Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 081
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Under the queen's umbrella - горещо препоръчвам. Много трогателни истории. Ролята на краля в драмата също е интересна, освен на бабата.
Имам молба- понякога, когато пишете не ви разбирам. Особено, ако става дума за имена и не се дават пояснения. Вероятно сред по-старите фенове е ясно кой е Джуно, но аз се затруднявам. Може ли да има пояснение? Обичам клюки и не мога да си позволя да пропусна нито една! За хубав старт на седмицата

# 211
  • гр. София
Джуно е член на групата 2PM и участва в излъчвания сега корейски сериал Kingland. Сега ги спрягат с актрисата, играеща главната роля за двойка.

# 212
  • Дубай
Вики, Джуно

Айдъл и артист... Ако не си гледала The Red Sleve, препоръчвам ти го за да го опознаеш като актьор...
Смятам, че и да има нещо между Ю На и Джуно няма нищо лощо, какво пък толкова, харесват се и се срещат, кому е нужно драмите, които съставят фенките му. Те вместо да се радват, че е щастлив го разпъват на кръст. Ужасен ужас!

И като казахме Ю На и Джуно, ей ги на, хубави и танцуващи
https://youtu.be/3wdKVGglp8c

# 213
Iv, Olia- много благодаря!

# 214
  • при най-добрият мъж...
victoria vassileva, извинявай. Моя е грешката, вземам си забележка. Ю На също е айдъл, беше (и все още е, мисля) част от групата Girls Generation. После започна да снима и в драми. По едно време я спрягаха с Lee Seung Gi и връзката им продължи от 2013 до 2015, но после се разделиха.

# 215
  • вятърничава
Роца,съгласна съм с всичко написано от теб за Bllodhounds (2023)  Прекрасен броманс Hands Plus1много добър каст на главните, второстепенните и Гадняри Hands Plus1Сценарият, обаче, на моменти ми беше меко казано... странен. Особено последните 2 епизода. Hands Plus1 Имах чувството,че последните 2 епизода са написани от други сценаристи.
Скрит текст:
Изчезнаха основни герои.Други третостепенни станаха почти главни, вкараха нови.МИслех,че ще се появят до края, после реших,че ще има продължение. Не особенно логичен финал,разпилян, младежите изведнъж едни наивни станаха,прекалено лесно и претупано завърши.Развалиха ми кефа.
Шиуон разкошен като  разглезено богаташко синче,братовчед му също.

Вики,за мен Coffee Prince е най-добрия сериал на Гонг Ю,имай предвид,че съм го гледала преди 2-3 години.Харесва ми,защото не се лигави.В Гоблина е голям лигльо на моменти.Той самият във филмовите си изяви търси съвсем други роли.Предполагам и затова не снима често,щото му предлагат глупави роли.Момчетата сервитьори също са ми любими в тази комбинация,братовчедът и приятелката му харесвам.Момичето пък е единствената актриса в ролята на момче,за която наистина на моменти забравях,че е момиче. Други актриси в подобни роли никога изобщо не приличаха на момчета.Майка и и сестра и бяха дразнещи.Но то във всеки сериал има такива.И сценарият ми се видя приличен,за разлика от съвременният на Джуно в момента - пълни глупости,разхожда костюми и коли,рекламно лице.Ама гледам заради хубавото му личице.

Много странни Ю На и Джуно на този клип.Сякъш танцуват сами,а не с партньор.Не усетих химия  или страст,а отчуждение,не се поглеждат и просто да го отметнат този танц.Е,те все пак са актьори и ако го играят това,за да заблудят фенките - добре им се получи.
Иначе ако се харесват с Ю На,за мен е ок.Няма аз да живея с нея я.
Обаче почти за всеки сериал се пуска слух,че главните са двойка Joy Тъй че,ще поживеем и ще видим.

# 216
Благодаря, Indira и bb6. За всеки влак си има пътници. Нямам нищо против да ви харесва кафееният принц. За мен стилистиката е остаряла, но нима не се случва с всичко... Не съм съгласна за Гоблин-а. Цялостно е доста хармонична творба. Харесва ми как показват отношенията на различни нива. Характерът на Гоблина и това как Ю го играе е най-близкото, което искам за образ на Господ- сериозен, отговорен, но и наивен и търсещ любов като всички нас. Има един кадър, който направо ми е връзка с Бога.

# 217
  • вятърничава
Благодаря, Indira и bb6. За всеки влак си има пътници.
Така е, спор няма.И кадъра е добър, но бих казала, че е добра работа на фотографа и на актьора.

# 218
  • пак на Рив Гош
Фен съм и аз на Seo Hyun Jin. Гледала съм май почти всичко с нея. А Why Her? освен заради нея и Bae In Hyuk и заради Hwang In Yeop си заслужава да се гледа. Да не говорим и за линията с "лошите" аджушитата от по-старото поколение, които играят, както винаги без грешка.
И аз съм голям фен на Seo Hyun Jin, и Why Her го гледах точно заради нея и Hwang In Yeop. Тя ми е сред топ-любимите актриси, но още имам да наваксвам с някои от нейните сериали.

bb6, за мен едно от най-недомслените неща в сценария на Bloodhounds беше
Скрит текст:
начина, по който се "отърваха" от "добрите лоши" главни за нула време. Значи, господин Че е врял и кипял в подземния свят, уж той бил обучил Баш Гадняра на всички номера... и едновременно с това, не му минава през ума, че след като са обезвредили Лявата и Дясната ръка на Баш Гадняра, той няма да си събере армията и да им спретне едно нападение. И кел файда от всичките му пари, че да не може да си инсталира едни аларми в имението, а всеки може да влезе като в мелница... И аджошито с бременната съпруга - хем и той с богат опит като момче с бухалка, ама няма грам здравословна параноя, че да осигури първо безопасността на семейството си, а живее на 3ия етаж, без авариен изход... та да си заминат и двамата мърцина, както и суши-майстора.
След като на мен като на средностатистически зрител ми минават такива мисли през главата, се чудя защо на сценаристите не са им минали Joy
И сюжетната линия с Внучката на г-н Че - как се "отърваха" от нея... не ми се връзваше с образа на героинята.
Абе, както казваш, развалиха кефа Joy

