Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 128
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • вятърничава
Чи Чан Ук (Уки) аз май го харесах най-много в "Лечителя" и в "Подозрителен партньор". А в "Lovestruck in the City" беше една прекрасна драма-кралица Joy.
Точно и тези двата мислех да напиша, ама айде викам си,да оставя нещо и за другите.И в двата много ми хареса той. Хъ, сърфист ....,още им кътам снимката в компютъра си.

За купичките съм навита,ние на пропаганда не вярваме,най-добре на място да проверим.И Чеджу, в р-т Maendorong Ttottot.

За Хьон Бин не дооцених факта,че любовта се приземи първо в С.Корея, после и върху него,сватби,бебе и т.н.

# 226
  • пустинен пъпеш
,,Under the Queen's Umbrella"(2022) много ми харесва и е увлекателен,а  особено впечатляващата картина на препускащия на кон по морския бряг принц Кан за мен се превърна във въплъщение на волния и волеви човешки дух ,устремен напред насред широтата и безкрая на мирозданието.
Актьорите чудесно си изпълняват ролите и само обезобразените с хиалурон устни на кралицата са дразнещи на фона на останалите лица с фини нослета,устни и стройни тела .
А  героите злодеи в досега изгледаните дорами са изключително убедителни и винаги предизвикват отрицателни емоции.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 15:47 от rududu

# 227
  • пак на Рив Гош
За купичките съм навита,ние на пропаганда не вярваме,най-добре на място да проверим.И Чеджу, в р-т Maendorong Ttottot.
Е, как без Чеджу?! Той си е задължителна спирка Joy
А ресторанта - точно тия дни си "преговарях" избрани моменти от него Heart Eyes

Майтапът настрана, ама като четох преди няколко седмици как Нетфликс ще удвои инвестициите си в корейските сериали в идните години (става въпрос за милиарди долари), си мислех, че скоро халию вълната ще стане цунами и един от ефектите ще бъде увеличеният брой на туристи в Корея, с всичките му последствия (увеличение на цените и тълпи навсякъде).

Учудва ме присъствието на И Донг Ук в класацията, понеже не е от типичните изписани красавци (нищо, че, според мен, има достатъчно чар, че да подари на някои от колегите си, и пак да му остане Heart Eyes)

Личи си, че днес не ми се работи - пиша трети пост за деня Joy

# 228
Може пък да поевтинеят екскурзиите - ето, през последните години сума българи ходиха до Занзибар, заради модата (аз не съм, защото не се интересувам от африканската екзотика, с изключение на някои египетски неща, но имам доста познати). Може да започнат да се организират евтини екскурзии до Южна Корея Simple Smile

# 229
Хареса ми Summer Strike (2022)
Точно за летните жеги и ваканцията ми Green Heart Обичам островни драми Purple Heart
Направо й завидях на главната: от глупост, наивност, смелост или изтрещяване ... но съвсем спокойно каза на шефа си по телефона, че напуска и отиде да нищоправи ... Yim Si Wan - пак е някакъв странен образ, ама си му отива Green Heart

# 230
  • при най-добрият мъж...
Идвам да се изкажа набързо, че съм зашеметена от Текче (Ок Текьон, айдъл, член на бой бандата 2РМ, но добре реализиран и в киното) във вампирския му сериал. Чар и харизма се лее на талази от тоз ми ти пусти кръвопиец. Освен романтичните индикации, сериала е и много смешен. Добре, че нямаше хора днес в офиса, за да ме слушат как цвиля на опитите на Тек да си изкара вампирските зъбки, ама освен едно котешко хъскане друго не се получи. Ей така ми се ще да държат темпото, да не забиват в драми, трагедии и кофти край+срещнали се в друг живот (или след 100 години). Все пак лято е, искам гореща романтика със студено питие. Трагедии на зима, моля!

# 231
Не,  че ще участвам накрая- най-вече заради работата ми, но си представете, ако момичетата, които пишем тук, можем да си направим обща екскурзия по любими места от дорамите. Сигурно има агенции, които могат да го направят... Напомям си да не започвам да гледам филми, които не са излезли целите. Когато се върна към тях, вече тотално съм забравила какво е ставало. Така ще загубя и KIngland- не че и досега с нещо ми задържа вниманието, ама така за фон... Върнах се да доглеждам Dr Romantic. Ама ми е по-слаб от турската версия- там и повече страст, и повече омраза , и повече хумор имаше. Добра близост има в лицето на мениджъра на селската болница. Но иначе и професора и главната сестра в турската версия са по-секси и дават такъм заряд и на втория план. Хубава вечер и пишете, пишете. Лятото е тежък сезон и трябва да се преборим до есента и зимата, да оцелеем!
Ще ви слагам по някоя хубава снимка за разтуха, ей така, без връзка с написаното.
Явно жегата много ме е хванала вече.

