Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 835
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, тези които сте имали сраствания, имахте ли някакви симптоми преди това за тях ?

Лично аз не.

Моята хистероскопия е при д-р Ковачев и съм доволна.Съгласна съм,че понякога комуникацията с него е много трудна,но трябва упоритост и от наша страна.Имайте предвид,че лекарят наистина има ужасно много пациенти и си мисля,че се опитва да приоритизира на кого да отговори според спешността..Например ако следи бременни и някоя има спешност, разбира се,че на нея ще обърне внимание първо. Според мен понякога пропуска да отговори на съобщения...
Може да има много кусури,но лично аз освен него,Сенкова и евентуално Станулов не се сещам за други лекари,които да мислят малко по в мащаб на нещата и да се опитват малко по-индивидуален подход да имат. Лично при мен Ковачев имаше ключова роля за успешния ми трансфер като първо ми направи хистероскопия,после даде насоки за медикаментите за стимулация при трансфера.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 01:36 от Antilop_9723

# 646
Antilop, а някакви смущения в цикъла ?

# 647
Antilop, а някакви смущения в цикъла ?

Не бих казала.Може би цикълът след раждането да ми е станал една идея още по-оскъден,а той по принцип си е такъв.

# 648
Да, полипите пречат на имплантацията. В такъв случай можете да проучите д-р Дойчиновски, работи във Вита.

Лекарят е д-р Николай Ковачев. Тук във форума има доста негативни мнения за него. Аз си мислех, че са тролове, но за съжаление при мен  се случи точно това, за което предупреждаваха. Просто явно не му се занимава с някои хора и ни отсвирва, което го разбирам до някъде, но кофтито, е че в началото заблуждава, че е заинтересован и после те хвърля в кофата.

За това търся и нови препоръки за такъв, защото доколкото знам полипите пречат за забременяване и после при бременност. Д-р Ковачев също смяташе, че най-вероятно БХ е причинена от него.

# 649
Здравейте!
Предстои ми оперативна хистероскопия и съм се спряла на д-р Петя Кючукова от болница "Токуда". Ще съм Ви благодарна за мнения и препоръки относно нея или други лекари в болницата — за предпочитане жени.
Искам също да споделя, че изпитвам сериозен страх както от самата процедура и упойката, така и от резултатите от хистологията. Ще оценя всякаква подкрепа и личен опит.

# 650
Здравейте!
Предстои ми оперативна хистероскопия и съм се спряла на д-р Петя Кючукова от болница "Токуда". Ще съм Ви благодарна за мнения и препоръки относно нея или други лекари в болницата — за предпочитане жени.
Искам също да споделя, че изпитвам сериозен страх както от самата процедура и упойката, така и от резултатите от хистологията. Ще оценя всякаква подкрепа и личен опит.
Здравейте.
Миналата седмица имах хистероскопия за премахване на полип в Токуда и чакам хистология. Аз бях при Проф.Марков, но на който и лекар от отделението да се спрете, няма да сгрешите-целият екип там е професионално и добре ориентиран. За втори път им бях пациент и ако се наложи отново, по някакъв повод, пак тях ще избера. Не се притеснявайте от процедурата и упойката, кратки и безболезнени са. Процедурата трае около 20 мин. и два часа след нея може да си тръгвате.

# 651
Здравейте!
Здравейте.
Миналата седмица имах хистероскопия за премахване на полип в Токуда и чакам хистология. Аз бях при Проф.Марков, но на който и лекар от отделението да се спрете, няма да сгрешите-целият екип там е професионално и добре ориентиран. За втори път им бях пациент и ако се наложи отново, по някакъв повод, пак тях ще избера. Не се притеснявайте от процедурата и упойката, кратки и безболезнени са. Процедурата трае около 20 мин. и два часа след нея може да си тръгвате.

Здравейте,
Много Ви благодаря за информацията! Изпитвам силно притеснение — бихте ли ми разказали как точно протича цялата процедура и какви изследвания се правят при постъпване? Извинявайте, но наистина бих искала да знам какво ме очаква. Благодаря и стискам палци резултатите Ви да са добри.

# 652
Аз правих при нея миналата година за премахване на полип. Лежах 1 вечер преди и 1 вечер след процедурата.
При постъпване гинекологичен преглед, взимат кръв и мерят кръвно. Изговаря се с административния офис каква стая искате, дали имате фонд и т.н. Настаняване в стаята. При мен имаше консултация с алерголог и тест за алергии. Вода може да се пие до 22ч, храна до по-рано. Необходимо е да се обезкосмени. На сутринта постоянно изместваха часа, в който ще ме вземат, заради липса на анестезиолог. Докторката мина да ме види и да се извини за забавянето. Самата процедура мина бързо и безпроблемно, събудих се вече в стаята, с превръзка и на система. Беше ми станало лошо от упойката, което е в рамките на нормалното за мен, и ме държаха гладна малко повече. Г/д когато изтече 2рата система (около 2-3 часа след събуждане), със съквартирантката вече щъкахме и даже се качихме до кафето на горния етаж. Междувременно докторката беше минала да ми каже, че всичко е минало добре. Изписаха ме на следващия ден.
Токуда забавиха хистологията скандално много. Трябваше да излезе, за да ме посъветва докторката дали е необходима някаква терапия за следващия цикъл, а той дойде и си замина и още нямаше резултат. Сигурно 40-45 дена след процедурата излезе хистологията.
Самата докторка е много мила и спокойна, вие сигурно я познавате вече щом ще сте при нея.
При мен за съжаление пак се появи полип, но на фона на стимулация за инвитро.

# 653
  • София
Здравейте, Niki 2020. Преди всичко мислете, че процедурата е само за ваше добро, лека е, упойката е без странични действия, щом пускат за вкъщи толкова скоро след нея. Където съм прочела за упойката, никой не се оплакал. Прегледи, изследвания, процедура във всеки медицински център е различно.
Споделям при мен макар и не в Токуда (може да е полезно за някой друг), хистерото ми беше на 15 юни във Салвебис при П.Димов. Извикаха ме на обяд 12:30 не яла и не пила вода от 8 сутринта, почаках около 1,5 часа докато ме вкарат за манипулация, имаше доста жени впчакалнята за различни процедури. Попълних въпросник за общото здравословно състояние, заболявания, медикаменти които се пият в момента, процедури с упойки, които съм имала до сега. Като ме извикаха ме заведоха в стая да се съблека, дадоха ми еднократна нощница и калцуни. Бях по сутиен, чорапи и нощницата. От там ме взе доктора за видеозон, след прегледа ме изпратиха в оперционната. Анестезиолога беше шегаджия, опитен, каза как да легна, сложи обокат на ръката, над палеца при китката, взе кръв. Доктора дойде, каза почваме, анестезиолога през абокада вкара упойката и след 3 секунди заспах блаженно. Събудих се може би към 30 мин.по-късно. Не се видях с доктора, беше с друг пациент. Анестезеолога ми помогна да седна на количка, закара ме в стаята, даде ми кафе(накарали мъжа ми да ходи да го купи), носих си сладък десерт, даде ми чантата да си го взема и да го изям. След 15-20 минутки бях готова да си ходя беше към 15:00 часа. Отидох на рецепция, дадоха ми час за контрола и рецепта за антибиотик. Беше ми поспаливо та си поспах още в вас, но не ми е било лошо. Не мога да кажа, че препоръчвам Салвебис, имат си минуси, но като цяло са ок. Като предимство там, хистологията и епикризата излизат за 10 дни.
Няма страшно от процедурата, желая ви здраве и успех!

# 654
Здравейте!
Здравейте.

Здравейте,
Много Ви благодаря за информацията! Изпитвам силно притеснение — бихте ли ми разказали как точно протича цялата процедура и какви изследвания се правят при постъпване? Извинявайте, но наистина бих искала да знам какво ме очаква. Благодаря и стискам палци резултатите Ви да са добри.

Благодаря, дано резултатите са добри.

Melodie е дала подробно разяснение за приема, когато хоспитализирането е с направление и през Здравна каса.
Аз предпочетох еднодневен, платен от пациент пакет, без направление за хоспитализация и               платих за това       1 110 лв. - идваш сутринта  и си отиваш следобед. Ако си с направление за хоспитализация в 1-ви ден те приемат, 2-ри ден процедура и на 3-ти ден те изписват.За 3 дневния престой през Здравна каса се заплаща 820 лв./за избор на екип и  административна такса/. При еднодневния пакет в 08:00 трябва да сте на регистратурата на 5 ет. гладен и жаден/от 22:00 часа предходната вечер да са преустановени храна и вода-заради упойката/. Регистрират Ви, дават Ви за попълване стандартната документация за хоспитализиране и Ви насочват към приемен кабинет. Там обичайният гинекологичен преглед и следва административен офис на 5 ет., където Ви "дават" устно план сметка, според това, дали имате претенции за обща или самостоятелна стая, дали имате фонд и пр. От там те насочват към отделението за приема. В отделението Ви вземат кръв, мерят кръвно, ЕКГ , алерголог ако е необходимо, попълване на още документи и настаняване в стая. Там на леглото има подготвени за Вас нощница и калцуни, с които отиваш за процедурата. Бяхме 4 за тази процедура и през 45 мин. ни вземаха. Моята хистероскопия е приключила в 13:30 ч., а аз отворих очи в 13:50 ч. Бях на легло със системи и обслужена от сестринския персонал. Даже от кетъринга на болницата ни бяха сервирали 3 степенно меню SmileSmileySmile
2 часа след това си тръгнах. Нямала съм болки, парене или неразположение от упойката и всичко протече спокойно. След интервенцията има леко кървене, както и няколко дни след това-нормално е за процедурата. Ако искате болничен, сутринта при приемането в отделението трябва да кажете и да си вземете амбулаторната карта.
В общи линии е това. Няма страшно и преминава бързо, успокойте се.

