Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 752
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Към упойки ли имаш алергия или от друго естество? На мен не са ми искали тест, а попълвах анкета с алергиите ми. Имам астма и алергии към аспирин, аналгин и още доста неща, които описах. Казаха ми 5 дни преди процедурата да приемем ериус. А преди упойката казаха, че за всеки случай ще ми инжектират и нещо противоалергично, но за съжаление забравих какво точно, понеже бях притеснена. Може би е най-добре да звъннеш и да попиташ за всеки случай доктора.

# 331
Последния тест показа алергия към три вида упойки и едно болкоуспокояващо и затова питам дали мога да мина с него, понеже два пъти питах в клиниката и двата пъти ми дадоха различен отговор може би трябва лекарят да питам но е в отпуск и не искам да го притеснявам а реално няма да имам време след това да направя тест при алерголог.

# 332
Валидността му е минала. Т.е. не се знае дали имаш нова алергия. Защо ти е да рискуваш?

# 333
  • София
здравейте, тъй като цикъла ми е с продължителност 5-6 дни исках да попитам дали е проблем хистероскопията да се направи на 5ти ден?

# 334
  • София
Никакъв, но може и на 7-8-9също.

# 335
Зная, че е важно да няма зацапване (да е свършил напълно цикъла), за да не пречи на видимостта вътре.
Аз понякога имам зацапване на 6 и 7 ден, затова за всеки случай я планирахме за ден 8.
Ако е в първите чисти дни, всичко е наред Simple Smile

# 336
  • София
Напротив, нищо не пречи да има малко зацапване, те си впръскват р-р и без др и измиват вс. Поне така ми обясни на мен лекаря. Сега вероятно в най-силните дни не става, но в последните 1-2няма проблеми.

# 337
Може и така да е. Моята лекарка много държеше да няма зацапване, затова и малко в движение определяхме деня на процедурата.
Но за мен е и по-комфортен този вариант, а и нямах причина да бързам преди да е свършил цикъла Simple Smile

# 338
Понеже обсъждаме на кой ден от цикъла е добре да се прави хистеро, а всъщност някой лекар казвал ли ви е колко точно трябва да е дебелината на лигавицата за да може да се извърши интервенцията, чувал съм различни мнения и лигавица от 8 милиметра подходяща ли е за хистероскопия.

# 339
Понеже обсъждаме на кой ден от цикъла е добре да се прави хистеро, а всъщност някой лекар казвал ли ви е колко точно трябва да е дебелината на лигавицата за да може да се извърши интервенцията, чувал съм различни мнения и лигавица от 8 милиметра подходяща ли е за хистероскопия.
В никакъв случай 8, особено ако смятате след това да забременявате. На възможно най-тънка я правят, за да се щади максимално лигавицата. Например 2-3 мм. Пък и доколкото разбрах лекарката си, по-добра видимост има при тънка лигавица. При мен се наложиха 2 хистероскопии, защото се оказа, че въпреки гела, много лесно се образуват сраствания.

# 340
  • София
Здравейте, утре ми предстои хистероскопия, но вдигнах лека температура 37.2 и усещам лека сухота в гърлото. Може и да е от притеснение, но това би ли било проблем за извършване на манипулацията?

# 341
  • София
За мен е проблем. Освен ако една операция не е по спешност, трябва човек да е идеално здрав. И без друго е огромвн стрес за организма.

# 342
В никакъв случай 8, особено ако смятате след това да забременявате. На възможно най-тънка я правят, за да се щади максимално лигавицата. Например 2-3 мм. Пък и доколкото разбрах лекарката си, по-добра видимост има при тънка лигавица. При мен се наложиха 2 хистероскопии, защото се оказа, че въпреки гела, много лесно се образуват сраствания.

Нали хистероскопия се прави до 10 ти ден на цикъла а точно тогава лигавицата е достигнала дебелина 7-8 мм, това ми обясни лекарката ми, най- тънка е в дните с кървене след това се удебелява. Каза ми че 8 мм е нормална лигавица за хистероскопия.

# 343
Нормално ли е 5 след хистероскопия да има зацапване ,не лафявао а светло?

# 344
Мисля, че е нормално. Мен ме предупреди доктора, че е много индивидуално. Може да имаш само 1 ден, може седмица, може няколко дни да имаш, да спре и пак да се появи след няколко дни. Аз ту нямах зацапване, ту имах и така около седмица. И цикълът ми дойде на 21-ви ден, но очаквах, че може да има подобни аномалии.

Общи условия

Активация на акаунт