Фотография с елементи на Фотошоп - III част

• 18 756
  • 491
  •   1
Отговори
# 375
Лулу, мен ми харесаха последната чаша, чушките и кивито (нали съм на тая вълна)

Между другото снощната серия беше с много кофти светлина, светкавицата ми отказа, че батерията беше на път да сдаде багажа, а и не оправих ИСОто. ooooh!

# 376
Момичета,много свежи снимки!Аз нямам време спокойно да се разхвърлям и да пощракам.Снимах преди няколко дни едни макро черни пипери,но няма да ги пусна за нищо на света. Mr. Green

Най-много ми хареса на Raly тази,на Sage всички са много апетитни,на Вечерница - тази и тази,на luluto натюрмортите и тази.

# 377
  • София
Здавейте, на цялата банда в този подфорум  Hug   bouquet
Имам огромна молба за помощ към вас  Embarassed Blush Blush Embarassed
Аз не умея да работя с фотошоп , но силно се надявам някога да успея да направя нещо подобно.
Молбата ми е лична и много се надявам да ми помогнете.
Имаме годишнина от сватбата след седмица.Изникна ми идея, на снимка от известен филм, или пък някаква хубава снимка на мъж и жена, да се поставят само нашите лица или глави.Да я извадя  на хартия и да му подаря този колаж в рамка за годишнината.
Но, аз не мога да го направя  Blush
Бихте ли ми помогнали?Имам и идеи за снимка, но не знам дали ще стане.Трябва ли да сме в същата позиция на главата и колко голяма трябва да е снимката от нета, за да стане качествено на хартия.
Моля ви, ще ми помогнете ли?  Blush
  bouquet  bouquet  bouquet

# 378
Дамаянти, мисля, че момичетата от Фотошопската тема ще ти свършат по-добра работа. Отдавна се занимават с колажи и са невероятни.

# 379
Сега след всичките тия вкуснотий някой няма ли да каже, как така се оказват върху напълно черен фон... ако не са шопени снимките, как става, моля някой  да обясни?
Беше вкусно за гледане:))))
Сейдж, ако наистина още снимаш с онова HP, не е истина просто колко добре ти стават снимките Hug задапартното устройство явно работи добре:))

# 380
Сега след всичките тия вкуснотий някой няма ли да каже, как така се оказват върху напълно черен фон... ако не са шопени снимките, как става, моля някой  да обясни?
Беше вкусно за гледане:))))

Джали, моите са снимани на керамичния плот.
Лулуто поясни, че е снимала на свещ и фенерче. Оттам се получава затъмнението на фона.
Но.. нека тя да си каже Wink

# 381
да, вярно че тя и Тео каза че ги е снимала на керамичен плот, ама като нямам за сега, как да постигна тая чернота newsm78

# 382
Luluto, сетих се защо не ми харесва, тази последната снимка, заради чашата. Прекалено е натруфена и много бъбрива като форма. Човек се чуди къде да си спре погледа, дали на ефекта от мастилото в течността, или на бароковите форми на чашата. Ако направиш същата снимка, но с абсолютно изчистена чаша за вино, тънкостенна, според мен ще се получи по-добре. Тогава цялото внимание, ще е насочено, върху цветовете в течността. Можеш да вкараш и друг цвят, например червен, с калиев перманганат Crazy (абе сещаш се...).

Jaly, моите снимки са с черен фон, защото са правени в/у черен стъклен плот.

# 383
Здавейте, на цялата банда в този подфорум  Hug   bouquet
Имам огромна молба за помощ към вас  Embarassed Blush Blush Embarassed

Дамянти,
давай снимките ще пробвам да видя какво мога да докарам

Най-добре ще стане, ако е в същото положение на  главата. Ако на снимката от филма е в профил, а ти дадеш в анфас няма как да стане реалистично 
Ще изглеждате малко като египетски рисунки
hahaha

Лулу,
най много ми харесват последните две
за това тях ще коментирам

и разбира се само критиките  hahaha hahaha hahaha
и на двете фокуса не е много остър - ниска скорост на ръка?
На кивито има зелено по фона
На ледчетата според мен рамката е прекалено близко до леда долу в ляво
Иначе са супер

Напълно черния фон става и ако ги снимаш с черен или тъмен лист отзад, който да не е осветен

# 384
Luluto, сетих се защо не ми харесва, тази последната снимка, заради чашата. Прекалено е натруфена и много бъбрива като форма. Човек се чуди къде да си спре погледа, дали на ефекта от мастилото в течността, или на бароковите форми на чашата. Ако направиш същата снимка, но с абсолютно изчистена чаша за вино, тънкостенна, според мен ще се получи по-добре. Тогава цялото внимание, ще е насочено, върху цветовете в течността. Можеш да вкараш и друг цвят, например червен, с калиев перманганат Crazy (абе сещаш се...).

напълно съм съгласна
+ границата между хоризонталния и вертикалния фон също разсейва
+ може би малко повече въздух около чашата

# 385
Рали, в момента Дамаянти ми ги праща на Скайпа, ще ги кача в Multiply и ще пусна линка. Може би в другите две теми.

# 386
raly , само толкова Shocked По тези снимки може доста да се развихрите като несавършенства Joy Фокуса на нито една не е остър, първо заради снимането от ръка с ниска скорост и второ заради максимално отворената бленда Rolling Eyes Обектива който ползвах изобщо не е подходящ за такива цели, което си изцяло моя грешка. Зеленото на кивито не го бях забелязала. Може утре да се напъна да го махна, заедно с някои от сенките по фона.

Тео, приемам критиките ти за последната снимка, но аз продължавам да си я харесвам най- много  Mr. Green За натрюфеното си абсолютно права - първо пробвах да видя какво ще стане ако сложа кола, после капнахме и мастилото, за да видим какъв е ефекта от него и то съвсем стана манджа с грозде hahaha Плоскостта, върху която сложихме чашата всъщност най много ме дразни. Като се замисля, мога и да я разкарам с фотошопа, ама ме мързи Tired

Джали, черният фон се получава защото всички предмети бяха сложени върху черен плат (една стара тениска на мъжа ми), а зад тях също имаше черен фон (пак стара тениска). Понеже осветлението е доста оскъдно на практика не си личат текстурата и гънките.

Дамаянти, чакаме снимките Grinning

Забравих да се похваля, че туко що си купих две страхотни книги за фотографията от книжарницата в МОЛа на Стамболийски! "Портретна фотография" и Черно - бяла фотография" от Майкъл Фриймън. Те са цяла поредица и много се колебаех дали да не си купя и за макрото, но трябваше да оставя общо 100 лв и щяха да ми дойдат множко трите на веднъж Sad В тази за макрофотографията има много интересни схеми за осветление както в студио, така и в домашни условия и снимане сред природата Grinning Горещо ви препоръчвам цялата поредица, която ако не се лъжа е от общо 5 книжки. Цената на едната е 27,50, но мисля че си заслужават парите.

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 21:49 от luluto

# 387
Лулу, пуснах линка със снимките на Дамаянти, в другите две теми.

# 388
  • София
Хайда да БЛАГОДАРЯ и тук, за да не пропусна някого  Blush
Момичета, страхотни сте!Направо нямам думи   bouquet
Така съм се смяла, че щях да падна от стола  Joy Joy Joy Осъществихте една моя мечта - да приличам на Джулия Робъртс  Mr. Green  bouquet
Наистина ви БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 389
Дамаянти, покажи де

Общи условия

Активация на акаунт