Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 136
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. София
Гумихото първата част е интересен сериал, но не мисля, че е подходящ за лятото и не е така лек, както й се иска Simple Smile

# 256
  • пак на Рив Гош
Лятото е в разгара си и с него ни напъплиха и китайските супер-дупер пожарникари. Докато от Уилям Чен останах леко разочарована в A date with the future, то Янчо Усмивката (Yang Yang) ми грабна вниманието още от 1 еп на новия Fireworks of my heart. Естествено историята за любовта между пожарникар и лекарка вече сме я гледали в The flaming heart (който го е пропуснал, да навакса - красиви пожарникари, екшън, рискови ситуации, любов, саможертва, дълг и патриотична пропаганда на килограм. Има го с бг букви Simple Smile ), но тук вероятно ще добавят още някоя и друга трагедия. Сериалчето ще получи и бг превод, един колега се смили да помогне малко на китайския фронт. Аз лично си чакам следващата порция пожарникари през август с Джонката Хуан, Деди Тан и още една камара симпатяги.
Зле ли е A Date With the Future? Аз точно заради Уилям Чен му се точех, пък и Вики пускаха едни горещи целувки в инстаграма си, как да не го загледа човек.
Янчо (Joy) съм си го подредила за края на юли (след маршал Тан). Тръпка си ми е той, нищо, че излетя от Топ тройката на китайските ми сърцетупи.
И сподели моля за следващата порция пожарникари (предполагам, става въпрос за Bright Eyes in the Dark Grinning) кога се очаква да излезе (че в МДЛ още няма обявена дата)

bb6, аз не толкова обяснявам, колкото споделям впечатления за изгледаните сериали. Действа ми катарктично, още повече, че около мен няма с кого да си говоря за тях - от приятелките ми само една гледа, и то на периоди, а Благоверният ме поднася Grinning. Та затова си хортувам с вас, понеже знам, че ще ме разберете Joy
Видеото е бонбон! Heart Eyes
Може И него да започна да го следвам в Инстаграм (надявам се да има официален профил). Нещо корейските актьори започнаха да стават доста на брой сред абонаментите ми... а уж ги бях ограничила до 5 отначало Joy

Вики, нещо ново, завършено, леко, с романс и хумор - от тези, които на мен са ми харесали:
Good Job
Café Minamdang
Dear M
Love Is for Suckers
Sh**ting Stars
Once Upon a Small Town
Lovestruck In the City
Ама сигурно вече си ги гледала...

# 257
Роца, много благодаря за идеите- пет нови, ако не ме лъже паметта, защото нито списъци си водя, нито помня много, много с малки изключения. А са ми верен другар за мотивация да правя нещо в горещините. Хубава вечер, дами!

# 258
  • при най-добрият мъж...
Роца, точно за него говоря. Няма официална дата, но из групите се говори за август. Уилям Чън много го харесвам, но нещо не му се получиха нещата пък и аз хич не ги видях тия целувки, беше един стиснат като корейска девойка.
А Янчо го помним как успя да изкара емоция даже от онова дърво, партньорката му в Усмивкта (Wei Wei beautiful smile). И с Дилраба се раздаде, вярвам, че и тук няма да ме подведе.

# 259
  • гр. София
Вчера догледах Black. Хареса ми, беше интересен и заплетен, непрекъснато се случваше нещо, а й Хонито беше радост за окото Simple Smile  Много ме радваше как полицаите си помагаха и се защитаваха. И жътварят с шапката беше забавен. Краят беше странен, гримьорите трябва да поработят върху състаряването Joy , но са се опитали да е положителен Simple Smile
Тъй като ми се гледа сериал със свръхестествен елемент започнах отново Missing: The other side. Преди време го бях започнала, но поради липса на сийд изтеглих само 4 серии, а съм гледала 2или 3 серии.

Още относно Black
Хората са големи изроди. Толкова престъпления, но това, което ме ужаси най- много е, че
Скрит текст:
Майката е убила Ким Джун, за да му вземе сърцето. Пълен ужас
Скрит текст:

# 260
Olia T, ако вече не си ги гледала, пробвай някой от тези - Nine: 9 Times Time Travel , Tunnel , Life on Mars , Sisyphus: The Myth , Alice , Tomorrow.

