На море в Турция - тема 79

• 73 489
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Alia1,от личен опит-Енез(Enez),след гръцко-турската граница Ипсала-Кипой има път към Карпузлу(Karpuzlu) и Енез,след това на изток(посока Кешан) е Ерикли(Erikli).В Азия-преди Едремит(идвайки от БГ) около 50км е плажна ивица(tatil sitesi).След това Айвалък(Ayvalık),но в града няма плаж,за тази цел са островите Джунда(Cunda) и Али бей адасъ(Ali bey adası),до които се стига с кола,има мостове.Саръмсаклъ(Sarımsaklı) е с много хубав плаж,на 2-3 км е след Айвалък.На Мраморно море има плажове-Силиври,след Текирда(Tekirdağ) пясъчни плажове има в Барбарос и Кумба(Kumbağ).Повече от 6-8ч път от БГ,на около 1000км е Чешме,Урла.На тези места сме ходили с ММ(неведнъж) самоорганизирано,и ние не харесваме all inclusive.

Artemida, много благодаря, супер полезна си! Ако искаш да споделиш и места (хотели, къщи), на които сте отсядали, ще съм ти още по-признателна. Може на лично. Ще проучвам местата, които си споменала.

# 571
Здравейте, съжалявам, че нахлувам така в тема. Опитах се почета малко назад, но не намирам това, което ме интересува и наистина нямам време за много обстойно търсене.
Има ли хубави место по морето, близо до България (от София), които са лесно достъпни с кола ( в рамките на 6-8 часа приблизително), с красиви, уединени плажове и с възможност за самостоятелно запазване на апартамент/ стаи. Бихме искали да си организираме почивка в края на август, но ние не обичаме големи хотели и изхранване. Съжалявам, ако е писано по темата, но гледам, че предимно се пише за големи хотели и не намерих инфо, дори по закачените постове. Видях някакви платформи за резервации, но като не знам накъде да се насоча, как да търся? Не познавам Турция въобще, ама въобще, така че всяка информация е добре дошла. Предварително благодаря на отзовалите се.

Здравейте, напишете в Google търсачката,   почивка на черно море в Турция    и ще Ви излезе информация
по въпроса.  Иначе е коментирано през годините. Розова маслина е писала много по въпроса, ето един неин
 пост. Може да се обърнете към нея и на лични за информация.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1365138.660
https://www.facebook.com/100063945101278/photos/?ref&tab=album

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 17:00 от Joniboy

# 572
Е, разбира се, че търсих с Гугъл, но излизат най-вече агенции, които предлагат почивка. Ще потърся постове на Розова малслинка, благодаря.

# 573
  • Варна
съвсем без мисъл да съветвам някого все пак лятото се ходи основно заради морето и бг.Черно море е същото като турското. Все пак търсим нещо различно и като атмосфера и да спестим 200 - 300 км. път при изравнени други неща като цени и предлагане . Днес гледах студио на Тасос - https://grabo.bg/recommended?utm_source=notifications&ref=mbl_ntf&affid2=24
на 360 км. от София колкото до Бургас и двойно студио е 60 Е/ден , а и Гокчеада не е безумно далеч ,  и не винаги може хем душата в рая , хем джоба пълен Simple Smile , все пак може и един таратор и бюрек за 3Е  и Йениракъ на балкона на студиото Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 08:16 от peterky2002

# 574
Здравейте, ще пътувам с Емералд Травел в края на август. Изпуснала съм срока за застраховката "Отмяна на пътуване", бидейки 7 дни. Има ли вариант да сключа частна застраховка с друга компания?

# 575
Велма, никакъв проблем. С договора и точна дата и сумата

# 576
  • София
Застрахователите имат срок до 7 дни след сключване на договора най-често. Някои изискват даже до 3 ден. Може да проверите в SDI.

# 577
Навсякъде чета срок до 7 дни и аз... Някой с опит, който е пресрочил има ли?

# 578
  • Sofia
Аз бях просрочила с около месец, но си сключих без проблем в Евроинс, ама все пак да отбележа, че ставаше дума за месец ноември миналата година, понеже резервирах през октомври. Но не пречи да проверите.

# 579
Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня
на сключване на договора за туристическо пътуване,
закупуване на самолетен билет или резервиране на
хотела само при условие, че е извършено плащане
(частично или пълно) и до началната дата на
пътуването остават не по – малко от 10 дни

# 580
Благодаря!
NBM, застраховката включваше ли ти закъснял/отменен полет?

Чета в ЕвроИнс - Когато от датата на резервацията за пътуването са изминали повече от 5 дни, се допуска сключване на застрахователен договор, при условие че до началото на пътуването остават не по-малко от 29 дни. В този случай застрахователното покритие започва 10 дни след датата на сключване на застраховката.

Последното изречение не ми е ясно. Застрахователното покритие нали започва от датата на пътуване...?

# 581
  • Sofia
Честно казано не помня, а сега сме на почивка и не мога да проверя. колкото до това кога започва - може би имат предвид, че ако някой се разболее тежко и не може да пътува, това разболяване не може да е в следващите 10 дни. Понеже тези застраховки май главно за заболявания важат - невъзможност да заминеш, заради това. Поне аз така си обяснявам написаното за сроковете. То това е отмяна на пътуване по вина на клиента - разболял се или нещо подобно, което го възпрепятства да отиде.

# 582
Едно бързо отзивче от прекрасният за мен Maxeria Blue Didyma 01-10.07

Тръгване от Пловдив в 03ч--на хотела бяхме в 12,30ч--на границата транзитно преминаване нямаше никой нито на едната нито на другата. От там малкия искаше на ферибота, но го проспа. Ферибота беше 150 лири и тръгна полупразен.
Горивото на отиване беше 21-22лири /бензин v-power/, на връщане вече 28-29 лири. В момена знам че е 35лири.

Пристигнахме в хотела и веднага ни дадоха стая въпреки че бяхме в обикновенна ни дадоха такава с частичен изглед море на 4 етаж. Тук ме спечелиха, стаята беше на супер позиция, в хладилника газирано на кола, сок, сода и вода. Зарежда се всеки ден с каквото свърши. Ние в стаята не седим такаче тя не ни е преоритет, но тази много ми хареса.Освен всичко познато в стаята има и кантар да се претеглите. Климатиците така са настроени че след 3ч работа се самоизключват, но съобразителният Българин с помоща на youtube лесно може да преодолее хотелската настройка и на тв и на климатика.

Има няколко лобита и Старбъгс кафе. Еспресото им беше добро. Интернет навсякъде със завидно добра скорост, //за първа година ни остана интернет от мобилния оператор--15gb//

Място на басейна си намерхме нищо че беше 14ч.
Ние седяхме предимно на басейна като винаги сутрин до към 10ч може да си намериш място.
Забавления има през целия ден като анимацията им е определено Силна страна--водещият им е забележителен. В състава има рускиня и полякиня за да се разбират с гостите.
Самите гости са предимно Поляци и чехи, Нагли пияни Англичани, Турски гастърбайтери и странно малко Руснаци. Българите когато пристигнахме бяха 3-4 семейства после пристигнаха и други.

За да идете до плажа се минава през подлез и излизате на брега, там има бар, бюзлеметата правят там, места също винаги е имало когато и да сме отишли. Морето е с плавен преход и е пясък на влизане има малко камъни но са предалено малко за да им се отдаде внимание.

Аква парка работи сутрин и следобед като на него също може да си лежите, като през времето когато пързалките не работят си ползвате басейна, през другото време малко мрънкат спасителите.

Храната им е прекрасна, няма разхищение, но има избор винаги. Всичко което ядохме беше приготвено перфектно. Сутрин има на всяка маса кана със портокалов сок, на обед и вечер голяма бутилка  студена мин вода. Алкохол или газирано си поръчвате на сервитьор.

Като цяло смело мога да заявя че след 10 год ходене в Турция това е първият хотел който бих повторил без да ми мигне окото. Около хотела са само летни вили на Турците и може да се разходите спокойно. Самият хотел няма градини за разходка, но това не ни е липсвало. от двете страни на хотела има Мигрос и Карфур, а спирката на маршрутката е до него.

Единственният минус е че нашата камериерка беше решила че няма да ни почиства стаята и парите даже не помагаха и ние просто решихме след 3 ден да не и оставяме.

Не ходете до Соке --не си струва, по добре ако сте с кола отскочето до Кушадъсъ=
Сетих се още нещо. Това с колата не е съвсем вярно, жената са ходили с детето до Дидим с колата с коята аз съм влезнал, аз останах да гледам Формулата.
Спряли са ги и е нямало никъкви проблеми че аз не съм с тях, питала е полиция и той и е казал че няма проблеми щом всичко с колата е наред.
Тя Няма пълномощно, а колата е на мое име.

Ако някой има въпроси питайте.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 16:56 от jijo99

# 583
  • Някъде в Европа...
Благодаря!
NBM, застраховката включваше ли ти закъснял/отменен полет?

Чета в ЕвроИнс - Когато от датата на резервацията за пътуването са изминали повече от 5 дни, се допуска сключване на застрахователен договор, при условие че до началото на пътуването остават не по-малко от 29 дни. В този случай застрахователното покритие започва 10 дни след датата на сключване на застраховката.

Последното изречение не ми е ясно. Застрахователното покритие нали започва от датата на пътуване...?
Не. Започва от дата на сключване на застраховката, нали може да се разболеете (не дай , Боже!)  и да не пътувате - ако не сте "покрита" как ще действа застраховката?!. Бъркате със застраховка "Помощ при пътуване" - тя е само за периода на почивката и е включена в цената на пакета при пътуване с ТА...

# 584
  • Sofia
По-скоро може би има предвид случай, в който агенцията отменя пътуването, а не клиента.

Общи условия

Активация на акаунт