Фотография с елементи на Фотошоп - III част

• 18 715
  • 491
  •   1
Отговори
# 270
Калина, ми хайде включи се де  Grinning

Лулу, като ти прави бликове можеш
- да я насочиш в обратната посока и отразиш в нещо бяло 
- да опънеш един чаршаф пред нея  Laughing

Искате ли де определим продукт или кой каквото ?
SAge, тиквата е сладка, семките не са добре осветени

# 271
raly, ммм да и аз това се сетих, имам и идея за софт бокс, даже си купих марля преди малко. Снощи само тествах на прима виста, колкото да видя как ще стане с обикновена лампа. Имам няколко идеи и за по нестандратно осветление, но ще ми трябва време.

Нещата ти си ги изброила и аз съм съгласна с тях. Все пак ако някой хареса и още нещо едва ли ще го дисквалифицираме Joy

# 272
  • Разпиляна във въображението
И аз да се включа при вас. Не съм сигурна дали правилно съм дала адреса - дано да стане. Очаквам вашите мнения и препоръки.
- моя любима снимка

- тази снимка е направена на прохода Шипка. Там има страхотни местенца, но трафика не позволява да се спира където искам.

http://snimka.bg/album.php?album_id=100920

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 10:09 от Miriel

# 273
Лулу, ще кача довечера ако искаш снимки от моя soft box  Mr. Green със строителни лампи

За различните неща за хапване/снимане питах дали не искате да изберем едно и също, което да снимаме

# 274
Еее не, с различни неща ще бъде по- шаренко и нитересно, но примерно можем да махнем водата и домакинските съдове и да останат само нещата за хапване, така че да няма много отпресване на страни.

Аз имам един саморъчно сделан софтбокс, но той е правен за светкавица. Имам и схеми, както за голям така и за малък. Проблемът ми е по скоро лампата. Имам само настолна за четене на книги, но мисля че ще се справя и така Mr. Green

Miriel, първата ти снимка е добра от гледна точка на това, еч изразява някаква емоция.  Аз я окачествявам като снимка за семейното албумче, защото е прекрасен спомен и защото от фотографска гледна точка има много какво да се желае, като ще спомена три от най- набиващите се на очи:
- използвана е светкавица, което дава лошо осветление
- фона не е съобразен
- датата долу

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 10:28 от luluto

# 275
Luluto марси за коментара, просто исках да покажа и аз една -две снимки, а не само да ви разглеждам. Ще поправя грешките и дата определено ще я махна. Снимката е правена вечерно време, точно преди къпенето на Вики. Правена е и спонтанно и затова фона не е подходящ.
А за втората снимка - кажете и за нея нещо

# 276
А за втората снимка - кажете и за нея нещо

Moже ли аз? да кажа? Simple Smile
Гледайки непортретни снимки обикновено търся и виждам цветни петна, композирани, балансирани да образуват някакво пано. Възприемам ги двуизмерно някакси. (Ако се сещаш мойта снимка на капките на пейката , там бяха тригълници и диагонал. втората снимка не е постига такъв ефект, забелязват се капки, а те са скучни).

та с това на ум, да те похваля за Шипченската снимка.
Аз виждам в нея 3 меко извити тръгълника, които се допълват и преливат един в друг, и е много приятна гледка. Цветовете са хем свежи, хем спокойни. Чешмата дава строхотна отправна точка за погледа да тръгне към дърветата и оттам на зиг заг към небето. Абе много ме кефи! В идеалния вариант (който разбира се не зависи изобщо от теб) бих искала да има малко повече прозиращо синьо небе между клоните в горния триъгълник.

В първата ти снимка светкавицата не ме дразни. Не е силна, не дава сенки, не е сплескала лицата.

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 11:32 от kalina na kayo

# 277
Благодаря Калина за мнението. Ще прочета повече литература за фотографията. Надявам се скоро да се включа и с други снимки.

# 278
Лулу, ти единствена си каза мнението за снимките, за което ти благодаря!
Знам, че не са кой знае какво, но очаквах повече мнения, нали затова съм ги предложила за разглеждане  Simple Smile
Имам силното желание да се науча не просто да правя снимки с този апарат, но за това ми трябва коректив, който си мисля, че мога да намеря тук, т.е. имам нужда от вашата критика  Grinning

Еклере, твоите снимки много ми харесаха  Grinning Искам да те питам някои неща за апарата, на лични естествено, съгласна ли си?

# 279
Ехоо,чета ви,но достъпа до форума ми е ужасно бавен,а за публикуване още по-зле!

Чудесно би било да снимаме всички един и същ предмет и в срок(като конкурса) да си ги обсъждаме:)

Тиквата е супер сладка;)

Хайде давайтееее...да не ни замре темичкатаааа:)

# 280
Хранителни....: Crazy

Аз не съм на вашето ниво, но да ви дам начален старт! Party

Ако някой ми каже, как да махна тоя надпис, ще съм му задължена, цял живот. Thinking

Към салатката, предлагаме и:

Mr. Green Flutter

# 281
  • NY
Mомичета, мерси многоооо за коментарите, радвам се че ви допада моят поглед   bouquet Heart Eyes

lija,  ок става, каквото те интересува питай .....   Peace
иначе , ако това са ти пробните снимки....ами ,че те са повече от идеални за такива

raly, идеята ти ми харесва....пиши ме и мен

sage,много приятна снимчица на тиквичка  Heart Eyes

Trislon, 10x   ...ами по- сериозно се интересувам от фотография, от месец, два. Преди това си щтраках ей така...на мъж ми много му харесваха попаденията ми и започна да ми обяснява възможностите на фотоапаратите. Което на мен в началото ми беше адски досадно, защото аз с техниката съм на Вие....ми Художник съм  (но това пък си има  много други добри страни Mr. Green) ....и така. Абе интересно ми е, нова ,богата сфера за изучаване и изразяване

Kalina, добра идея, ще клъцна горната част на втората снимка ...мерси  bouquet

# 282
.....ми Художник съм  (но това пък си има  много други добри страни Mr. Green) ....и така. Абе интересно ми е, нова ,богата сфера за изучаване и изразяване

Ха, чудничко, колежка един вид. Ей сега ще им видим сметката на профитата. Mr. Green Joy Joy Само, че аз не съм с професиопнална техника, ама нищо, аз ще съм от поддържащия сектор. Crossing Arms Sick Joy Joy Joy
Eklere, това в кръга на шегата, снимките ти са страхотни, много ми харесаха.  bouquet

# 283
Тео,
снимката ти е интересна
- експонирана е добре
- цветовете са приятни

и понеже аз бек критика не мога
- композицията не ми харесва
но ай съм прекалено уморена за да дам идея как би трябвала да е според мен

А кои са профитата, на които ще видите сметката?
Аз не знам тук да има или поне добре се крият

Аз  пък ходих в кварталния фото клуб да го прослушам и евентуално да се запиша
Голям смях
Средна възраст +-70 години
Основно дядовци

Но пък имат студио
Снимахме една девойка дето се води професионален модел
Май нищо интересно не съм снимала, но ако има някой снимка която да ме вдъхнови, щя я пусна

# 284
  • NY
Тео, не мога да вдяна за какво иде реч в шегата  newsm78......здраве да е  Peace

колоритът на снимката ти много ми допада  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт