На море в Турция - тема 79

• 72 336
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • На топло в неговото сърце.
Времето тази година разби пълноценната почивка на всички до сега.Няма седмица в която да е било поне 7 дни слънчево.Като гледам прогнозата така ще е до края на юни.Това ми се струва ,че ще отдръпне доста хора от Турция.
Има, ние бяхме от 14 до 21 Май  в Сиде и нямахме нито един лош ден. Чист късмет като чета коментарите тук.

# 136
Може ли Валерко да каже кои са неговите топ три хотела в Кушадасъ по отношение обслужване , плаж . Благодаря
Обръщам се към него като, че ли той ги е пообиколил, не съм много редовна в темата, но не бих отказала мнението и на другите потребители . Ще пътуваме с кола началото на септември и тази година се колебая между Кушадасъ и Бодрум. Не сме били там до сега , все залагаме на Анталия. Още не съм избрала хотел, много ми хареса Lujo Bodrum , но малко скъпичко , мислех нещо на половината на неговата цена да е, все пак ще ни е трето море за сезона.

# 137
За седмица в района между Сиде и Алания нямаме нито ден без плаж. Само първия ден валя за половин час и то късния следобед, докато си пиехме коктейлчетата преди вечеря. През цялото време беше топло, а последните 2 дни направо горещо.

Да дам и аз отчет за хотела, в който изкарахме една чудесна, според нашите изисквания, почивка.
Правя тази уговорка, защото бяхме няколко семейства 50+ годишни и не са ни вълнували анимации, дискотеки, аква паркове и подобни.
Хотелът е Meryan Hotel - Окурджалар. Това, което виждате на снимките е това, което е в действителност. Избягали са от прекаления кич, шаренията и "златото". Миналата година е правен ремонт на хотелската част, а за догодина се предвижда ремонт на ресторанта и да се направи отопляем басейн. Бюджетен хотел, не много голям, с компактна територия. Няма да препускаш през голям парк, че да стигнеш до плажа и в същото време има много зеленина. Като изключим 10-15 стаи, които се падат над рецепцията и гледат към пътя, всички останали имат изглед море. И дори и да не е фронтално, като седнеш на терасата го виждаш добре. В лоби бара, вечер, една кака свиреше на пиано. Този бар работеше денонощно. Не сме кой знае какви пиячи и това, което видях като алкохол беше задоволително. Карахме на биричка, коктейли и бяло вино, и по малко Джони преди лягане Wink.
Барът до басейните служеше като разделителна линия Smile. От едната му страна беше басейнът за по-възрастните, а от другата беше този с пързалките и детския басейн за най-малките. Там се намира и детската площадка с люлки, пързалки и всякави такива забавления за малките гости на хотела. Всяка вечер, в по-ранните часове, в амфитеатъра правеха дискотека за децата, след което имаше някакво представление и за възрастните. Това, което на нас ни хареса е, че всичко приключваше до към 12 часа и нямаше дандания след това. През деня на всеки час-два минаваха да подканят гостите за аеробика, пилатес, волейбол, бели-денс, йога и всякакви подобни занимания. Като цяло доста цивилизовано и ненатрапващо поведение, съобразено с това да не се дразнят хората отишли просто да си почиват. За тези, които искат малко повече забавление имаше дискотека, която беше някъде в подземен етаж, но до която ние така и не стигнахме. Спа-то също го пропуснахме.
Плажът е с камъчета, така че е добре да имате обувки за плаж. Влизайки в морето много бързо става дълбоко.
Не знам дали защото хотела все още не беше изцяло запълнен, но нямаше проблем с шезлонгите на плажа. Тези до басейните се запълваха по-бързо, но разстоянието между басейните и плажа е нищожно, така че не е проблем да лежиш на едното място и да отидеш да се изкъпеш на другото. На плажния бар сервираха само бира, безалкохолно и айрян. Ако искаш нещо друго отиваш до бара при басейните или си поръчваш на някой сервитьор. Такива щъкаха непрекъснато между шезлонгите.
Изключително чисто, всеки ден се сменят кърпи и чаршафи. Много любезен и отзивчив персонал, като почнеш от пиколото, та свършиш с шефа на хотела. Да, дори и с него се запознахме без да знаем, че е той. Разбрахме случайно на гала-вечерта, когато го представиха. Човекът по цял ден обикаляше хотела и следеше всичко да върви по реда си.
Храната беше добра. Салати много и разнообразни. Ако искаш свежи, ако искаш топли, а ако искаш можеш и сам да си направиш от предлаганите зеленчуци. Различни видове разядки, сирена и колбаси. За закуска - мекици, банички и питки с различен пълнеж, палачинки, мъфини, разни видове мюсли, яйца във всякакви вариации... Поне един вид риба(ципура/лаврак/паламуд/скумрия/бяла риба), телешко, пуешко, пилешко - всеки ден. На скара, на плоча, готвено. Сармички, пълнени чушки, патладжани, тиквички - постни или с кайма. Винаги имаше поне няколко постни готвени ястия. Разни шишчета, кебапи, кюфтета, пидета - с пълнеж, натюр...Спагети, пържени картофи, ориз, картофено пюре - постоянно. Вечер имаше готвач, който приготвяше различни видове паста с добавки по желание на клиента. Имаше и диетичен раздел. Сладкиши и плодове в изобилие, но това едва ли ще ви изненада.
Ресторантите се водят два, но практически е един към който има и външна тераса, където са скарите и се води панорамен, тъй като гледа към морето. В нито един момент не е имало проблем да си намериш място или да става голямо струпване и да чакаш да си вземеш нещо за ядене. Единствено вечерта, в която имаше суши се образува малка опашка, но персонала реагира незабавно и нареди на още едно място суши и проблема беше решен на момента. Честно казано, ще им трябва още време, да се научат да правят хубаво суши, но поне се стараят Wink.
Между основните хранения можеше да си вземеш гюзлеми или гофрети, а след обяд правеха пици и бургери.
Сервитьорите не чакат даже и да ги погледнеш и идват да те обслужат. Още първият ден се сближихме с един от тях и през целият ни престой момчето буквално се грижеше нищо да не ни липсва. Естествено, му се отблагодарихме подобаващо. Оказа се, че е родом от Газиантеп и всичко, което изкарва праща на семейството си.
В ресторанта сервираха бира, вино и тяхната раки. Виното беше някаква тяхна марка и бялото беше много добро. Розето леко сладнеше. Всички напитки се сервираха от сервитьор и не се налага ти да ходиш при бармана.
С руски и немски се оправят по-добре, но и с английски няма да закъсате поне що се отнася до рецепция и мениджъри. При сервитьори/бармани не всички, но повечето разбират какво искаш.

