Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 491
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте , и моята процедура мина . Правих хистероскопията в " Майчин дом " . Не съм плащала нищо освен 3 лв болничен престой . Сега ще разкажа и хубавото ( което е малко ) и лошото . В деня на приема ,обикаляш едни кабинети в поточен кръг ,всичко трае от 8 до към 14 часа . Към 15 часа вече си в стая . На вторият ден сутринта те извикват и те свалят на третия етаж ( иначе бях на шести ) . Чакаш в пред операционна ( мрънках за пълна упойка ,моя грешка ) . Влезнах в операционна ,биха ми упойка и се събудих в реанимация . Имах превръзки по корема ,та се панирах . Обясниха ми ,че съм имала много сраствания и са преминали от хистеро в лапаро . Дренажа ,който ми излизаше от корема ми причиняваше доста силна болка ( веднага свалиха апаратура и ме прегледаха ,всичко беше наред ) . Операцията ми е траела 4 часа . Гадеше ми се ,та ми биха нещо и мина . Периодично биеха обезболяващи,много облекчават ( всичко се биеше в системата ) Нощта мина гадно ,но мина . На сутринта ни дадоха сухари и кисело мляко ( което кисело мляко не трябва да ядеш ) Качиниха ни в стайте ,и вече ставахме . Важно е да се движиш много ( но аз с тоя дренаж не се разбирах ) . На обяд бяха изнесли за другите пациенти мусака ( взех си разбира се ,умирах от глад ) . Корема ме болеше ,исках да ми бият обезболяващо и една сестра се сопна ,че трябва мускулно да ми бие течен аналгин ,след мой отказ ми го даде да го изпия . Бях яла точно две вилички от мусаката ,захранването трябва бавничко . На вечерта дойдоха докторите ми ,обясниха ми отново всичко ,махнаха дренажа ( много ми олекна ) . Хапнах още малко и легнах . На следващият ден ме изписаха . Сега впечатленията : докторите ми бяха много добри и милички ,обърнаха ми внимание ( без избор на доктор или екип бях ) До тук с хубавото .
Лошото : липса на персонал ( сестри ,санитари )
Всички жени на които беше бита пълна упойка бяхме интубирани ( две седмици боли врата и гърба )
Няма топла вода .
Няма тв по стайте .
Отношението на санитарки и сестри е потресаващо .
Аз попаднах на добри доктори без да плащам ,но другите жени където бяха с мен си бяха платили и докторите не им обръщаха внимание .
Яденето се изнася в коридора и трябва да идеш да си го вземеш . Ако си сам и опериран по тежко ,ще си седиш гладен . Доста от яденето така оставаше . Общо взето това беше ,не бих повторила да ида там отново !

# 661
Здравейте момичета! Миналия месец правих офис хистеро, като не се откри проблем и направихме само надраскване. След нея имах кървене 3 дни, след 2 дни овулация, цикълът си ми дойде като по часовник, продължи 5 дни, както е винаги, но на 7ми ден пак имах розово зацапване, което премина в кафеникаво на следващия ден, съвсем малко, колкото за ежедневна превръзка, но не ми се е случвало до сега. Предната вечер имахме контакт с ММ, също и няколко дни преди да ми дойде, пак след контакт имах зацапване.
Дали това се дължи на хистероскопията според вас или някакъв хормонален дисбаланс? Нямам ЗФ, бях на преглед в началото на Ц, като планираме трансфер този месец. Нямам и неразположението, както при инфекция или гъбички.

# 662
Здравейте, предстои ми хистероскопия на 16ти Юни, при биопсията откриха и диплазия 2ра степен.
Поставя ли се катетър?
Притеснява ме и че доктора държи да е с епидурална упойка, доста съм скарана с иглите.
3 дни ще ми е престоя, колко болничен мога да взема след това?
Като цяло, първа операция ми е и съм доста притеснена. :/

# 663
Не се притеснявайте!
Сигурно слагат катетър, защото после ми щипеше като пишках. Не е болезнено и минава бързо - за катетъра.
Едно от ражданията ми беше с епидурална упойка - не боли, усеща се, но не боли.
Знам, че сте под голя стрес, но намерете сили и вярвайте в успеха. Така със сигурност всичко ще мине благополучно.
Желая Ви здраве! 🍀

# 664
Здравейте! Планирах по план да ми правят хистероскопия другата седмица и звъннах преди малко на Вита, при д-р Крумов, но ми казаха от АГ регистратурата там, че ще отсъства до 3 юли и съответно няма как да се случи това. Сопнато ми отговориха, че не отговарят за другите лекари и няма как да ми запишат час за хистеро при Дойчиновски например. Знаете ли как да се свържа с него и дали въобще мога, след като съм била пациент досега на д-р Крумов. Вече просто не ми се отлага повече. А как стои записването в Доверие?

Благодаря на всички отзовали се!

# 665
Здравейте! След направена хистероскопия и съмнения за аденомиоза, на хистологията излезе изменения на клетките, има ли сред вас други с такива резултати, много съм уплашена, до колкото разбрах, това означава пред раково.

# 666
Здравейте! Планирах по план да ми правят хистероскопия другата седмица и звъннах преди малко на Вита, при д-р Крумов, но ми казаха от АГ регистратурата там, че ще отсъства до 3 юли и съответно няма как да се случи това. Сопнато ми отговориха, че не отговарят за другите лекари и няма как да ми запишат час за хистеро при Дойчиновски например. Знаете ли как да се свържа с него и дали въобще мога, след като съм била пациент досега на д-р Крумов. Вече просто не ми се отлага повече. А как стои записването в Доверие?

Благодаря на всички отзовали се!
Ако си звъняла директно в кабинета сигурно си попаднала на сестрата, която няма нужния подход за разговор с пациенти. Имах сблъсък с нея и доста е неприятна. Звънни на регистратура да те насочат кои са другите лекари, които правят хистероскопия. Ще те накарат първо да минеш през кабинет за потвърждение на манипулацията, ако не си го направила.

# 667
Момичета здравейте! Моята хистероскопия мина в понеделник в Неовитро. Нямаше какво да се премахва, направиха надраскване и взеха материал за изследване от удебелен участък на лигавицата. Имах кафеникаво зацапване 5 дни след процедурата, сега вече спря. Искам да ви питам колко време пазихте полово въздържание? Предстои ми ову та ми се иска да пробваме за последно естествено преди подготовка за ЗЕТ на следващ цикъл.

# 668
Здравейте! След направена хистероскопия и съмнения за аденомиоза, на хистологията излезе изменения на клетките, има ли сред вас други с такива резултати, много съм уплашена, до колкото разбрах, това означава пред раково.
Моята хистология беше с "предракови" изменения. Успокойте се (знам, че не е лесно Simple Smile ) , всичко хванато на време се лекува. Пишете ми, ако имате нужда да поговорите с някой. Simple Smile

# 669
Момичета здравейте!
Скрит текст:
Моята хистероскопия мина в понеделник в Неовитро. Нямаше какво да се премахва, направиха надраскване и взеха материал за изследване от удебелен участък на лигавицата. Имах кафеникаво зацапване 5 дни след процедурата, сега вече спря. Искам да ви питам колко време пазихте полово въздържание? Предстои ми ову та ми се иска да пробваме за последно естествено преди подготовка за ЗЕТ на следващ цикъл.
[/spoiler]
Natashinka, по принцип лекуващия лекар е най-добре да каже. На мен ми казаха 2 седмици след като приключи зацапването да се въздържаме. Стори ми се кратко, изчаках да мине следващия МЦ и чак след него подновихме половите контакти. Доколкото съм чела масово лекарите съветват да се пропуснат опитите в месеца с хистероскопия.

# 670
Здравейте. Sfarm ми е задала въпрос на лично, но ѝ е пълна кутията и не мога да върна. Да пише пак или да прати мейл адрес Simple Smile

# 671
Здравейте! Моята хистероскопия мина на 26.6. нищо не се е открило - имахме съмнение за истмоцеле и/или полип, но всичко било ок.
Предполагам, че ми е направено надраскване, защото имах кървене 2-3 дни, но още не съм си взела епикризата и не съм наясно какво точно е правено
 Лекаря каза само, че всичко е ок и толкова.
Сега съм в очакване на първия си цикъл след хистероскопия и се чудя дали ще подрани/закъснее.. При вас как е било? Ясно ми е, че при всеки е индивидуално и зависи какво точно е правено, но все пак - статистиката ме успокоява 😁
Предстои ми старт на втора стимулация и се надявам да не закъснее много, иначе отиде чак септември.. Дано ми дойде на време и всичко е наред 🙏

# 672
Здравей, аз също правих хистероскопия сега в юни. Имаше съмнение за полип, но не са махали нищо, направиха само надраскване. Цикъла ми подрани с три дена, беше обилен само на втория и после намаля и спря на четвъртия ден както обикновено Simple Smile

# 673
Здравейте, моля да ми препоръчате добър лекар в Майчин дом за премахване на полип. Имам 4 секции и тромбофилия  и търся добър оператор. Благодаря

# 674
Здравейте, моля да ми препоръчате добър лекар в Майчин дом за премахване на полип. Имам 4 секции и тромбофилия  и търся добър оператор. Благодаря

Не са в Майчин дом, препоръчвам д-р Калчев,Ковачев или Цветков

Общи условия

Активация на акаунт