Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 134
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
pppqqq, те напоследък и не се женят , имат катастрофален отрицателен растеж на населението. Дори се твърди, че ако преди няколко години родителите не са били склонни да приемат чужденци в семейството, сега са съгласни само да има продължение на рода... Но отглеждането в тази страна на дете е очевидно доста рисково и стресово, твърде скъпо и младите хора не се решават. А и си представете как ще гледате дете, ако седмично сте 69 часа на работа?

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 11:49 от victoria vassileva

# 241
Ужас! Но пък те са много - над 50 милиона, на същата площ, като нас. Може би намаляването на раждаемостта ще има положителен ефект в дългосрочен план.

# 242
  • пак на Рив Гош
Това за 69тте часа не беше ли само предложение, което в крайна сметка май не се прие? Помня нещо такова, понеже по същото време във Франция (където официалната работна седмица е 35 часа Grinning) бяха стачките против вдигането на пенсионната възраст на 64 години.
Сега им проверих раждаемостта- 0.78 деца, което наистина е катастрофално.

Кофи Принцът определено не е моят сериал. Но ще го догледам тези дни и после ще кажа какво и защо.

Но пък "паднах" във Fall in Love - двамата Главни са страхотна двойка Heart Eyes, а Третото Колело е хубавец. И много харесах песента от финалните надписи, този уикенд ще си я "извадя" за плейлиста на телефона.

# 243
Леле, тая девойка от Оджакьо е като малоумна - ако познавах такава 25 годишна, няма сила, която да ме убеди, че не е с диагноза! Добре, свикнала е да харчи и не може да се сдържа, ама все трябва да знае колко горе-долу е средната заплата в страната и че не е нормално да я изхарчи на едно пазаруване в супера...
И тази история с мащехата - възприемала я като майка, щото живели 5 години заедно - т.е. между нейните 20 и 25 ?! По време, когато се предполага, че тя е заета със студентството си (изпити, колеги и подобни неща)...

# 244
  • пустинен пъпеш
В Netfliks си избрах ,,Thirty-Nine"(2022) с 3 гг-ни в посочената възраст,едната от актрисите е жената на Бини.
Дорамата ,,Under the Queen's Umbrella" я гледам без да превъртам моменти ,харесват ми актьорската игра,сюжета,заложената тема за родителската отговорност за възпитаването на подрастващите и ролята на личния пример и проявените мъдрост и човечност,изградена предимно чрез образа на кралицата ,и илюстрирано чрез отрицателните примери на вдовстващата кралица,наложницата Хван и разбралата грешките си наложница Те.Само прокраднала на се модерност сориентацията на принц Кесон и обезобразените устни на кралицата са дразнещи .

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 08:07 от rududu

# 245
Този с кралицата сигурно и аз ще го гледам, като приключа Кралица Инсо (който ми харесва).
За Оджакьо какво да кажа - пълна глупост е това, че един договор за аренда доказва собственост. И изобщо няма значение, ако бъде скрит/изгубен. Някъде има договор за собственост (нотариален акт) и дори да го няма физически, той е регистриран и може да се направи справка и да се възстанови. Срещу дребни пари, даже не е нужна консултация с адвокат, ако човек се ориентира сам.

# 246
Този с кралицата сигурно и аз ще го гледам, като приключа Кралица Инсо (който ми харесва).
За Оджакьо какво да кажа - пълна глупост е това, че един договор за аренда доказва собственост. И изобщо няма значение, ако бъде скрит/изгубен. Някъде има договор за собственост (нотариален акт) и дори да го няма физически, той е регистриран и може да се направи справка и да се възстанови. Срещу дребни пари, даже не е нужна консултация с адвокат, ако човек се ориентира сам.
Привет, набърквам се без да знам повода или какво е Оджакьо. Но ако става дума за право- правните системи по света съвсем не са еднакви. Има много различни норми и тълкувания. Дори у нас в правния мир има "придобиване по давност". Не във всички места по света писмената норма е водеща. Подобна е цялостната англо-американска система на прецедентното право и казусите. Така че дали има нотариални актове, дали са регистрирани и от кого- за някои това няма стойност. Хубав ден и по-лесно понасяне на жегите.

# 247
  • при най-добрият мъж...
Лятото е в разгара си и с него ни напъплиха и китайските супер-дупер пожарникари. Докато от Уилям Чен останах леко разочарована в A date with the future, то Янчо Усмивката (Yang Yang) ми грабна вниманието още от 1 еп на новия Fireworks of my heart. Естествено историята за любовта между пожарникар и лекарка вече сме я гледали в The flaming heart (който го е пропуснал, да навакса - красиви пожарникари, екшън, рискови ситуации, любов, саможертва, дълг и патриотична пропаганда на килограм. Има го с бг букви Simple Smile ), но тук вероятно ще добавят още някоя и друга трагедия. Сериалчето ще получи и бг превод, един колега се смили да помогне малко на китайския фронт. Аз лично си чакам следващата порция пожарникари през август с Джонката Хуан, Деди Тан и още една камара симпатяги.

# 248
Виктория, знам какво е придобиване по давност и едва ли дори в Южна Корея може да се придобие по давност, когато собственикът си се интересува и държи връзка с този, който обработва земята.
Дори да имаше давност - те пак трябва да отидат и да я узаконят. Не може да притежават ферма без документи. На какво основание е тяхна - завещание от непознат роднина (измислената версия) - ок, къде е завещанието, кой им съобщи? Откъде разбраха - от фишинг имейл?
Не е завещание - добре, тогава е покупкопродажба, дарение, каквото и да е - дори в Корея все трябва да има някакъв документ за собственост, в който е описано как е получена, не може просто да си твърдят, че е тяхно и институциите да го приемат на доверие.

# 249
  • вятърничава
Не търсете логика в корейски/китайски сериали.Няма смисъл.
Роца и всички останали,няма нужда да се обясняваме защо някое заглавие не ни допада! То е ясно,различни хора сме,всеки има право на своите предпочитания за жанр,актьори,теми.

Cocktail Wear Bikini Sign Cinema

# 250
Според мен, не са съвсем без значение нещата, които говорят в сериалите, защото има хора, които вярват и после си мислят, че другите (т.е. институциите) ги лъжат. И се вкарват в дългове, неприятности и т.н.

# 251
Pppqqq, моля поясни какво е Оджакьо?

# 252
# 253
pppqq, опитах се да видя каква е интригата в този сериал за братята Оджакьо, но нямам нерви за подобно повествование. Много е изморителна тази говорилня и непрекъсната смяна на типажите. Моля препоръчайте завършен сериал, по-нов, с романс и хумор. Като за лято. Ще се опитам да започна първото Кумихо (1938 ми хареса като корейски уестърн).

# 254
  • Дубай
pppqq, опитах се да видя каква е интригата в този сериал за братята Оджакьо, но нямам нерви за подобно повествование. Много е изморителна тази говорилня и непрекъсната смяна на типажите. Моля препоръчайте завършен сериал, по-нов, с романс и хумор. Като за лято. Ще се опитам да започна първото Кумихо (1938 ми хареса като корейски уестърн).
Пробвай, пробвай! Чо Бо А е една от малкото корейски  актриси, които харесвам. В комбинация с И Донг Ук и Ким Бум комбинацията е страхотна.
Историята е красива и свръхестествена, а любовта е водещата сила в цялата приказка.

Общи условия

Активация на акаунт