# 232
  • вятърничава
Ето, Вики,разхлади се!Не е ново,ноооо....

# 233
bb6, благодаря , дикторът в рекламите ми звучи като севернокорейска телевизия в новините. А за  Конг Ю- мисля че се снима рядко в кино, защото рекламите го хранят много по-бързо. И е жалко...

# 234
  • пак на Рив Гош
Не,  че ще участвам накрая- най-вече заради работата ми, но си представете, ако момичетата, които пишем тук, можем да си направим обща екскурзия по любими места от дорамите. Сигурно има агенции, които могат да го направят...
Признавам, понеже не обичам организираните екскурзии, а предпочитам сама да си ги направя, по свой вкус Joy, от близо месец и нещо ровичкам по сайта на корейската туристическа организация.
Добър е, даже си има и отдел за халию-туризъм и местата на снимки на някои драми Joy - https://english.visitkorea.or.kr/public/asis/contents/hallyu/con … ama/enu/main.html

Indira, как хубаво описа лятото! - гореща романтика и студено питие Cocktail.
Вампирът Тек си чака реда и да се понатрупат епизоди. Обнадеждаваш ме, че е по-скоро комедия, понеже ме беше страх да не залитнат в посока драми от минали животи и подобни...

desmarch5, и аз много харесах Summer Strike. А Им Ши Уан с дълга коса е просто разкошен! Heart Eyes

Айде от мен малко СПАМ за мезе за бирата Joy

# 235
  • при най-добрият мъж...
Веднъж, мнооого отдавна, когато започвах още с турските сериали си направих подобна разходка по знакови места от хитови сериали, които даваха и по нашите телевизии - кафенето на Пиер Лоти, харема в двореца, онази прословута къща на Босфора от ""Перла". Отидох дори до Бююк Ада, за да намеря вилата на композитора от "Мелодия на сърцето" Simple Smile Фенщини.
Ама сега бая далеч ми идват и Китай, и Корея. Въпреки, че съм абсолютно убедена, че рано или късно ще ида и там.

# 236
  • пак на Рив Гош
Моята фенщинка засега се е изразила в ходене до "Пембърли" (това от сериала с Колин Фърт), Бейкър Стрийт 221б,  "Пробитият котел"/Диагон Али и до стълбището от анимето Your Name.
Големият ми мерак, обаче, е пътуване от Хобитово до Мордор, минавайки през равнините на Рохан. И до Мос Айсли, разбира се (ама той е в друга част на света) Joy

Между другото, като питах Благоверния дали му се идва с мен в Корея, отговорът беше "Да, ама да не ми направиш програма тип "а тук е сниман еди-кой си сериал" " Joy
И спирам дотук, че се отплеснах от темата за сериалите  Joy.

# 237
  • гр. София
Изгледах двете серии с бг субтитри на Heartbeat.  Страхотни вампирски сини очи Simple Smile Направо мъчно ми стана , за малко да стане човек Simple Smile Да, това съскането беше много смешно Joy

# 238
Добро утро! Цикля си на Dr Romаntic. Не ме радва особено, но е добър фон. Имам опит с Япония и Хонконг. Като всичи вас съм си съставила някаква вероятно идеализирана представа за Южна Корея. Всички видеа, които гледам наблягат на това колко различна от романтична е обстановката там. Новият им министър председател смята,че работят малко и трябва да се въведе 69 часова работна седмица. После защо пиели...Много харесвам и Дилан Уанг, но опитвам за сетен път Rational Life и не ми потръгва. Очаквам предложния, като имате предвид, че всички три китайски за първата половина на 20 век, които обсъждате, съм ги гледала. Хубав ден!

# 239
На мен ми се струва, че Южна Корея е подобна на нас, но в някои от отношения по-зле (корупция, социално подпомагане и др), а от друга страна, с много много много по-добра икономика.

Като гледам сериала за братята, си задавам въпроса защо жена на 25 години се държи като 15 годишна. Трябва да проверя на каква възраст средно се женят и започват работа, защото от тези сериали оставам с впечатлението, че е около 35.

Общи условия

Активация на акаунт