Аз реших да продължа с Кофи (Копи? Joy) Принца - след петия епизод взе да ми харесва. Появиха се и Дже Ук, и Донг Ук и ми просветна пред очите Wink . Даже и приех голяма част от нещата, които ме дразнеха в началото. Само още претръпвам, като видя Главната как яде - и се тъпче, и си облизва пръстите, и говори с пълна уста... а Той я гледа и се умилява Wink .
Сега, то и аз си сърбам нудълите в рамена Joy, ама нейното ми идва в повече. Та все се сещам за Мами и Скарлет О'Хара и как една дама трябва да яде като врабче... културни различия, какво да се прави Joy

А иначе, бройте ме и мен на "влака" за Fall In Love - сутринта загледах от любопитство първия епизод и... ще го продължа тази вечер. Пепелта (Ashes of Love) ще почака малко Wink.

# 219
  • вятърничава
Само още претръпвам, като видя Главната как яде - и се тъпче, и си облизва пръстите, и говори с пълна уста... а Той я гледа и се умилява Wink .
Ох, това го бях забравила Joy В сериалите корейските момите все са гладни, ядат много, пият много.
Бият много Joy
Тези недомислици/недостатъци даже вече не ми правят впечатление. Мрънкам, но си знам, че е стандарт за тях и ги подминавам.Припомняй ми тези мили моменти, аз ще се умилявам.
Но за Bloodhounds няма да им простя
Скрит текст:
хайде младите са млади и нямат опит да кажем, но господин Че - половината му живот е минал да се пази и да не влиза в полезрението на Баш Гадняра. Той трябваше да си изнесе хората на безопасно място. Как той и суши-майстора и хубавото аджуши очакваха, че просто ще им се размине и Гадняра, когото много добре познават, няма да отвърне, няма да стигне до близките им. След някаква мижава победа в битка, без да са спечелили войната си устроиха банкет, напиха се. Къде им се изпари бдителността и професионализмът мутренски? Внучката пък все едно я изтриха с гумичка. Все пак трябва да сме благодарни, че не затриха всички добри, оставиха момчетата живи след толкова бухалки. Това корейците са практични хора - клечките им за храна и бухалките им са метални.
Къщата на г-н Че ми се стори позната, май е от I'm Sorry, I Love You.

# 220
  • пустинен пъпеш
Случайно се натъкнах на класация от 02.2022г. в Лайфстайл ,,Топ 10 на най-красивите южнокорейски актьори СНИМКИ/ВИДЕО" и докато я разглеждах, си избрах да изгледам 16-серийния екшън-трилър К2(2016)-актьорът изпълнява сам каскадите и шпионския филм по действителен случай ,,The Spy Gone North"(2018)

# 221
  • пак на Рив Гош
rududu, и кой беше номер 1 в класацията? Wink (имам една-две идеи, да видя дали ще се окажа права Grinning)

bb6, анджък! Сценаристите на Bloodhounds не си бяха дописали домашното Joy
А за клишето с ядящите мадами, то и аз им претръпнах уж, ама при тази от Кафе Принца ми е твърде преекспонирано. Напомня ми Главната от Reply 1994, която също ме докарваше до тих ужас с държането си на масата.
Между другото, наскоро научих едно от обясненията защо корейците ползват метални клечки за хранене - било от чосонската епоха, когато за кралския двор ги правели от сплав, която потъмнява при допир с отрова (гледали сме го по сериалите Wink ) и оттам се разпространило и сред останалата част от населението.
Виж, за металните бухалки нищо не казаха Joy

# 222
  • вятърничава
Да, практична нация. И купичките им за ориз и чашите са метални. Това от сериалите го знам, не от личен опит.
rududu, Чи Чанг Ук е много популярен актьор и хубавец. "Императрица Ки" и "Лечителят" са други много известни сериали с него. Аз лично го харесах повече в "Лечителят", К2 не ми хареса толкова. Той снима К2 май след казармата, ако добре помня. Ама, нека другите да кажат.
Залагам на  Минчо за номер 1. За Вики Минчо е И Мин-хо Wink

И за One Оrdinary day потвърждавам, че е много добър, но не е за романтично настроени зрителки.

# 223
  • пак на Рив Гош
Аз залагам за Минчо или Бини (Хьон Бин), ако са гласували международни представители. Ако са гласували основно азиатци, добавям и Извънземния Ким Со Хьон Joy
Чи Чан Ук (Уки) аз май го харесах най-много в "Лечителя" и в "Подозрителен партньор". А в "Lovestruck in the City" беше една прекрасна драма-кралица Joy.

bb6, за купичките и чашите трябва да идем да ги проверим на място, да не би да ни мамят по сериалите Joy

# 224
  • пустинен пъпеш
rududu, и кой беше номер 1 в класацията? Wink (имам една-две идеи, да видя дали ще се окажа права Grinning)

1.Хьон Бин
2.Пак Бо Гум
3. И Мин Хо(т.нар.Минчо)
4. Сонг Джунг Ки
5. Пак Со Джун
6. Джи Чанг Ук
7. Гонг Джи Чеол
8. Пак Хьонг Шик
9. И Донг Ук
10. Джу Джи Хун

Роца,право в десятката с първото и третото място,но Ким Со Хьон липсва

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 19:50 от rududu