Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 50 909
  • 752
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Не, въпроса ми е дали трябва да е непосредствено преди трансфер или може и по-рано ?! Т.е да няма веднага след това трансфер....

# 496
Не, въпроса ми е дали трябва да е непосредствено преди трансфер или може и по-рано ?! Т.е да няма веднага след това трансфер....

Попринцип от моя лекар знам, че е хубаво да е преди трансфер, защото самата манипулация е като надраскване на лигавицата и тя става по възприемчива. Има много жени забременяли след хистероскопия, но това не означава, че не можете да я направите и по-рано.

# 497
  • София

Попринцип от моя лекар знам, че е хубаво да е преди трансфер, защото самата манипулация е като надраскване на лигавицата и тя става по възприемчива. Има много жени забременяли след хистероскопия, но това не означава, че не можете да я направите и по-рано.

и другото, е , че той ми говори за аденомиоза, но като чета момичетата тук , те казват, че само с изрязване на кухината или част от маточната кухина се третира тя, може би хистероскопията е като някакъв по-лек вариант, който той ми предлага, първоначално. Защото и друга докторка ми каза, че изрязвали кухината , което обаче не го препоръчват нормалните АГ специалисти. Аз сега съм при репродуктивен.

# 498
Момичета, на мен също ми предстои хистероскопия, миналия месец док каза, че вече ми е 8-9 ден от цикъл и било късно. Моят цикъл продължава 7 дни, а той иска да я прави 5-7 ден от цикъл. Това, че все още ще имам зацапване в последните дни дали не е пречка?

# 499
Момичета, на мен също ми предстои хистероскопия, миналия месец док каза, че вече ми е 8-9 ден от цикъл и било късно. Моят цикъл продължава 7 дни, а той иска да я прави 5-7 ден от цикъл. Това, че все още ще имам зацапване в последните дни дали не е пречка?
До колкото знам, точно тогава все още не е започнала да се образува нова лигавица, а старата е паднала и има най-добра видимост, нищо че има зацапване.

# 500
Здравейте, и на мен при премахнаха полип, чакам хистологията. Бях в Майчин дом, самата операция беше 5 минути.

Имам няколко въпроса:

На 31 съм и този полип доста ме притесни, четох че се появяват по-често на жени 40+. Аз все още не съм раждала и влязох в страшен филм. Има ли сред вас жени в същата ситуация и около моите години?

Вашите лекари споделиха ли ви защо/ какво отключва появата на полипи?

След колко време ви дойде след операцията?

Пили ли сте разни добавки след това, четох за Матрика и Турта?

Притеснявам се доста и за резултата от хистологията…

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 19:44 от muholeta_a

# 501
Аз съм на 35, моя позната си маха полип на 33. Следващият цикъл ми дойде когато трябваше, спрямо предишния. Не съм пила нищо.

# 502
Здравейте, и на мен при премахнаха полип, чакам хистологията. Бях в Майчин дом, самата операция беше 5 минути.

Имам няколко въпроса:

На 31 съм и този полип доста ме притесни, четох че се появяват по-често на жени 40+. Аз все още не съм раждала и влязох в страшен филм. Има ли сред вас жени в същата ситуация и около моите години?

Вашите лекари споделиха ли ви защо/ какво отключва появата на полипи?

След колко време ви дойде след операцията?

Пили ли сте разни добавки след това, четох за Матрика и Турта?

Притеснявам се доста и за резултата от хистологията…
Не се притеснявайте в днешно време е често срещано явление при по- млади жени. Колкото до хистологията попринцип полипите са доброкачествени образувания, няма от какво да се плашите. Аз съм на 32 г. и преди 2 месеца и на мене ми махнаха полип. При мене цикълът закъсня около седмица. Колкото до причините, които водят до полипи може да бъде хормонален дисбаланс, прием на някои медикаменти, хронично възпаление на матката, генетична предразположеност и др. Всичко ще бъде наред! Успех!

# 503
Благодаря момичета! Резултатът от хистологията е фрагментиран жлезист ендометриален полип, ендометриум в кьсна
пролиферативна, начална секреторна фаза, миометриум.

Около 7-8 дни след операцията имах кървене или зацапване. Днес, вече съм три дни преди да трябва да ми дойде цикъла ( по календара преди операцията) и 13ти ден след операцията и ми се появи отново леко и много бледо икафеникаво зацапване на бельото и след пишкане. Не знам дали е нормално все още да има такива течения, предвид, че привидно беше спряло).

Утре ще отида на гинеколог да попитам този и още въпроси, които не можах да задам в болницата, но ще се радвам да споделите и вие.

# 504
Благодаря момичета! Резултатът от хистологията е фрагментиран жлезист ендометриален полип, ендометриум в кьсна
пролиферативна, начална секреторна фаза, миометриум.

Около 7-8 дни след операцията имах кървене или зацапване. Днес, вече съм три дни преди да трябва да ми дойде цикъла ( по календара преди операцията) и 13ти ден след операцията и ми се появи отново леко и много бледо икафеникаво зацапване на бельото и след пишкане. Не знам дали е нормално все още да има такива течения, предвид, че привидно беше спряло).

Утре ще отида на гинеколог да попитам този и още въпроси, които не можах да задам в болницата, но ще се радвам да споделите и вие.

Аз след една от хистероскопиите кървях над 20 дни, като ту спираше, ту зацапваше. Казаха ми, че е нормално.
Да попитам друго нещо, поставяли ли са ви хеолуронов гел против сраствания и имаше ли ефект?

# 505
Здравейте, аз съм на 30 г. и минала седмица беше и моята хистероскопия. Първия ден кървях, оттогава имам леко зацапване. Нормално ли е чувствам отрадналост и да ми е подут корема ? През първите дни имах дискомфорт в корема и лека болка в кръста.

# 506
Следете температурата, да не правите инфекция?

# 507
Нямам температура. Не знам...може би при всяка жена е различен процеса на възстановяване.

# 508
Нямам температура. Не знам...може би при всяка жена е различен процеса на възстановяване.
Моята беше на 3ти декември , 3 дена имах кървене и още 4-5 зацапване. Първите 5 дена корема ми беше потдут леко и имах отпадналост та си полежах повече. Мисля,че няма нищо притеснително, щом нямате температура.

# 509
Привет, първият ми цикъл след премахването на полипа ми дойде ма време,но е доста обилен. Случавало ли се е на някоя от вас и дали е нормално. Утре ще се свържа с лекаря,ако продължи така защото до момента не съм имала такъв цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт