.
Плажът в паралия Катерини е огромен - широк, пясъчен и е плитко . Има много свободни зони, има и бийч барове. В момента има малко водорасли от тревния тип.
Плажът в Ханиоти е много тесен, с камъчета и бързо става дълбоко, но водата е по-чиста.
И на двете места е гъчканица, но в Катерини не се усеща толкова, предвид по-голямата площ.
А относно актовете за раждане на децата - винаги ми ги търсят и то оригинали, защото всички сме с различни фамилии.

# 496
Ние запазихме хотел и ферибот до Скиатос и сега чакам петък, за да тръгнем.
Понеже от наличните в букинг не можах да избера, отново запазих чрез директен контакт със собственик. Или така ми се струва, или много от гърците пускат там само част от помещенията си и то често на цена 15-20% повече, отколкото на рецепция.

Със стомашно-чревни досега не сме имали проблеми в Гърция. От по-солената вода, от хигиената или от двете едновременно, не знам. Това с макс. 3 дни здрави е закон в нашата Албена. Там явно си има перманентен проблем, защото нямаме пропуск.
За сметка на това за Гърция винаги тръгваме със Зиртек. Синът ми прави много остра уртикария от онези тънките водорасли. Вече нямаме лято с пропуск на обрив. Не съм забелязала да е масов проблем, обаче.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 19:05 от Light Beam

# 497
  • София
Light Beam, извинявам се за страничния въпрос, но в какво се изразява точно обрива? Аз всяка година се обривам като вляза в морето, всв едно с коприва съм се нажаркала. Като изляза и се почеша, започва да се разраства и сърби ужасно. Не съм се замисляла, че може от тревите да е.

# 498
Понеже от наличните в букинг не можах да избера, отново запазих чрез директен контакт със собственик. Или така ми се струва, или много от гърците пускат там само част от помещенията си и то често на цена 15-20% повече, отколкото на рецепция.
Точно така е.

Най-честата алергия в Гърция все пак си остава слънчевата, защото слънцето е много по-силно, отколкото у нас. V_e_S_i, сигурна ли си, че от водата се провокира?

# 499
  • София
Точно така е.

Най-честата алергия в Гърция все пак си остава слънчевата, защото слънцето е много по-силно, отколкото у нас. V_e_S_i, сигурна ли си, че от водата се провокира?

Не съм сигурна, в Гърция не съм ходила до сега, само на нашето море. Получава ми се след като съм била във водата и отминава горе-долу като ми поизсъхне кожата. Не знам точно от какво е.

За да не съм съвсем извън темата, как успявате да намерите директен контакт със собствениците? За хотелите е ясно, но частните апартаменти аз почти винаги ме успявам да ги намеря в гугъл примерно. Може би някъде греша.

# 500
  • София
Аз пък съм пробвала да резервирам през сайтовете или фейсбук профилите на хотелчетата и нито веднъж не са ми дали цена, по-ниска от Букинг. А е логично да е по-ниска, защото не плащат комисионна. Често използвам и кодове за отстъпка, което още повече накланя везните в полза на Букинг.

# 501
Ние сме обратно. От 2008 до момента
нямаме година без поне едно ходене до Гърция и нямаме нито една резервация през букинг за там.
Тази година до момента сме били само в Солун, през март. Букинг ми даваше цена на хотела, който харесах 240 Евро за вечер. Директно в хотела поискаха 200.
Повечето региони си имат собствени сайтове, в които има много повече възможности за настаняване и данни за директен контакт със собствениците.
Go Thassos, Go Halkidiki, Skiathos Acvomodation,.... Вярно, не всички имат опция да показват наличности, но с мейли до няколко места винаги намирам нещо подходящо, което ни допада. Често пътуваме и с много голяма компания - 24-28 човека. Там освен директен контакт, други опции няма.
Ако сме сами, както сега, става бързо и лесно.

