На море в Турция - тема 79

• 73 563
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Имам нужда от малко разяснение от по-запознатите за разликата между застраховките "без риск" и "отмяна на пътуването".
Доколкото разбирам при "без риск" може да се анулира резервацията до 3 дни преди настаняването без неустойка, но по-каква причина е възможно това и тогава тя не изключва ли "отмяна на пътуването"?

Става въпрос за резервация със собствен транспорт.

# 316
  • на село
За трансферите летище-хотел да питам аз. Обикновено поръчвам през букинг, когато сме за първи път някъде - по-сигурна се чувствам. Но тук повече се коментират други сайтове и аз изобщо не проверих букинг. Писах на хотела - обявиха ми 70 евро в посока, което е меко казано солена цена, макар и очаквана, понеже се разпределя комисиона. Чукнах в букинг и ми излезе 80 евро в двете посоки, което май е най-ниска цена дотук. Гет трансфер и другите фирми ми дават 95-100 долара. А може и аз нещо да бъркам. И въпросът ми е - има ли други, които ползват букинг за трансфери или по някаква причина, се избягва да се ползва в Турция?

# 317
  • Russe, Ruse, Bulgaria
В кой курорт сте?

# 318
  • на село
Да, извинявам се, не съм писала. Трансферът е от летище Анталия до Сиде.

# 319
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Ние платихме 35 евро е посока 4 човека с 4 куфара от Белек до летището с гет трансфер, но имаше и по-евтини, но ние държахме шофьорът и колата да са с висок рейтинг

# 320
  • на село
50 евро в посока ми дава, и то някакви ванове, които се боя, че ще тръгнат, когато ги напълнят. Което не ми е оферта - аз отмених трансфера към агенцията, точно защото не искам да се съобразявам с други хора. Ние сме само двамата с мъжа ми.

# 321
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Щом поръчате индивидуален трансфер, няма да има други.

# 322
Някой от вас бил ли е в Кумбургаз? Какво е мнението ви? Какъв е транспорта до Истанбул?

# 323
Момичета,  за по хубава стая какъв бакшиш оставате? До колкото прочетох в паспорта се слагат и им казвате, че искате стая с гледка към морето ли?

# 324
  • Пловдив
Аз бакшиш за стая никога не оставям.Плащам си винаги за стандартна и си държа да съм в такава.Все ми едно дали ще е гледка море,то и без това морето не се вижда.Ние излизаме в 8 и се прибираме 19.30 по цял ден сме  из хотела и на морето.Измиваме се .И хайде пак излизаме.Събира се само спане за няколко часа я стаята.Бакшишите предпочитам да ги давам на персонала който ме обслужва .

# 325
  • Пловдив
Момичета,  за по хубава стая какъв бакшиш оставате? До колкото прочетох в паспорта се слагат и им казвате, че искате стая с гледка към морето ли?
Аз сложих 10евро. Нищо не съм им казвала, просто им се умихвах и им нлагодарих за гостоприемството 😉

# 326
  • София
Момченце съм, но и аз оставям кинти. 10 долара и една хартийка написано на компютър още оттук на 3 езика какво искам. По точно моля, че искам кофти звучи. Но аз не искам друг изглед, искам си същата стая за която съм платил, но на по висок етаж, щото в Палм в Кушадасъ бях с изглед козирка на ресторанта, макар, че хич не ми дреме какво гледам, в стаята се свъртам само нощем. В тоя ред на мисли ако съм с лична карта не знам как ще стане гяволията с парите.

# 327
  • София
30 евро оставих на рецепция когато ми смениха стаята. Не друг тип, само без бучащ климатик отсреща.
Това включваше и молба за още 2 стаи за приятелите ни, да не ги настаняват от кофти страната и останахме напълно доволни.
Значи, по 10 евро на стая ни е излязло, заслужаваше си отвсякъде.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 13:08 от Нелка*

# 328
Здравейте, препоръчайте ми хотел за двойка без деца в Белек, Лара или Конаклъ, от който сте доволни. Искаме да сме сравнително близо до плажа, да е чист и с хубава храна, просто ще ни е първо ходене в Турция и ще си го организираме сами с полет от Букурещ и не искам да се разачароваме.

# 329
Преди и мен стаята не ме вълнуваше особено много, защото бяхме с 1 дете, което беше малко. Сега сме си четирима и стая с две бани се оказа изключително удобна за повечко хора. Фамилните стаи по принцип са доста по-скъпи от стандартните, направо двойно, затова и не си ги резервираме предварително.

Винаги оставяме бакшиш на рецепцията и са ни давали по хубава стая от колкото сме платили. Разбира се, не винаги ни дават фамилна стая, но и това се е случвало Simple Smile Минимум един ценови клас по-нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт