Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 32 289
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Esther Yu ми е на границата да не я харесам.
Много лигава, сама се манипулирам, че е свястна, но не е съвсем така. Grinning

Абсолютно съм съгласна. Гледах неини участия в едно развлекателно предаване в ютуб Hello Saturday и просто се държеше като 5 годишно момиченце. Даже в един от епизодите си партнираше в игрите с Dylan Wang и то беше цупене, стойки

# 106
  • Дубай
Здравейте! Идвам да изкажа възмущение от тайландските сц... Ама какво е това промотиране на Стокхолмския синдром.
Може ли мъж да изнасилва жената и тя да го обича и прощава?! Изумена съм, не ми се мисли, какво ли се случва в страната и колко съпруги и жени биват тормозени?!

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 12:20 от I.V

# 107
  • при най-добрия мъж...
Нихау! Минавам само да кажа, че най-накрая издрапах от снеговете на Цинин и започнахме качването на Road home с бг буквички. Който не го е гледал, да знаете, че е голяма грешка. Сериала е безбожно добър.
Пускам резюмето му:

„Трябва да дочакам изгрева, за да намеря пътя към дома.“
Какво е домът? Мястото, където си роден? Там, където си отрасъл? Или топлите обятия на любимата жена? Имат ли значение пропилените години, ако най-накрая си намерил пътя към твоя дом? Имат ли значение трудностите и препятствията, ако най-накрая отдъхнеш спокоен в прегръдките на любимата?
Това не е стандартният сериал за изпепеляващата любов между Героя и Красавицата. Това не е и бесен екшън с привкус на романтична драма и щипка трагизъм. Нито е поредната лъскава история за Супермен и възлюбената му, заснета в лукса на Пекин.
Това е една съвременна приказка за първата любов, красива и незабравима като първите слънчеви лъчи в небето над Цинин. Силна, като снежна буря в планината и спокойна, като ромон на горски ручей в хладните летни вечери. Любов прекъсната на инат, но грижливо пазена в годините и разцъфтяла, като дърво жадувало пролетта твърде дълго. Една история за тежките избори, за трудностите, за семейството. За героите. За онези, чиито най-хубави години, а често и животът им, са пренесени в жертва за благото и спокойствието на хората. За силата, за твърдостта, за мъжката дума и приятелство, скрепено с кръв и саможертва. За идеалите, за чистите души и огнените сърца. За най-сладкия път, пътят към дома.

Срещнали се още като ученици, главните герои, заради младостта, ината, необмислените решения и семействата си не успяват да съхранят и да запазят крехката си връзка. Годините минават, животът ги е отвял в коренно различни посоки и на хиляди километри един от друг. Той, вече герой, спец полицай и експерт по взривове на национално ниво. И Тя, специалист по рискови инвестиции, направила име в своята област. След 10 години Съдбата ги среща насред заснежените пътища на Цинин. Имат ли шанс старите чувства да се възродят отново? Изгасвали ли са те изобщо, или са дълбоко заровени под тежкия сняг на дългата зима? Колко дълго може да продължи нощта, преди първите слънчеви лъчи да ти покажат верния път? Ще позволят ли героите отново сянката на семействата им да надвисне над любовта им? На коя страна ще се наклонят везните? Към дълга или към любовта? Има ли втори шанс да се върнеш у дома?

# 108
  • пустинен пъпеш
Indira,толкова са поетични резюметата ти,че няма как да не ни изкушат да изглеждаме препоръчаните от теб сериали.
  Започнах дорамата ,,The Eight"/2020/,действието се развива в интересните за мен републикански времена в първата половина на 20в.,но да видим до кога част  ще я изгледам .А освен нея и препоръчания от 2в1 сериал  ,,Kill Heel"(2022). Очертава се да изоставя и двете и ще гледам ,,Cruel Romance(2015),действието се развива през 30-те г. на 20 в. с гг Хуан Сяоминг,началото е интересно,а и музикалният съпровод е хубав.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 18:29 от rududu

# 109
  • Дубай
Индира, много красиво описваш сериала, харесвам такива въздействащи истории, истории за единствената, вечна любов, която оставя отпечатък в сърцето и душата, какъвто не се заменя.
Ще погледна сериала, а може ли едно линкче да сложиш, мисля, че няма да е в разрез с правилата да се качват линкове с бг субтитрите, а само би било в полза.

# 110
  • при най-добрия мъж...
Индира, много красиво описваш сериала, харесвам такива въздействащи истории, истории за единствената, вечна любов, която оставя отпечатък в сърцето и душата, какъвто не се заменя.
Ще погледна сериала, а може ли едно линкче да сложиш, мисля, че няма да е в разрез с правилата да се качват линкове с бг субтитрите, а само би било в полза.

Не знам дали е позволено да слагам линк към друг форум, но всеки ден качваме по 2 епизода в темата на сериала в Eastern spirit. Може да се свали от торент тракерите, a освен това за онлайн гледане използваме няколко платформи, като Вбокс7, Телеграм, Плейтюб, ОК.ру.
Канала в Телеграм се казва: "Любими азиатски филми и сериали" и всичко азиатско що е видяло бг букви се качва там.

# 111
  • гр. София
Гледам си аз Fall in love. Чудесен сериал Simple Smile. Много ми харесва. В началото ми тръгна по-трудно, заради момченцата маршали, изключвам Комисар Тан, на него униформата му стои много добре Joy Simple Smile
Това, което ми прави впечатление е многоцветната звезда на шапките. Има я и като символ върху документите. Интересно ми е какво символизира?!
Обстановката е чудна, има много забавни моменти. Стигнах до 8 епизод.
А песните в началото и в края са много хубави. Благодаря за превода им, както и на целия сериал Simple Smile

# 112
  • България
Кой от всичките?
https://mydramalist.com/search?q=+Fall+in+love

# 113
# 114
  • пак на Рив Гош
Индира, ама толкова хубаво описваш сериалите! Много се радвам на хора, които боравят с лекота и красота с думите Heart Eyes.
Хем съм го гледала, хем като му прочетох описанието, пак ми се прииска да го гледам Grinning .

I.V, за кой тайландски сериал говориш?

pppqqq, и аз преди време бях попадала на подобни обяснения за БЛ, когато търсех информация за мангата за възрастни (18+) - hentai .
Та много често в тези, насочени към женската аудитория, двамата мъже от триъгълника, борещи се за вниманието на главната героиня, често завършват и те заедно, та всички са доволни накрая Joy

Аз на китайския фронт напрадвам полека с Пепелта (Ashes of Love) ... въпреки Главната Joy (много ме дразни тази героиня и това е... от наивно-досадно-преследващо-лепкавите е, нещо което мен дълбоко ми бърка в здравето, вместо да ме умили Joy). Добре, че е Феникса Grinning.

Довърших Пинокио - той ми беше като увеселително влакче - на върхове и спадове. Започна добре, след това някъде 7-8 до 12-13 епизод беше "един ми харесва, един не ми харесва" и накрая отново взе да ми харесва. Краен резултат - 7.5*
Според мен, оценката и гледането ми доста се повлияха от факта, че не харесвам Пак Шин Хе, та нямаше как изведнъж да се възторгна. Добра актриса е, но в нея има нещо, което не ми допада, вече във втори сериал с нейно участие. Май трети няма да има... освен ако някога не си партнира с Ю Йон Сок Joy Joy Joy

Готова съм да почна Bloodhounds и King the Land (който във френския Нетфликс са го превели като "Империя на усмивките", ще трябва да го подхвана, за да разбера защо... френските преводачи обичат да променят заглавията Joy).
Ама ще е като диетите - от понеделник (че утре ще рева от отчаяние на края на Dr Romantic 3).

# 115
  • вятърничава
Роца, ти похвали ли се, че д-р Ю Йон Сок се върнал в Dr Romantic 3. И как беше?

Приключих с The Forbidden Marriage, много ми хареса. Препоръчвам, ако търсите нещо в епоха, костюми от Чосон, хубави и забавни ГГ, главната е умница, пародия на сериали с дворцови интриги.
И продължавам с Where stars land с Lee Je-hoon от taxi driver.

# 116
  • пак на Рив Гош
Роца, ти похвали ли се, че д-р Ю Йон Сок се върнал в Dr Romantic 3. И как беше?

Приключих с The Forbidden Marriage, много ми хареса. Препоръчвам, ако търсите нещо в епоха, костюми от Чосон, хубави и забавни ГГ, главната е умница, пародия на сериали с дворцови интриги.
И продължавам с Where stars land с Lee Je-hoon от taxi driver.
Е, как - още на 3та страница Joy. Всъщност, още през април попаднах на откъс от негов лайв в Инстаграм, където казва да очакваме изненади в третия сезон, та много се надявах... но епизодите си вървяха, а Него го нямаше. До деня на излъчването на 12ти, когато видях, че в Инстаграм (нали си го следвам там) е пуснал снимка на корицата на сценария на 13ти епизод.... Да не ти разправям как изцвилих от кеф. Joy А впоследствие - още повече!
Аааааах, Канг Донг Джу уйсаним Heart Eyes

Ох, ще вземеш да ме накараш да се прежаля за Forbidden Marriage. Гледах първите 15 минути, то Тя хич не ми хареса като образ, та го зарязах. Но може и да му дам шанс.
А Where Stars Land за мен беше една много добра изненада, понеже го започнах без особени очаквания. Точно моя тип сериал с бавен романс и малко куудере Главен Grinning И един Роун-бонбон.

# 117
  • при най-добрия мъж...
Гледам си аз Fall in love. Чудесен сериал Simple Smile. Много ми харесва. В началото ми тръгна по-трудно, заради момченцата маршали, изключвам Комисар Тан, на него униформата му стои много добре Joy Simple Smile
Това, което ми прави впечатление е многоцветната звезда на шапките. Има я и като символ върху документите. Интересно ми е какво символизира?!
Обстановката е чудна, има много забавни моменти. Стигнах до 8 епизод.
А песните в началото и в края са много хубави. Благодаря за превода им, както и на целия сериал Simple Smile

Ах, комисар Тан с бялата риза и зализания перчам. Толкова да го харесвам този актьор, особено в този му образ. Най-дългите пръсти в китайската шоу индустрия.

И да похваля главната героиня, която през цялото време беше адекватна, разбираща, умна, комбинативна и най-важното - не изгуби доверие в своя любим нито за миг въпреки всичко, което им поднесе съдбата. А за петото колело или тъпия ъгъл в триъгълника, тайванския певец Еван Лин, мога да кажа, че това му беше първа роля в сериал и момчето се справи повече от чудесно. Препоръчавам и сериала Crush (2021), в който той играе главната роля, превъплъщавайки се в сляп музикант. Много нежен, но и същевременно сериозен сериал. Има го с бг Simple Smile

# 118
  • гр. София
Да, комисар Тан ми харесва с тази прическа Simple Smile
Вече съм на 13 епизод.
Винаги се случва нещо Simple Smile

Ще погледна и този сериал.

# 119
  • България
Изгледах The Rational Life (2021).
След всеки епизод се питах кога ще започне мелодрамата, все пак китайски съвременен сериал.
Скрит текст:
Не започна, до финал всичко беше много добре и завърши добре.
Писах му 10 и попадна в списъка ми с любими сериали.

Общи условия

Активация на акаунт