# 261
  • гр. София
Благодаря Simple Smile От тези съм гледала само Tomorrow и много ми хареса. Жалко, че няма сезон 2.
Ще ги погледна като приключа със двата сезона на Missing: The other side

# 262
  • пак на Рив Гош
Indira, мерси! Дано наистина да излезе през август. Дотогава ще се разтушаваме с Янчо Joy
А ВейВей наистина беше много умряла скумрия при Онази целувка! Не знам дали това е било режисьорска идея, или просто тя толкова си може (понеже не съм я гледала много в други сериали).

Аз пък днес видях, че в края на август ще излезе и новият сериал на Роуун (с Чо Бо А като партньорка) и почвам да го чакам и него - Destined With You - https://mydramalist.com/734875-irresistible-love.
На аджума сладурчето той! Joy

bb6, днес прецъквайки из МДЛ попаднах на тази статия за Bloodhounds.
Та намерих обяснение защо последните два епизода стояха като превързани палци и за липсата на един от основните образи от началото Grinning.

OliaT, ще чакам отзивите ти за Missing: The Other Side, понеже ми стои от дълго време за гледане.

Тъй като щерката е във ваканция и често на обед вкъщи, решихме да започнем другата седмица да гледаме по женски The Uncanny Counter в обедната ми почивка (че отдавна не сме гледали някой корейски сериал заедно, да си обсъждаме с кеф Joy)

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 12:14 от Роца

# 263
Оля, това с органите е едно от най-честите престъпления в азиатските криминални сериали.
Поне тези, на които съм попадала.
Затова и са ми неприятни.
Другото е държане на хора за роби или просто като затворници 😠

# 264
  • гр. София
Роца, the Uncanny counter e  много интересен сериал. Чакам сезон 2 в края на месеца.

За Missing: The other side. От малкото изгледано преди време сериалът е интересен, но описва сериозни случаи. Не е за разтоварване. Интересна е свръхестествената нишка - Хората, които са изчезнали  и телата им не са намерени живеят в свое село, като вероятно има други, на нас ни показват село Дуон и когато ги намерят изчезват.
Pppqqq, случаите обичайно са гадни и показват колко ниско могат да паднат хората и на какви гадости са способни, но в конкретния случай тя се грижеше за него, той й се обади, че е ранен и както смяташе да му помогне изведнъж реши, че ще му вземе сърцето. Зловещо беше. На пръв поглед мила и добра...

# 265
  • България
Изгледах 9 епизода от Love in Flames of War (2022).
Става, но едва ли ще го изгледам без превъртане. Главните не ми допадат, а и началото на историята им е много банално - лошото момче се хваща на бас, че ще я спечели. Много банално, а и тя ми е една такава твърде положителна сухарка, малка даскалка, скучна отвсякъде. Той пък хич не ми е красив  и разбира се всъщност и той е един много, много добър човек.

Хубави декори, но засега нищо интересно и сигурно бързо ще го "изгледам".
yopen има по-друга гледна точка за подробностите, но като цяло засега споделям мнението му - сериалът не е добър.

# 266
  • вятърничава
Роца, логично обяснение. Жалко за сериала и останалите участници в проекта, страдат заради грешките на 1 актриса. Жалко и за нея и кариерата и.Трябваше да се сетя, че се е издънила сама.Не ми харесва, че заради сериала някой са увредили здравето си. Не са оправдани такива жертви, но кой ли ме пита. Този бизнес се развива според своите жестоки правила.

# 267
  • пустинен пъпеш
Аз така и не изгледах целия сериал,, Love in Flames of War(2022)" заради дразнещите за мен често проливани любовни сълзи от гг,който иначе е смел и кален в битките маршал.

# 268
Здравейте,
надникнах да видя дали гледате Till the End of the Moon 2023 г.. Върнах се в началото на темата и четох що четох, но нищо не открих.
Сериалът е китайски и в момента кърти всички класации на изток, помете и Корея и Сингапур. Започна да се качва и в Замунда. Иначе  е 40 серии и приключи в края на май.

Всеки си има вкус, но мен буквално ме обсеби. Предупреждение, анимираната част в първа серия, не и предиряйте толкова, след това става интересно.
Ще чакам мнения.

# 269

Общи условия

Активация на акаунт