Някой по-назад питаше за пътуване до Гърция с агенция. Бих предложила Солвекс. Те работят доста там и са много бързи и отзивчиви. Ползвала съм ги за почивка на майка ми и свекърва ми с още няколко жени. Намериха им хотел и ги за караха с микробус. За НГ тази година също ползвах тях. Бяхме компания 30-тина човека и се справиха много адекватно в последния момент.
За Бохемия, след слаба организация в Истанбул - тиймбилдинг ноември м.г. и платена на 100% и отменена в последния момент Прага за семейна Коледа, не искам и да чуя повече. Прагата си я организираме сами за този Великден, след издънката им.
Light Beam, извинявам се за страничния въпрос, но в какво се изразява точно обрива? Аз всяка година се обривам като вляза в морето, всв едно с коприва съм се нажаркала. Като изляза и се почеша, започва да се разраства и сърби ужасно. Не съм се замисляла, че може от тревите да е.
Цялото му тяло става буквално като напарено от коприва. И обривът при него не е на най-често изложените на слънце части. Тръгва от корема или долната част на гърба.
Сигурна съм, че е от тревите. За първи път се появи преди няколко години, когато случихме на 5 поредни дни бурно море пълно с тези водорасли, а той във водата по цял ден. Тогава ни трябваха 3 месеца да овладеем кризата. След този случай започна да се обрива след допир и със само една тревичка.
Аз също имам проблем с тях, но при мен остава само червеникава чертичка по меката вътрешна част на ръцете и краката и изчезва бързо. Как да опиша - ако сте ходили във висока царевица с боси ръце и крака, се получава нещо подобно.
Пак да кажа, не мисля, че е масов проблем. По-скоро някаква индивидуална непоносимост.

Параход, слънчевата е по-скоро с воднисти мехурчета и тръгва от деколтето и горната част на дланите при нас. Тя си е отделно и е по-лесна за избягване и овладяване.
Не е като да не сме и двамата като магнит за кожни алергични реакции Joy
Това не ни пречи на пътуванията, де. Научили сме се да си овладяваме "фабричните дефекти" Stuck Out Tongue Winking Eye

Спирам да спамя Confused

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 03:00 от Light Beam

# 502
Здравейте, някой да е бил скоро в района на salonikiou beach и да има  пресни впечатления?

# 503
От вчера сме на Наксос за кратко. Самолет до Атина плюс фери = малко бяхме поуморени при пристигането следобед. На Агия Ана сме - за мен е пренаселено за плаж, но вчера нямахме сили.

Скрит текст:
Парос от ферибота

Агия Ана - плажът до нас.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 09:57 от Розова маслинка

# 504
Благодаряви за отговорите.
За мен е нелогично да искат като имаме брак. Но ММ настоява да го вземем за всеки случай.

И да попитам - не сме били на Тасосо досега. Кои плаживе, забележителности да видим?
Има ли нещо интересно там което да се види задължително?
Мислим да се разходим до острова в единият от дните.

# 505
Ние всички сме с една фамилия, но вече няколко пъти искат на българската граница да представим копие от акт за раждане. Даже една митничарка ни каза, че винаги тряба да се прилага към декларация, ако е само с единия родител.
Най-често на Калотина ни се е случвало.

# 506
  • Плевен
Здравейте!
Имам питане към ходилите във Вурвуру. Ако отидем със собствена лодка,дали има нещо като платено пристанище или докове,където можем да я оставим? Не намирам къща на първа на линия,която е подходяща за целта,та да виждаме лодката от нея. Закъсняла съм с търсенето и все пак,ако има запознати ще съм благодарна за отзиви.

# 507
  • Варна
където и да оставите лодката никой няма да ви я пипне
гарантирано от многогодишно ходене и с моите лодки
младежите си оставят мотопедите НЕЗАКЛЮЧЕНИ с каските отгоре и никой не ги пипа
Спомням си как Милен Цветков беше си свалил сърфа от багажника да го крие за през ноща та станал за смях.

# 508
  • София
Дами, какво носите за слънчева алергия в случай на нужда. Знам, че алергозана вече не работи…

# 509
  • софия
Ние всички сме с една фамилия, но вече няколко пъти искат на българската граница да представим копие от акт за раждане. Даже една митничарка ни каза, че винаги тряба да се прилага към декларация, ако е само с единия родител.
Най-често на Калотина ни се е случвало.
Това е нормативно изискване на всички граници, носенето на (копие) акт за раждане копие - не. Между другото копието, ако не е нотариално заверено, не е официален документ, но те на това не държат. И да, на Калотина обичайно си измислят за акта за раждане. На останалите граници проверяват служебно.
Официални изисквания

Дами, какво носите за слънчева алергия в случай на нужда. Знам, че алергозана вече не работи…
Преди няколко години в нужда купихме от гръцка аптека това и оттогава ползваме само него. Много добър и бърз ефект има.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 16:01 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт