На море в Турция - тема 79

• 73 461
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Едно бързо включване от много слънчево Сиде. Температура вчера и днес над 30 градуса. Хотела ни е ТМЛ Jakaranda. Понеже ни е първа ваканция в Турция и сме много очаровани. Хотела е изключително чист и озеленен със много подържани части , любезен и отзивчив персонал. Храната в доста разнообразна и много вкусно приготвена. Ако мога да съм полезна с нещо питайте. Ще се допълня, че забравих. Вземете си репелент, че излизат комари , а в хотела в магазина цената му е дебела.

Много благодаря! Ние отиваме чак през септември.
Може ли да споделите колко далече е плажа и как е - пясък, вода и т.н
Също да попитам за анимацията - има ли подходящи занимания за тинейджъри и възрастни?

# 91
  • Стара Загора
Днес пристигнахме в Сиде, с полет от Пловдив. Все още не съм натрупала кой знае колко впечатления, но ми харесва. 31 градуса, водата топла, бирата студена, точно както трябва да е 🍺

# 92
  • Бг-мама
Едно бързо включване от много слънчево Сиде. Температура вчера и днес над 30 градуса. Хотела ни е ТМЛ Jakaranda. Понеже ни е първа ваканция в Турция и сме много очаровани. Хотела е изключително чист и озеленен със много подържани части , любезен и отзивчив персонал. Храната в доста разнообразна и много вкусно приготвена. Ако мога да съм полезна с нещо питайте. Ще се допълня, че забравих. Вземете си репелент, че излизат комари , а в хотела в магазина цената му е дебела.

Много благодаря! Ние отиваме чак през септември.
Може ли да споделите колко далече е плажа и как е - пясък, вода и т.н
Също да попитам за анимацията - има ли подходящи занимания за тинейджъри и възрастни?
Писах , писах и се затри. От хотела се слиза на плажа директно. Водата е кристална и приятно топла. Пясъка е ситен и чист. Отначало на морето , като метър два има камъчета , но после си е ок. Анимацията са чудесни младежи. Има стандартите неща лък, дартс и всякакви активности. Абе ще останете много доволни. Чакайте го с нетърпение. Допълвам се. За пръв път толкова добър интернет в целия хотел, включително и на плажа.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 18:32 от Зечова

# 93
  • sofia
Неудобно ми е, че пак ще мрънкам, молбата ми е към всички, не само към Зечова,  ще се  радвам да напишете един по- подробен отзив, след краят на почивката, защото е трудно да се добавят към първа страница кратки, всекидневни включвания от даден хотел. Simple Smile Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 18:57 от Tюркоаз

# 94
  • София

Може ли да препоръчате интересни места за разходка около Кушадасъ? Хотел Корумар,ако има значение. с личен автомобил ще сме. Някакви пазари, молове в близост също бих посетила Simple Smile
Надявам се да сте в Ефесуса че са 2 Корумар. Ефес от Корумар Ефесус е на 10-15 Мин. Шериндже е на има-няма 20-25 км. Мол Новада е на 30-тина в Соке, аз по го харесвам от този в Кушадасъ Флора оутлет AVM. Близо е къщата на Дева Мария, в Селчук има крепост все и забравям името, нещо с А май беше, през Селчук междувпрочем се минава за Шериндже. Има до Селчук музей на парните локомотиви, храма на Артемида от който като съм ходил беше останала 1 колона стърчи като да не казвам какво и една огромна локва. Друго не се сещам....има Памуккале ама е на над 200-220 км. Има Адаленд ама ако сте в Корумар Ефесус там има добри пързалки. Пък и е бая цифра. Ходил съм за 17 евро на човек, сега май е 26. Иначе е уау както се казва на турски.

# 95
Валерко, точно за този ни казаха от хотела, но нарочно попитах, да не би да послъгват. Благодаря ти, утре смятаме да го посетим. Имаме координатите и ще го открием чрез навигацията. По пазари не ходим, никога не бих си причинила това "удоволствие".
Неприятно съм изненадана от цените на водните атракции - джетове, банани, парасейлинг. Между 60-80 евро на човек за мижавите 15 мин. Обещала съм на дъщеря ми парасейлинг и утре или в петък ще й направим кефа. 60 евро за 15 мин. като ще се качи с моя приятелка. 80 евро е самостоятелно.
60 евро - сериозна цифра. За протокола хвърлих шапката, утре вечер тръгваме. Много ме успокой с времето. И все пак значи мен са ме излъгал за стайте от Otuim, а са взели под внимание искането ти за стая.Подозирах си Аз.Даде ли бакшиш на рецепция 😂
Иначе в Измир в Мола има аквариум - ако ви се разглежда. Цените  миналата година нямаха разлика от тези в Сф, поне според мен.

# 96
  • София
Ели, никакъв бакшиш не съм давала, а и нямаше възможност, тъй като бяха четирима служители, които работеха един през друг. Реших, че каквато стая ни дадат - такава. Двете семейства, които се водим 2+1 възрастни (тъй като децата ни са на 15 г) сме настанени в много големи стаи с големи тераси. Останалите две семейства, които са без деца, са в малки стаи. И все пак ние сме единствените хем с голяма стая, хем с фронтална гледка море. Явно е чист късмет.

# 97
Тонка, шегувам се. Радвам се, че времето е супер и си изкавате добре.
Някой се чудеше за цигари откъде да си купи, при нас миналата година имаше в хотела в Сиде, ама 7 евро пакетче то, дори на близкото мазинче извън ходела бяха към 5 лв, а на бензиностанции те най евтини, съвет вземете си от безмитната за района на Анталия. Или помолето  с таксито да ви спрат  на бензиностанция

# 98
Търся малко късно почивка със самолет за август за хубав хотел.

# 99
  • Sofia
Е, напишете поне какво е хубав хотел за вас Simple Smile Един търсят хубав плаж, други - аквапарк и т.н.
И бюджет не е зле да напишете, че тая година цените са бая нагоре.

# 100
Е, напишете поне какво е хубав хотел за вас Simple Smile Един търсят хубав плаж, други - аквапарк и т.н.
Благодаря за уточнението. Търся хубав плаж, добра храна, озеленяване, да не е много далече от летище ( до около 2 часа ). Нямаме малки деца и не държа на аквапарк.
 Гледам, че повечето оферти са за преди края на юни и след 30.08., а трябва преди 25.08. да сме се върнали.

# 101
  • на село
От дюти фри-то на летището има цигари за страни, извън ЕС и цените са доста по-ниски. Ако си купувате цигари за периода, докато сте там.

# 102
  • София
Благодаря за уточнението. Търся хубав плаж, добра храна, озеленяване, да не е много далече от летище ( до около 2 часа ). Нямаме малки деца и не държа на аквапарк.
 Гледам, че повечето оферти са за преди края на юни и след 30.08., а трябва преди 25.08. да сме се върнали.
Август в Анталия ще се потиш и под езика. Съветвам ако има чалъм в края на септември, ама баш края.

# 103
  • Русе
Скрит текст:
Август в Анталия ще се потиш и под езика. Съветвам ако има чалъм в края на септември, ама баш края.
Нищо подобно. Тъкмо водата е идеална. Дъжд обаче ако завали става много тежко, влажно...

# 104
  • Пловдив
Валерко, да в Ефесус сме Simple Smile Какъв е този Адаленд? Това да не е аквапарка на Аквафентъзи или бъркам? Бихме посетили някой по-голям аквапарк, нищо, че в Корумара има пързалки.

Общи условия

Активация на акаунт