И малко за нещата, които ни подразниха. Стаите ни се улучиха от страната на съседния хотел, където беше кухнята му и, когато печаха нещо на скарите и вратата на терасата ни е отворена се ароматизирахме на скара. Другият недостатък също е свързан със съседния хотел и разбирам, че не може много да се направи, но все пак ще го спомена. Ясно е, че хората се забавляват, но като надуят музиките още преди обяд и продължаваха до 1-2 ч. през нощта. И в нашия хотел пускаха музика, но беше някак ненатрапващо се. Случваше се даже да я спират, защото тази от съседния хотел надделяваше над плажовете на три хотела.

И накрая една забавна случка. Нашите мъже решиха, че им се яде шкембе чорба и попитаха мениджъра на ресторанта дали по-принцип готвят такова нещо. Не са настоявали или нахалствали или пък да са искали да им правят, а просто се разговориха с него и още един мъж, който после се оказа баш шефът на хотела. Познайте на другата вечер каква супа имаше Joy. И не само това, ами на по-следващия ден за обяд главният готвач специално им донесе една тенджера само за тях.

Като за първа почивка в Турция останахме много доволни и от почивката си, и от избора на хотел. Отидохме да мързелуваме и да релаксираме и го получихме. Хората определено знаят как да се грижат за гостите си.

# 138
Може ли Валерко да каже кои са неговите топ три хотела в Кушадасъ по отношение обслужване , плаж . Благодаря
Обръщам се към него като, че ли той ги е пообиколил, не съм много редовна в темата, но не бих отказала мнението и на другите потребители . Ще пътуваме с кола началото на септември и тази година се колебая между Кушадасъ и Бодрум. Не сме били там до сега , все залагаме на Анталия. Още не съм избрала хотел, много ми хареса Lujo Bodrum , но малко скъпичко , мислех нещо на половината на неговата цена да е, все пак ще ни е трето море за сезона.
Аз ще кажа пък той може да допълни:
На първо място за мен:
Корумар Ефесус & Спа
Аквафентъзи
Амара бившия сега Севън сиис
Батихан
Палм Уйнгс Ефесос кораба

