Фотография с елементи на Фотошоп - III част

• 18 692
  • 491
  •   1
Отговори
# 300
Извинявам се за спама
Тео, просто от няколко дена съм потънала в прочуване на фотоапарати, и ако един има едно нещо- няма друго и  просто не знам какво да си купя, а като питах- Лулуто вика не купувай- да ама с тоя апарат дето снимам (Лумикс FX8) толкова шум имат снимките, че не искам да ги гледам и ми убива целия мерак да се уча да снимам.... оплаках се, пак се извинявам за спама.

# 301
Jaky, ще сложа детето да спи, и ще се опитам да разчета какво пише на апаратчето и ще ти напиша. Доколкото аз схващам, това е добро апаратче за любителски снимки, с него не можеш да имаш по-големи претенции. Но аз и нямам такива. За моите цели, да си снимам за удоволствие, е без грешка. Струваше ок. 500$.

# 302
Jaly, намерих намерих го, виж в линка.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/M1/M1A.HTM

# 303
Я вижте ябълката, дали не ви харесва повече така??? newsm78

ябълка

# 304
teo, на моя скапан монитор първата изглежда по-добре.
и на двете долу дясно ми идва малко плоско червеното (не знам защо така се получава) няма облост и обем, някакси?!

kато гледам какви снимки правите, май няма да се включа... бахарчетата са много приятни цветове с жълтата салфетка.

# 305

Teo, много файнско апаратче, ама възможностите му са горе -долу като на моя лумикс.... благодаря за старанието да ми го покажеш Hug Hug

# 306
Jaly
а ти за какви пари си търсиш апарат?
Ако искаш да снимаш сериозно е най-долре, ако можеш да си позволиш да си купиш рефрексен

Примерно Nikon D40 с китов обектив е към 600 евро

# 307
Ето ме и мен Simple Smile

Първата ябълка и при мен изглежда по-добре!Губи и се ефекта някакси - размазаното не стои добре!

Ето и моите снимки: http://kala132001.multiply.com/photos/album/1

Очаквам всякакви кометaри  Mr. Green

Калина, важно е участието...хайде постарай се  Peace

Весел уикенд  Flutter

# 308
Jaly
а ти за какви пари си търсиш апарат?
Ако искаш да снимаш сериозно е най-долре, ако можеш да си позволиш да си купиш рефрексен

Примерно Nikon D40 с китов обектив е към 600 евро

Rali,  аз за искането, искам да снимам по-сериозно, но още няма доказателства дали ще мога... щото едно е да искаш, друго да  можеш... ама изчетох един тон неща из фотграфските форуми и наши  и чужди и всички казват,че  не  е много добре да се хвърлиш веднага на DSLR, защото просто си е нужен опит.
Аз за парите-  сигурно мога да ги дам, но някак си не мога да убедя мъжът ми, да ми купи апарат за 1500 лв, без да съм натрупала малко опит, а и да съм сигурна, че този ми ентусиазъм няма да се изпари.. и затова  се спрях на няккава цена около 800 лв, която ми се струва приемлива за сега и за моите нужди, за които още даже не знам какви са в същност.. мисля, че ще имам око за снимки, но освен това е нужно и още много... но поне апарата да е малко по сносен от този, с който снимам, от всичките lumix-и съм попаднала на най-дървения според мен.....
За сега се колебая между:
PowerShot S2 IS
PowerShot S3 IS, като разликата между единия и другия май е почти никава, като чета ревютата.....
FinePix S5600
Olympus SP-510 UZ
SonyDSC-H2, като от последните два почти съм се отказала май....
Бях се засилила към лумикс Фз7, но след като и сега не съм доволна от лумикс-а, мисля  че в този клас, "сапунерки" пак ще имам същото качество, поне да сменя мараката, не знам дали разсъждавам правилно ..... ако ще е лумикс, да е ФЗ-50 , а тогава се връщам в точка - мисля, че ми е рано за такъв апарат:
Благодаря, че го изчете  bouquet

# 309
Kala, на мен най-много ми хареса 8-та снимка, където има тъмно петно долу. Сега се сетих, каква е разликата м/у първата ми снимка и следващите. Първата я снимах със светкавица и на auto-режим, а другите, без светкавица и на режим за снимане на детайл. От първата серия имам още снимки, ще видя дали ще се получат същите. 

# 310
Ето още една снимка от мен.  Heart Eyes

http://teo7777.multiply.com/photos/photo/3/1

# 311

ех че хубавоооооооооооооооооо
макар, че мразя чесън Wink

# 312
ех че хубавоооооооооооооооооо
макар, че мразя чесън Wink

Да, ама е много полезен, особено сега, при грипната епидемия. Mr. Green Joy

Прибавих още две снимки на чесънчета. Mr. Green Crazy

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 13:34 от teo7777

# 313
Може ли да се изкажа за чесъна  Rolling Eyes
Тео,аз бих го снимала без светкавица,за да не се появяват забележими сенки(на снимка1 опашката на скилидката; на снимка2 в дясно,върху основата на скилидката) и бих го снимала целия без да има отрязъци от изображението,за да му се види хубавата оригинална форма!
Ти с каква светлина си го снимала....сякаш има и лампа включена или бъркам???

А как се осветяват обектите???С лампа обърната към бяло платно ли???

Много пусто тия дни тук  Rolling Eyes

# 314
Може ли да се изкажа за чесъна  Rolling Eyes
Тео,аз бих го снимала без светкавица,за да не се появяват забележими сенки(на снимка1 опашката на скилидката; на снимка2 в дясно,върху основата на скилидката) и бих го снимала целия без да има отрязъци от изображението,за да му се види хубавата оригинална форма!
Ти с каква светлина си го снимала....сякаш има и лампа включена или бъркам???

Тези са без светкавица, защото от толкова близо, ако снимам със светкавица, се осветява целия обект, и нищо не се вижда. Свети далечна лампа, от общото осветление на помещението. Аз понеже нямам подвижна лампа, не съм си правила експерименти със специално осветление. Thinking
Ами не знам,  newsm78 в известен смисъл на мен ми харесват тези сенки, особено на първата снимка се получава нещо като акцент. Rolling Eyes Ама аз нали не разбирам много...... newsm78 А иначе, чесънчето го разчупих, за да се получат по интересни форми, реших, че ще е скучно, ако е цялата скилидка. Но не съм пробвала де, може и интересно да стане. Защо не опиташ? Grinning
Хайде, чакам вашите снимки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт