На море в Турция - тема 79

• 73 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Нищо не дават вече с личната карта.Поне на Капитан Андреево.Това беше в началото.
На Капитан Андреево няма какво да дават, ти излизаш от България.
Дават на Капукале листче с печат на коя дата влизаш в Турция. Ако си с паспорт ти бият печата в паспорта.
Ако не ти дадат листче с печат и с датата, на която влизаш, как ще докажеш, че си стоял по-малко от три месеца в Турция?
Преди седмица като влизах пак в Турция ми дадоха листче, вярно че бе на летище Анталия, а не на сухоземната граница, но то разлика няма.
Моя паспорт изтича октомври. И вместо него ми искаха личната карта. Та с нея минах и листче ми дадоха за проверките! Това на летище Анталия

# 601
  • Sofia
Здравейте, днес успях да резервирам една почивка в Club Yaly Resort  за края на август. Моля, ако има наскоро ходили да споделят мнения, защото намерих само едно, но от 2017г. Ще съм с двама тинейджъри, единия от които по това време ще има онлайн лекции и въпроса с интернет връзката силно ни вълнува, а аз въобще забравих да попитам за това в агенцията.

# 602
Здравейте, днес успях да резервирам една почивка в Club Yaly Resort  за края на август. Моля, ако има наскоро ходили да споделят мнения, защото намерих само едно, но от 2017г. Ще съм с двама тинейджъри, единия от които по това време ще има онлайн лекции и въпроса с интернет връзката силно ни вълнува, а аз въобще забравих да попитам за това в агенцията.

За по сигурно може да закупите SIM карта с мобилен интернет от турски оператор или  ако имате GSM
с e SIM карта, може да закупите мобилен интернет от https://www.esim.net/

# 603
  • Sofia
Joniboy, благодаря за ценната информация!

# 604
Завърши почивката ни в хотел Мегасарай Сиде и вече мога да дам по конкретен отзив.Пътувахме с автобус.Двама възрастни/единият тинейджърка на 16г/Тръгнахме без много очаквания.Просто пълноценна почивка резервирана края на април.В хотела бяхме в 4.30 ч сутринта.Попълнихме картите за настаняване,сложиха ни гривните и любезно ни предложиха освежаване на аква бара който е 24 ч.Нямало свободни стаи,да отидем малко по късно да проверим дали са готови.В 6.30 ч вече имаше свободна стая и тъй като е ранен час можеше да ни настанят срещу 100 долара.Решихме да изчакаме и в 11.30 ч.стаята ни беше готова.Резервацията ни беше с изглед парк.След коментари които прочетох бях доволна от избора тъй като прочетох че е шумен хотела.Настаниха ни изглед езеро и по точно срещу аква бара и там където вечер имаше програми /като караоке/ след 10 ч.Изморени обаче от пътя не исках да се занимавам със смяна на стая.При настаняване установихме че имаме и само 2 хавлии.Вратата на банята също не се затваряше.Чистотата в целият хотел е добра, постоянно някой чисти,бърше,мие.Но за стаите не мога да кажа същото.От 7 дни 3 е оправена  както трябва.Не помогнаха и бакшиши.Втория ден никой не я почисти,реших да потърся от камериерката поне хавлии,каза че ще донесе ,и до там.На третия ден само кърпи,боклука оставен.Така и не разбрахме кога минават.Най често в часовете за почивка.Храната добре приготвена .За първи път нямаше тематични вечери.Всяка вечер и нещо различно като риба в сол,печено агне,печено пиле.Много плодове.Не съм ги броила но може би повече от 10.Като ананас,череши,ягоди,сливи,киви.Като цяло храната беше като за местното население което преобладаваше в хотела.Има обособен павилион за скара който работи и за обяд и вечеря.Там са скара,риба и някаква гарнитура,печени зеленчуци.На големия басейн на ниво рецепция също има за хранене.Пълнени картофи,пържен картоф,бургери,дюнери.На плажа .Там от 12 ч може да хапнете чудесна пица,бургер,паста,салата, сладолед .Там е със сервитьори за обяд.След това има плодове,нещо като толумбички/не сиропирани/ и гофрети.Сладкарницата / моята слабост/ Чудесни десерти,малко солени неща като гевреци,питки, солени кроасани и много добри според мен напитки.Персонала навсякъде е  любезен,засмян.Повечето пъти ни обслужваше едно момче.Поръчваме се вода/ само това консумираме /а то задължително след това ни носеше коктейл с десерта.Плажа за мен беше добър / не е като Камелиите/ но на мен ми хареса.Пясък с малко камъчета.Единствено става бързо дълбоко.Много чисто море.Места до 9.30-10 ч спокойно се намират.Другото което ми направи впечатление е че отключват вратата за плажа в 7 ч.За басейните не мога да кажа много ходихме след обяд няколко пъти.Водата много топла.За алкохол и безалкохолни не мога да дам отзиви тъй като не консумираме.В минибара кенчетата са кока кола.Анимацията ходихме само на тази която е от 9.15 ч ,нищо особено.И накрая за шума в хотела.За мен много шумен,сякаш няма едно по тихо кътче.Ако сте с малки деца задължително стая изглед парк.След 12 ч вечер вече е добре.И последно/ че стана много дълго/което е проблем според  е хотела имаше проблем с климатичната система.Има стаи които текат.На ниво рецепция избива от тавана,преди тръгване течеше чак от лампата на едната тоалетна.Като заключване мога да кажа.Хотела ни хареса,оправда очакванията ни.
Благодаря Ви,
А имате ли информация дали при течаща стая те местят в друга. Ако някой е споделил. И това с кърпи те е много притеснително, но ще метна  2 бр в багажа. А козметика, оставаха ли или само кърпи пропускаха.Коктейлите, как бяха.

# 605
Включвам се с отзив за Flora Garden Ephesus в Кушадасъ. Мисля, че липсва такъв подробен на първа страница и когато търсех информация за самия хотел, малко хора откликнаха. Като цяло ми прави впечатление, че се коментират и пишат отзиви все за определени топ хотели в Турция, но се надявам да бъде от полза за някой. Пътувахме сами с детето (на 7г), затова ми беше важно да не плащам като за двама възрастни. Резервирах януари. Три седмици преди полета от агенцията отмениха полета, поради недостатъчен брой записали се туристи. Бяха ми предложени различни варианти. Избрах 08 юли като дата и полет до Милас. И в двете посоки полетите закъснях с по около час, но не беше драма. Огромен плюс за мен е, че и двата полета бяха в супер удобни часове (около 14-15 следобяд). От летището до хотела пътят беше 2.5 часа. Свалиха ни първи, тъй като хотела се намира в местност в началото (дори извън) Кушадасъ. Първите ми впечатления бяха отлични. Сравнително компактен хотел, на не много голяма територия. Не е от огромните мастодонти с по 500-700 стаи. Много хубава градина, зеленина, дървета, цветя. 3 бебета котета в градината, по които всички деца бяха полудели. Деца - страшно много в хотела. Стаята ни беше на приземен етаж, малко се притесних в началото, но също огромен плюс впоследствие. Гледаща на север към малко зелено дворче, нито веднъж не напече слънце и по цял ден беше хладно, въпреки градусите, които достигнаха до 40! Сравнително малка стая, но напълно достатъчна за двама души, ново обзавеждане в бяло (мисля, че хотела е строен 2016), сет за кафе и чай, минибар с газирани напитки и студен чай (без алкохол). Казаха, че е безплатен и всеки ден се зарежда, но ние не пием подобни неща и не сме го ползвали. Стаите с гледка към морето са с изложение запад, което автоматично означава на припек през по-голямата част от деня. Храната - голям избор, по една дълга маса с поне десетина вида съответно салати, разядки, основни, десерти. Предимно съобразена с вкуса на местното население бих казала, които представляваха 50-60% от почиващите. Напитките по време на храненията се сервираха. Храната - всеки сам си сипваше. Има един промеждутък 11.00-12.00 и 17.00-19.00, когато не можеш от никъде да вземеш храна, това го отчитам като минус. Бутилирана вода и айрян в малки кутийки имаше навсякъде в хотела, на самообслужване, 24/7. На рецепция правеха еспресо. От 12.00 до 17.00 имаше гюзлемета. Басейните - първите 2 дни без проблем си намираме място дори след 10-11 ч, после явно хотела се напълни и се започна с познатата ни резервация с хавлии от 7 сутринта. Има 3 водни пързалки за възрастни (ползвах се и от деца) и 2 броя за деца в отделен детски басейн. По мое мнение спасителите добре си вършеха работата и постоянно сновяха напред-назад. Плажът - прекрасен, пясъчен и широк плаж. Плавен наклон при влизане в морето, в началото една тясна ивица с камъчета и после чисто пясъчно дъно. Не са необходими аква обувки. Уникална гледка към планините наблизо, както и невероятни залези всяка вечер! Прекрасна, километрична крайбрежна алея, по която можеш да се разхождаш, тичаш или да караш колело. Имаше разбира се и слаби страни, но явно бях в настроение и с не големи очаквания като цяло за почивката, та не им обърнах такова значение. Представителката на местната агенция беше страшно любезна дама, обясни ни всичко за хотела, отговори на всички въпроси (говореше български), и най-много ме успокои като каза, че по всяко време може да и звъним, особено при здравословен проблем. С две думи останах много доволна от почивката ни, за първи път почивам в Турция, не очаквах нещо "уау", но не съм го и търсила. По-скоро тръгнах притеснена, но всичко беше наред в крайна сметка. Съотношението цена-качество беше напълно оправдано за мен. Ако някой има конкретни въпроси, мога да отговоря. Анимацията пропуснах да отбележа. Посещавахме основно вечерните шоута, които бяха много забавни и интересни за детето (огнено шоу, марокански акробати, фокусник, цирково шоу, и т.н.)