# 655
Здравейте!
Здравейте.

Здравейте,

Melodie е дала подробно разяснение за приема, когато хоспитализирането е с направление и през Здравна каса.
Аз предпочетох еднодневен, платен от пациент пакет, без направление за хоспитализация и               платих за това       1 110 лв. - идваш сутринта  и си отиваш следобед. Ако си с направление за хоспитализация в 1-ви ден те приемат, 2-ри ден процедура и на 3-ти ден те изписват.За 3 дневния престой през Здравна каса се заплаща 820 лв./за избор на екип и  административна такса/. При еднодневния пакет в 08:00 трябва да сте на регистратурата на 5 ет. гладен и жаден/от 22:00 часа предходната вечер да са преустановени храна и вода-заради упойката/. Регистрират Ви, дават Ви за попълване стандартната документация за хоспитализиране и Ви насочват към приемен кабинет. Там обичайният гинекологичен преглед и следва административен офис на 5 ет., където Ви "дават" устно план сметка, според това, дали имате претенции за обща или самостоятелна стая, дали имате фонд и пр. От там те насочват към отделението за приема. В отделението Ви вземат кръв, мерят кръвно, ЕКГ , алерголог ако е необходимо, попълване на още документи и настаняване в стая. Там на леглото има подготвени за Вас нощница и калцуни, с които отиваш за процедурата. Бяхме 4 за тази процедура и през 45 мин. ни вземаха. Моята хистероскопия е приключила в 13:30 ч., а аз отворих очи в 13:50 ч. Бях на легло със системи и обслужена от сестринския персонал. Даже от кетъринга на болницата ни бяха сервирали 3 степенно меню SmileSmileySmile
2 часа след това си тръгнах. Нямала съм болки, парене или неразположение от упойката и всичко протече спокойно. След интервенцията има леко кървене, както и няколко дни след това-нормално е за процедурата. Ако искате болничен, сутринта при приемането в отделението трябва да кажете и да си вземете амбулаторната карта.

А упойката венозна ли е? Има ли интубиране?

# 656
Avi_, Аденоматозните полипи са доброкачествени.Описаната метаплазия - също. Означава, че има изменени клетки, но не онкогенни, а под дразнение - механично или хормонално. Пролиферативен ендометриум значи само нормален ендометриум в първа фаза на цикъла.

Момичета, някой да разчете резултата от хистологията? Чакам да ми дадат час за консултация, но докато чакам не знам всичко наред ли е?

# 657
Здравейте!
Здравейте.

Здравейте,

Аз предпочетох еднодневен, платен от пациент пакет, без направление за хоспитализация и               платих за това       1 110 лв. - идваш сутринта  и си отиваш следобед. Ако си с направление за хоспитализация в 1-ви ден те приемат, 2-ри ден процедура и на 3-ти ден те изписват.За 3 дневния престой през Здравна каса се заплаща 820 лв./за избор на екип и  административна такса/. При еднодневния пакет в 08:00 трябва да сте на регистратурата на 5 ет. гладен и жаден/от 22:00 часа предходната вечер да са преустановени храна и вода-заради упойката/. Регистрират Ви, дават Ви за попълване стандартната документация за хоспитализиране и Ви насочват към приемен кабинет. Там обичайният гинекологичен преглед и следва административен офис на 5 ет., където Ви "дават" устно план сметка, според това, дали имате претенции за обща или самостоятелна стая, дали имате фонд и пр. От там те насочват към отделението за приема. В отделението Ви вземат кръв, мерят кръвно, ЕКГ , алерголог ако е необходимо, попълване на още документи и настаняване в стая. Там на леглото има подготвени за Вас нощница и калцуни, с които отиваш за процедурата. Бяхме 4 за тази процедура и през 45 мин. ни вземаха. Моята хистероскопия е приключила в 13:30 ч., а аз отворих очи в 13:50 ч. Бях на легло със системи и обслужена от сестринския персонал. Даже от кетъринга на болницата ни бяха сервирали 3 степенно меню SmileSmileySmile

А упойката венозна ли е? Има ли интубиране?
Венозна е упойката и процедурата се прави в манипулационната на отделението, която между другото е оборудвана като мини операционна Grinning
Интубационните упойки са при операции и тези операции в Токуда се извършват на друг етаж с много операционни зали.
Слагат Ви абокат малко под китката, пускат Ви система и изобщо не се усещате кога и как заспивате Grinning Всички са мили и внимателни и даже има музичка в помещението Grinning

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 09:56 от Светла_на

# 658
Благодаря ви, момичета! Пожелавам ви много здраве и късмет.

# 659
Здравейте, моята процедура мина за точно 2-3 часа общо. В 6 ч отидох в мед. център, регистрирах се, попълних нужните документи, подготвих се. Към 6.20 ме взеха, упойка, 10 мин процедура и после като ме пренесоха в леглото, вече бях в съзнание. Полежах може би час, облякох се и си тръгнах на собствен ход. Не ми е било лошо и имах съвсем лека болка, като при цикъл.
Това с болничния престой го правят в болниците с цел да се усвои пътека. Ако имате допълнително здравно, голяма част от сумата може да де признае и покрие от застрахователя, дори процедурата да не е извършена в болница. Зависи от покритието на застраховката. За мен е безсмислено да се лежи в болница.

Здравейте!
Здравейте.

Здравейте,

Общи условия

Активация на акаунт