На море в Турция - тема 79

• 72 270
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
    Аркадия
Аз бих заложила на Пине Белек вместо на Мега Сарай -Белек.Първият е с много хубава територия навсякъде зеленина и много пинета.А за децата детска концепция.От тази година е с нова по богата концепция.Сега видях ,че вече е топ 100 на най-добрите хотели в света.А  този в Сиде едва ли ще стигне нивото на този в Белек макар да е и той Мега Сарай.

Аз от години следя клуб Летония-Фетие  с автобус най-добрата цена е на Ориент99.Мисля ,че те държат правата на хотела.

Била съм и в двата хотела -Pine Beach ,Club Megasaray Belek-и двата са много добри,не бих казала,че първият е по-добър.В Megasaray има повече басейни,повече барове и места за похапване,по-разнообразна храна.В Pine Beach много ми хареса голямата тераса на ресторанта с изглед към морето.

# 511
  • София
Роже, мина ли почивката ви в Утопия?
Нямам търпение да чета...
PAPURCHE MEHURCHE , за съжаление мина.
Вчера наобед се прибрах след 1 месец в Сиде, Алания, Белек, Истанбул.
Специално за Утопия ако те интересува нещо питай, защото няма да пиша отзив. Мисля, че след първия отзив няма много повече какво да добавя.
Хотелът все така е привлекателен, добавили са още дребни дейтайли към ол инклузив концепцията си. Работи вече и четвъртия асансьор, който стига до аква парка. И продължавам да мисля, че като съотношение цена, качество на услугата трудно може да се намери нещо по-добро.
Разбира се много зависи кой какво търси в една почивка.
Но в Утопия аз продължавам да се чувствам  изключително комфортно и на изключително ниска бюджетна цена да получавам всичко онова, което поне за мен е важно да имам в лятната си почивка.
И не на последно място Айджан продължава да работи като шеф на гест рилейшън екипа и с радост помага на всеки българин, който е отишъл в хотела. Просто трябва да и се обадите!

# 512
Роже, мина ли почивката ви в Утопия?
Нямам търпение да чета...
PAPURCHE MEHURCHE , за съжаление мина.
Вчера наобед се прибрах след 1 месец в Сиде, Алания, Белек, Истанбул.
Специално за Утопия ако те интересува нещо питай, защото няма да пиша отзив. Мисля, че след първия отзив няма много повече какво да добавя.
Хотелът все така е привлекателен, добавили са още дребни дейтайли към ол инклузив концепцията си. Работи вече и четвъртия асансьор, който стига до аква парка. И продължавам да мисля, че като съотношение цена, качество на услугата трудно може да се намери нещо по-добро.
Разбира се много зависи кой какво търси в една почивка.
Но в Утопия аз продължавам да се чувствам  изключително комфортно и на изключително ниска бюджетна цена да получавам всичко онова, което поне за мен е важно да имам в лятната си почивка.
И не на последно място Айджан продължава да работи като шеф на гест рилейшън екипа и с радост помага на всеки българин, който е отишъл в хотела. Просто трябва да и се обадите!

Здравейте! В какъв тип стая отсядате? Гледах, че тези в основната сграда са много по-добре обзаведени (май реновирани) в сравнение с тези в бунгалата.

# 513
  • София

Здравейте! В какъв тип стая отсядате? Гледах, че тези в основната сграда са много по-добре обзаведени (май реновирани) в сравнение с тези в бунгалата.
Здравейте, и първият път и сега отседнахме в основната сграда. Стаите са реновирани, с ново обзавеждане, дори матраците са нови и поискахме допълнително топ матрак, защото беше малко по-твърд отколкото ние сме свикнали.
Избираме стая над релакс басейна /този път на 5 етаж, стая 5003/, защото е много тиха и с невероятна гледка към морето и плажа на Утопия. Обратната страна е към паркинга и банановите плантации, а страната която гледа към основния басейн и Алания е много шумна и през деня и вечер, защото до късно на сцената има концерти и дискотеки.

Скрит текст:

По принцип стаите в бунгалата са по-евтини и не толкова хубави, но пък за някой бунгалата имат предимства,по-зелена обстановка, по самостоятелно. Но е важно и да изберете правилното бунгало, защото някои са много отдалечени, други са в сянка, трети са по-влажни на първия етаж.

# 514
Роже,а как е плажа?Каменисто ли е преди и във водата?Става ли бързо дълбоко?

# 515
  • Берлин
Роже, ти си съкровище в този форум!

# 516
  • Пловдив
Роже Аз се интересувам от хотела в който бяхте в Сиде с внучето?

# 517
  • Пловдив
Роже, моля и аз, разкажи отново за Утопия Blush И ако вмъкнеш как резервира и колко излезе,ако е удобно..., че не ми се връща назад Heart Eyes
И отзив за Туран ще  ми е интересен Simple Smile

# 518
Влизам с въпрос, но за да не каже някой, че само се възползвам от форума ще дам и отзив от почивката ни тази година. Wink
Децата ще пътуват със собствен транспорт до Кушадасъ и се чудят дали да минат по най-северния мост при Истанбул или през новия мост на Чанакале. Кой вариант да изберат и къде да спрат за нощувка (пътуват от Бургас и заради внука, който е на 1,5г. предпочитат да не се натоварват с разстоянието взето наведнъж)? Със сигурност е коментирано, но ако някой добър човек реши да ми сподели на лично съобщение или да ме насочи към коментара, където да прочета, ще бъда благодарна!
А сега и обещания отзив:
Почивката ни беше от 13-ти до 19-ти май, пътуването с автобус на „Емералд“, хотела - Selectum Family Resort в Белек. Слагам го в скрит текст, че е малко дълъго.
Скрит текст:
Тръгнахме в 12 ч. на обяд на 12-ти от София и в Анталия бяхме към 6 ч. сутринта на 13-ти. От там нас двамата ни взеха с миниван и към 7:30 ч. вече бяхме в хотела. В последния ден от хотела ни взеха в 16 ч. и в 11 ч. на следващия ден бяхме в София.
Концепцията на хотела е без гривни, така че след като попълнихме картата за настаняване само си оставихме куфарите пред рецепция и отидохме на закуска. Винаги подготвям бански, джапанки и мазила в отделна чанта, за да не се налага да разтварям куфарите, така че след като закусихме облякохме банските в съблекалните на плажа и се отдадохме на плажни удоволствия – демек плаж, коктейлче, разходки по плажа, пак коктейлче… и то станало време за обяд. Обядвахме в ресторанта на плажа, където на обяд приятно подухва от реката, пийнахме следобедно кафе със сладкиши в сладкарничката и понеже вече беше станало време за настаняване отидохме на рецепцията, взехме плика с картите и с пиколото се отправихме към нашата стая, която се оказа на втория етаж в една от първите къщички до тенис корта, съвсем близо до амфитеатъра и площада. Стаята – голяма, просторна, чиста и приятно обзаведена, банята също. Минибара се зарежда ежедневно с вода, безалкохони напитки и бира. Почистването беше нормално, не знам по кое време е ставало, защото ние по цял ден бяхме навън.
Хотелският комплекс, състоящ се от основен корпус и дву- и третажните вили е разположен в красиво озеленен парк, в който растат високи пинии, различни видове палми, отрупани с цвят зокуми и розови храсти, а във въздуха се носи аромат на жасмин и пресни билки. Пешеходните алеи в частта при къщичките са покрити, което в жегите е особено приятно. Малко поточе ромоли около алеите, вие се по протежение на целия комплекс и се излива в делящата хотела от плажа река. Самата река създава едно романтичното настроение и уникалност на пейзажа. Около реката са разположени всички A La Carte ресторанти, което прави гледките от всеки един много приятни. Плажната ивица е широка, а входа във водата е с малко камъчета и навътре пясъчно дъно, но бързо става дълбоко. Сянката на плажа е съчетание от чадъри от палмови листа и естествено растящи палми, което придава на мястото уникалното усещане, че си някъде на Карибите. В Coffeе Shop-а правят ароматно еспресо и уникално вкусно фрапе, а за капучиното, приготвено от Есра ще копнея дълго. Красивият интериор на Cooker`s Cellar ресторант, който работи почти без прекъсване през цялото денонощие, както и стилното поднасяне на ястията тук, може да ви накара да предпочете него пред основния ресторант, въпреки че менюто му не е много богато(вечер тук има и приятна жива музика). Хареса ми поднасянето на храната и напитките в целия комплекс, но не ми допадна храната в основния ресторант по отношение на разнообразие и презентация. Оценката ми на храната в него от 1 до 10 е може би към 5-6 и то основно за това, че приготвеното беше вкусно, но далеч от това, което се предполага да е в хотел 5*. Очаквах още, че в средата на май ще има сезонни плодове – ягоди, череши, но такива изобщо нямаше, ако не броим ягодите по сладкишите. Като компенсация може да се приеме, че се отядохме на вкусни дини, но пак с компромис, защото диня се сервираше само на вечеря?! На рибната вечер имаше два вида пържена и два вида печена на скара риба, едни раци и май това беше. На вечерта на източната кухня – нудли и суши. Няма да останеш гладен то е ясно, че достатъчно неща има, от които да избереш, но …аз очаквах повече. За вечерните партита, организирани на плажа хората много се стараеха и бяха доста добри, изпълненията на музикантите на площада вечер също, когато обаче не прекаляваха с руските песни Laughing . Relax басейна и намиращия се до него Garden басейн са малки бижута, скрити сред зеленината на градината, където човек може да се отдаде на спокойна почивка. Детските кътовете за игра с люлки, катерушки, пясъчници и пързалки са пръснати из цялата градина, което прави комплекса много подходящ за семейства с деца. Ще спомена обаче, че по наше време имаше доста комари, а само веднъж видяхме кола да влиза, за да пръска, което явно е крайно недостатъчно. Една от вечерите вечеряхме в рибния ресторант – там комарите направо в очите ти влизат. От всички маси хората ръкомахаха, за да се предпазят от гадините, накрая един сервитьор донесе Autan да се напръскаме. Може просто периода да е бил такъв и по друго време да ги няма, знам ли?!
Качвам и малко снимки, ако на някой му е интересно да разгледа.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 18:27 от mistery

# 519
  • София
Роже, моля и аз, разкажи отново за Утопия Blush И ако вмъкнеш как резервира и колко излезе,ако е удобно..., че не ми се връща назад Heart Eyes
И отзив за Туран ще  ми е интересен Simple Smile
Не е необходимо да се връщаш назад, просто трябва да отвориш първа страница на темата и да прочетеш отзива за Утопия Уорлд. Не е трудно, може да опиташ някой път. Този път ще го направя вместо теб. Ето го отново разказа:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1248276.msg41334822#msg41334822
Както и при предишния ни престой резервирах през сайта на хотела в средата на септември миналата година и двойна стая в основната сграда ни излезе по 150€ на вечер. Можех да анулирам безплатно до 1 седмица преди пътуването ни. Резервационната система на хотелите от Утопия е на хотелите Rubi Platinum, тъй като двете вериги хотели са собственост на.... съпрузи /тоест на едно семейство/. Споменавам този факт, за да не се чудите защо се отваря тази резервационна система като резервирате.
За Туран Вилианка разказа преди месец подробно. Аз ще напиша само няколко думички.
хотелът е рай за децата и ад за родителите.
Рай, защото има всички забавления, за които едно дете може да се сети. Невероятно красива зелена и поддържана територия. Три детски басейна, три детски аква парка, луна парк, зоологическа градина, детски мини кът, вечерна детска анимация, хубави палачинки за закуска, хубави пържени картофи и лоша пица / за съжаление/ за обяд и вечеря... май с това се изчерпват кулинарните желания на нашия хубавец. За други по-ящни хубавци може да е по-богата храната, която избират.
Ад за родители и дядовци като мен, защото трябваше сутринта още в 8 да отиваме двамата с малкия да оставяме хавлиите на последните четири свободни шезлонга около детските басейни в аква парка.
Последната сутрин пробвахме в 7,40 свободните шезлонги бяха цели 8. Такова ранно запазване на шезлонги никога досега не бях виждал в нито един хотел, в който сме били.
Ад защото никога досега не бях виждал около 500 хлапета, събрани в три-четири басейна.
Особено драматично беше с най-малките, на две три годинки, които без надзора на родителите си се качваха по пързалките, за да се пуснат в басейнчето, но тъй като все още походката им е като на патенца в нередки случаи вместо напред да се пързулнат ,те се преобръщаха назад по стъпалата. как нямаше счупени главички още не мога да си обясня.
Ад защото същата бройка дечица нахлуваха в ресторанта и започваше едно надбягване с чинии и чаши, които в нередки случаи се пръскаха на земята пред краката ти в добрия случай и директно върху тях в лошия.
Но пък най-важното бе, че малкият бе изключително щастлив и въобще не се интересуваше, че дядо му има такива претенции.
И само още няколко думички за хотела. Лош плаж, отидохме само веднъж до него, защото става бързо дълбоко и  за децата е трудно къпането.
Не особено вкусна храна, въпреки уж огромното разнообразие беше много трудно да си избера какво да хапна. Още повече, че любимото ми телешко беше жилаво като гьон, без значение дали бе сготвено или на скара.
Рибите бяха задоволителни. Всеки ден по няколко вида. В рибната и турската вечер бе като рог на изобилието.
Много немци, англичани, поляци, и  по-малко руско говорящи.
30$ на рецепцията, без да ги слагам в личната карта / по обясними причини/ и ни дадоха дуплекс фамилна стая в точно тази вила, в която желаех.
Ако имате въпроси питайте спокойно ще отговоря на всичките.

# 520
  • София
mistery, чудесен подробен отзив за Селектум Фемили Белек! Благодаря! Искам да те попитам, дали има аквапарк или поне някакви водни пързалки на територията на хотела?

# 521
Някой причинявал ли си е Сиде в началото на август ? ММ се е тръшнал на това Сиде , а мен ме притеснява , че ще се потим и под езика . Пробвах да наклоня везните към Дидим и Кушадасъ - намери хиляда забележки. Помощ ?

# 522
Ние винаги сме почивали в началото на юни!Тази година заради детето и работата ми се наложи да е юли.Ами надявам се никога да не си го причиня повече.За мен лично беше ад/но не издържам и на горещини/В деня на тръгване към Бг беше над 40 гр.За август не ми се мисли.

# 523
Тази година ви чета  с мъка в сърцето, защото няма да ходим. За догодина не знам, че са се задали разни деветмесечни събития. Но за да не се депресирам, си чета тук и си мисля, че всяка почивка е хубава, стига да си там. Най-хубави почивки ви желая и пишете тук, моля, да чета и да си представям.

# 524
  • Пловдив
    Роже
,Благодаря за отзива за Туран.Винаги съм го заглеждала хотела заради забавленията за деца,но това блъскане за храна и запазване на шезлонги  изнервя.

Общи условия

Активация на акаунт