# 606
eli_r Семейството което пътува с нас в автобуса се оплакаха от течащата стая,жената беше снимала клипче .Каза че е ходила няколко пъти на рецепция и не са ги приместили.Проблема с кърпите беше еднократен .След това всеки ден зареждаха.Козметика като цяло не ползваме от хотела.Но душгела ни хареса много,не заредиха до краят.Коктейлите които пихме бяха безалкохолни,харесаха ни .Но ние не сме голям критерий .А и друго което ме подразни от агенцията с която пътувахме.Теча в хотела едва ли си го бяхме измислили ние.Съжалявам че не снимах.Нямали оплакване и на следващата седмица ходили специално да проверят.Надявам се наистина да са го ремонтирали.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 13:41 от mimi0585

# 607
Здравейте, има ли някой, който е почивал това лято в хотел Maxeria Blu Didim? Предстои ни семейна почивка от 06.09. С две деца на 11 и 15 сме.

# 608
# 609
eli_r Семейството което пътува с нас в автобуса се оплакаха от течащата стая,жената беше снимала клипче .Каза че е ходила няколко пъти на рецепция и не са ги приместили.Проблема с кърпите беше еднократен .След това всеки ден зареждаха.Козметика като цяло не ползваме от хотела.Но душгела ни хареса много,не заредиха до краят.Коктейлите които пихме бяха безалкохолни,харесаха ни .Но ние не сме голям критерий .А и друго което ме подразни от агенцията с която пътувахме.Теча в хотела едва ли си го бяхме измислили ние.Съжалявам че не снимах.Нямали оплакване и на следващата седмица ходили специално да проверят.Надявам се наистина да са го ремонтирали.
Едва ли е от ремонтиран, при нас миналата година от климатика също капеше в стаята и мокреше дивана. Пак в Сиде в съседния му хотел, сега мисля Лаго се казва не ми е било проблем, но ако капе от лампата си е опасно.
Иначе, то агенциите никога не знаят, предполагам че и нищо не могат да направят.

# 610
  • Sofia
Могат, най-малкото да спрат да продават хотела. Надали на някой ще му е приятно на дълго чаканата му почивка да капе вода от лампата в стаята. Недопустимо и още по-опасно.

# 611
Могат, най-малкото да спрат да продават хотела. Надали на някой ще му е приятно на дълго чаканата му почивка да капе вода от лампата в стаята. Недопустимо и още по-опасно.
Вода от лампата капеше от тоалетната на ниво рецепция,до сладкарницата.Но все е неприятно.

# 612
  • София
Здравейте!

Завърнахме се от едноседмична почивка в MAXERIA BLUE DIDIMA. 12-19.07. Две семейства, с по 2 деца (  на10, 12, 15, 17 години), със собствен теранспорт.
Намира се в с. Акбук, много близо до Дидим . За около 30 мин се стига с кола до там, има маршрутка, но не сме я ползвали).

Хотела е чудесен. Храната - най-добрата която сме консумирали до сега. Има голямо разнообразие на сирена, десерти - пасти, баклави, кремчета, ашуре, всяка вечер имаше кюнефе, което се правеше на момента  (не беше при десертите а при топлата кухня), плодове (страхотни череши) - всяка вечер е тематична. Разменят местат на салатите, десертите, сирената на всяко хранене, което за нас не е било проблем - така винаги откриваш нещо ново за опитване).

Коктейли на всеки бар (макар че лист с видовете алкохолни и безлкохолни имаше само на двата бара вътре в хотела). Има Страбъкс кафе - работи два пъти през деня.

Wi-fi - идеален навсякъде. На плажа, покрай басейна, аквапарка, в стаите - че дори и в непосредствена близост до хотела.

Бяхме в семейна стая. Две преходни стаи , банята е между тях. С два отделни климатика. Два отделни телевизора, с удобни гардероби и в двете стаи. Сейф. Климатика работеше, дори и да не сме в стаите. Контактите - също. Много удобни матраци и възглавници.

Мини бар  - кутийка сок, спрайт, фанта, кола, сода, мин. вода - всеки ден дозареждаха каквото се е изконсумирало. Има сет за чай и кафе.

Шезлонзи - и тук я има практиката със запазванете им. НА всеки три шезлонга има чадър. Шезлонзи има и около аквапарка. Но вятъра следобед е толкова силен, че чадърите трудно се задържат разтворени. Отнася надуваемите вещи, хавлии, очила - абе всичко.

Снек барове - има на плажа, на аквапарка и при основния басейн. Основно на тях се хранехме през деня. Има за всеки вкус. Около основния басейн е най - разнообразно. Гюзлеми правеха на плажа, гофрети на плажа и аквапарка, сладолед - и на трите места. На основния снек бар - диня, пъпеш и салати на едното гише; на друго - месо от дюнер( в различни дни е пилешко или телешко), ориз,млечна царевица; на трето - панирани пилешки крилца и бутчета и лучени кръгчета, на четвъртото - бургери и пържени картофи; имаше и пълнени картофи.

Плаж - има достатъчно шезлонзи, но малко с естествена сянка. Морето бързо става дълбоко, има малко камъчета но може и без акваобувки. Ние улучихме накакъв кофти период със студено течение и първите дни беше много студена водата в морето. В близост до хотела (по скоро на обществения плаж) има остров и може да се стигне пеш до него - водата е плитка. За там вече си трябват акваобувки, или поне джапанки.

Анимация - много добра. Всеки ден е нещо различно. Има дартс и за големи, и за деца, тенис на маса, волейбол (на плажа), футбол (на плажа). Водна топка, аква гимнастика, йога и стречинг.В събота следобед на басейна - пяна парти. Понеделник вечер - има гостуващ DJ, и т.нар. - бяло парти.

Като цяло - страхотен хотел. Стигнали сме до извода, че няма смисъл да повтаряме хотел, при огромния избор в Турция, но този си заслужава.

Като минус и то не е нещо, зависещо от хотела - силния вятър следобед ( като се имат предвид многото ветрогенератори в този район на Дидим, това не би трябвало да ме учудва)

# 613
Ние бяхме там в Началото на Юли до 10 вятър имаше само последните два дни, но найстина беше на моменти доста силен.
Д оострова ако минете отдясно на "каменната пътека" е само ситен пясък и се върви и без джапанки.

# 614
Здравейте. Първо искам да благодаря на slaveiche, ако не беше тя, нямаше да изживея тази приятна лятна почивка.
Пътувахме края на юни, а хотела беше Crystal Tat Beach. За първи път прекарваме лятна почивка на море в друга страна, много се двоумях кой хотел да избера, беше ми много объркано, но всичко беше прекрасно. В полетите нямаше никакво закъснение. От Абакс ни чакаха в Анталия, качиха ни на автобуса, който извършва трансфера и за около 40 мин. бяхме в хотела. В началото много не ми харесваше стаята, беше срещу ресторанта, ходих да моля за друга, тъй като не исках като излезна да тракат постоянно чаши, чинии и да е шумно. Не успяха да ни намерят, тъй като тогава беше и празника им и всичко беше пълно. В крайна сметка оставих тази стая, като игнорирам ресторанта, гледката на другата страна е хубавия басейн, палми, та игнорирах всичко и се наслаждавах. Какво да ви кажа, красота, сцени, на които всяка вечер имаше различни спектакли, амфитеатър, снек бар, сладкарница, пързалки, баскетболно и футболно игрище, хубав пясъчен плаж, много малко камъчета в началото, чадъри и шезлонги, намираха се, но още от сутринта хвърлени дрехи, шапки, кърпи. Малко е изнервящо, идваше ми да мина и да им събера всички кърпи Grinning Всичко е в зеленина, палми, чисто, поддържано. Всички са усмихнати и готови да помогнат. Хладилници с води и айрани, барове. Относно алкохола, тъй като не консумирам и не мога да съм полезна. Персонала е мил, стаята се почисташе и се сменяха кърпите ежедневно.
Интернет има навсякъде, дори и на плажа. Храната беше вкусна, имаше много неща, аз съм по претенциозна и постоянно обикалях да търся нещо, което да си ми хареса. Плодовете като диня, пъпеши, грозде, не бяха хубави. Срещу хотела спира автобус, ходихме до Легендите, до пазара на Кадрие. Чета ви с удоволствие и започвам да набелязвам за следващата почивка. Много накратко ви разказах, но ако имате нужда от допълнително информация, ще помогна Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 09:58 от neli_20

Общи условия

Активация на акаунт