# 139
Завърнахме се от Club hotel Turan Princе. Като любител на този хотел, който сме го посещавали доста пъти, смея да твърдя, че нивото му е паднало. Една от най силните му страни - анимацията, вече не е същата. Голяма навалица става в основния ресторант, направо не може да се диша. Сервитьорите (и с бакшиш) не те обслужват, една вода няма кой да ти даде, за всичко сам. Това леко ме напрегна, признавам. Иначе ни дадоха хубава стая, перфектна даже с бакшиш в паспорта. Бяхме платили за основната сграда, стандартна стая с морски изглед, а ни дадоха фамилна стая с 2 бани, което беше супер. Децата са доволни, ние заради тях общо взето дойдохме пак тук, но пък синът ми мрънка, че сладолед има само от 16-18ч.

Времето е топло, но не достатъчно като за средата на юни, водата е хладка за мен, все едно е 20-ти май. Но водата в  басейните е малко по-топла.
Ако някой иска да пита нещо съм на среща.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 08:35 от viliiianka

# 140
  • София
Аз ще кажа пък той може да допълни:
На първо място за мен:
Корумар Ефесус & Спа
Аквафентъзи
Амара бившия сега Севън сиис
Батихан
Палм Уйнгс Ефесос кораба

Не знам в какви хотели си била в Анталия, но имай предвид, че от това което бая съм изчел, връщаш нивото с Кушадасъ. Така, де относително е. Не съм обиколил чак толкова, Митака май повечко е походил от мене. И мойта подредба е горе-долу такава, Митак не ти вярвах, че Корумар може да е по-добър от Амара /Севън/, но е факт.
1. Корумар Ефесус - категорично няма по-добър към днешна дата.
2. Севън Сийз.
3. Батихан.
4. Палм Уингс Ефесус
В аква фентъзи не съм бил, само заради плажа не го харесвам, въпреки, че на Кораба е още по-отвратителен.
Може някой да направи забележка за Сунис, обаче той не е в Кушадасъ и затова не го броя.

# 141
  • София
Завърнахме се от Club hotel Turan Princе. Като любител на този хотел, който сме го посещавали доста пъти, смея да твърдя, че нивото му е паднало. Една от най силните му страни - анимацията, вече не е същата. Голяма навалица става в основния ресторант, направо не може да се диша. Сервитьорите (и с бакшиш) не те обслужват, една вода няма кой да ти даде, за всичко сам. Това леко ме напрегна, признавам. Иначе ни дадоха хубава стая, перфектна даже с бакшиш в паспорта. Бяхме платили за основната сграда, стандартна стая с морски изглед, а ни дадоха фамилна стая с 2 бани, което беше супер. Децата са доволни, ние заради тях общо взето дойдохме пак тук, но пък синът ми мрънка, че сладолед има само от 16-18ч.

Времето е топло, но не достатъчно като за средата на юни, водата е хладка за мен, все едно е 20-ти май. Но водата в  басейните е малко по-топла.
Ако някой иска да пита нещо съм на среща.
Браво, Вилианка, че разказваш за хотела, защото в началото на юли ще бъдем в него.
Ноооо, защо толкова кратичко. Дай по-подробно, моля.
Ние сме 4-ма / най-малкият член на фамилията е на 5 и заради него избрах този хотел/. Резервирал съм фамилна стая в къщичките. Колко бакшиш остави в паспорта, за да ти дадат добра стая? Аз не съм сигурен, че искам да сме в основната сграда заради лудницата в нея, но пък фамилните стаи там са по-хубави, нали?
В кои къщички според теб е най-добре да искам стая? Ако имаш карта на хотела, ми кажи номера, моля.
Какво не ти хареса в анимацията? Имай предвид, че ни интересува всичко в хотела, което е свързано с децата.
Това, че сервитьорът няма да ни обслужи не ни е приоритет в този хотел.
За разлика от другите два, в които отиваме от утре.
Още по-хубаво е, че сладоледът е само един час, че иначе ще стоим само пред чичкото или леличката и с жален поглед ще искаме още Simple Smile
Нещо, друго, което трябва да знаем преди да тръгнем.
Има ли комари от реката или не?
Най-успокоителното е, че децата Ви са останали доволни Simple Smile
Иначе ние утре следобед вече сме в Анталия и ще мога от място да кажа дали е топло или студено и как е водата.
Никога не съм мислил, че в средата на юни най-обсъжданото нещо в темата ще е времето в момента, нооо за съжаление тази година е така.
Мисля, че най-доволни ще са тези, които ще отидат в началото на ноември. Ще има късноооо лято на нискииии цени.

# 142
  • Пловдив
Роже,в кои хотели отиваш?Да и аз за първи път от толкова години гледам прогноза за времето всеки ден.Моите момичета са вече там.Тази която е в Миракъл -Лара каза ,че няма много хора в хотела а другата в Пине-Белек ,че е спокойно.Ние тръгваме в четвъртък за Кирман Белазур.

# 143
  • София
Славейче, в познати и проверени, че това което искаме ще го получим!
И които резервирах още през септември на изключително ниски цени. Само с 20€ на ден по-скъпо от миналата година.
Завиждам на твоите момичета, че са в спокойни хотели. нашите и двата са препълнени.
От утре до 21 сме в Сиде стар Елеганс, отново сме си резервирали swim up room и ще сме на тотален релакс и мързел. От леглото в басейна директно Simple Smile
А от 22 сме в Утопия Уорлд, за да можем да се наситим на невероятни гледки / според мен само Амалфийското крайбрежие може да се сравни с изгледите от Утопия/ и да походим малко след пълния мързел. Още повече освен огромния аквапарк и инфинити басейна има и страхотен басейн +18 и няма кой да ти досажда.
Там сме почти като у дома си, защото Айджан  си е все гест рилейшън и ни очаква с нетърпение да се видим.
Абе в общи линии, това което би могло да ни изненада е ..... времето Simple Smile

# 144
  • Пловдив
Роже,пожелавам ти много слънце,здраве и спокойна почивка.Хотелите и двата са много хубави.Да споделиш.С интерес чета твоите отзиви и съвети.Лек път!!!

# 145
Роже,в кои хотели отиваш?Да и аз за първи път от толкова години гледам прогноза за времето всеки ден.Моите момичета са вече там.Тази която е в Миракъл -Лара каза ,че няма много хора в хотела а другата в Пине-Белек ,че е спокойно.Ние тръгваме в четвъртък за Кирман Белазур.

Славейче, и ние в четвъртък летим за Кирман в Белек, и аз нон стоп рифрешвам сайтовете за времето и морската вода… В резултат -доволна съм от темп на морската вода, а времето е непредвидимо, та дано дребната се забавлява в детския клуб

# 146
  • Стара Загора
В Сиде времето е прекрасно, днес по обяд се заоблачи, но бързо се разнесе. Водата в морето е много приятна. От 8 -и сме тук и нямаме лош ден. Стягайте багажите и банските и не мислете времето, чудесно ще е.

# 147
Някой летял ли е от София с Емералд до Анталия? Обратният полет е безумно рано - 8,30 часа. В колко часа ви взеха от хотела? Ще бъдем в Белек?

Някъде назад имаше оплакване, че в 4 сутринта ги събират от хотела. И  ие сме с този полет, раничко е, неприятно.
Тази година не се ориентирах, че разлипните агенции имат вече обявени часове на полетите, за догодина ще знам. Иначе полетът ми на отиване е обявен в добър час, сутринта, но не твърде рано.
Януари, когато резервирахме, обратният полет беше 13:30 ч., което фигурира и в договора. Но явно смениха чартърната компания и май това ще са часовете на полетите. Но, както беше коментирано, запазват си правото да променят часовете, така че гаранция няма. Което пък е малко дразнещо, защото все пак избираш оферта, като гледаш далите устройва и денят и часът на полетите....

# 148
Моля Валерко и Митко за мнения за предпочитаните от тях хотели за Анталия.

# 149
  • София
Моля Валерко и Митко за мнения за предпочитаните от тях хотели за Анталия.

Има къде, къде по-капацитети от мене, пък и аз не съм ходил в него район...тая година ще съм за сефте, но мога да ти кажа кои съм набелязал за 24-та и ще бъде по всяка вероятност един от тях, просто ми трябва да мине тоя сезон и да прегледам мнения от 2023-та. Но първо ще видя с какво повече е Анталия от Кушадасъ и тогава ще преценя дали си заслужава 20 часа път, щото аз с аероплан не обичам да фъркам по мои си мотиви, които не са страх, по-напред писах. Единия е Seaden Quality Resort & Spa, другия е Kaya Belek. Не се изхвърлям на скъпи хотели щото съм сиромах човек.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 16:36 от valerko

Общи условия

Активация на акаунт