Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 851
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз съм седмица след хистерото, имам слабо розово течение все още, слабо е от първи ден, не се засилва. С ежедневни превръзки съм.

# 631
При мен имаше 2 дни розово зацапване и 1-2 дни кафеникаво, но аз бях с офис хистероскопия и нямаше нищо за отстраняване. Само надраскахме лигавицата.
Аз пък седмица след нея в рамките на 2 дни, усещах нещо като щипене и боцкане ниско долу вляво (в областта на яйчника), притесних се да не е някаква инфекция, но после отшумя.

# 632
Застрахователят ли? Не, не са ми търсили амбулаторен лист, то аз и нямах де. Само това представих - фактура и епикриза +хистология, те май бяха на едно.
Тогава бяхме към Доверие, ако това има значение

А търсиха ли ви и амбулаторен лист за назначаване на тази процедура или се задоволиха само с епикризата и другите неща, които сте описала?

Здравейте, имам допълнително здравно, като ми предстои махане на полип при д-р Вецев, най-вероятно. Може ли повече подробности за плащането от негови пациенти? Знам, че една част се покрива от задължителното здравно-с направление(?), а останалото може ли да е от Избор на екип, например, по доп. здравно? Май към 1900 лв струва процедурата? Изисква ли се нещо преди процедурата -кръвни?

Правих хистероскопия миналата година при Вецев в МЦ Салвебис, с премахване на полип. Не съм имала направление. Издадоха ми фактура от МЦ и после, заедно с хистологията и епикризата ги изпратих на застрахователя. Цената тогава беше, ако не се лъжа 830 лв, от ДЗО ми възстановиха 500 лв, което е лимита за такива извънболнични манипулации.

# 633
Първия ден имах по-обилно кървене, после намаля до зацапване, продължи една седмица, после спря, 4 дни нямаше нищо, после пак ми зацапа 3-4 дни и приключи. Цикълът ми след това дойде с 20 дни закъснение и после всичко се нормализира.

Здравейте, колко дена след хистероскопията имахте кървене или зацапване ?

# 634
А, първата менструация след хистероскопия как протече за преминалите вече през това?
Закъсня ли, беше ли по-обилна, по-болезнена, по-продължителна?
На мен ми предстои да ми дойде тези дни и малко ми е притеснено какво да очаквам.

# 635
А, първата менструация след хистероскопия как протече за преминалите вече през това?
Закъсня ли, беше ли по-обилна, по-болезнена, по-продължителна?
На мен ми предстои да ми дойде тези дни и малко ми е притеснено какво да очаквам.
Нормална си беше, само продължи 2 дена повече при мен.

# 636
При мен първа менструация след хистеро дойде точно по график, но продължи 1 ден повече (6 дни); втора - пак по график, но един ден по-малко. Sweat Smile Преди това винаги съм заковавала на 5 дни. Не бяха по-обилни или  болезнени от обичайното. Ще видим следващата как ще е.

Абсолютно нормално е да има леки закъснения или смущения. Стискам палци всичко да е наред при очакващите.

# 637
  • София
Здравейте момичета, 

днес ми правиха диагностична хистероскопия в МБАЛ Надежда след неуспешен ЗЕТ. Докторката каза, че е взела биопсия и след манипулацията имам назначена терапия с Конвулекс Хроно. Не разбрах в каква връзка е предписан, тъй като по принцип се изписва за лечение на епилепсия и други заболявания каквито аз нямам. Някоя от Вас дали е имала такава терапия след диагностична хистероскопия или да е наясно в каква връзка го предписват?

Благодаря предварително!

# 638
Момичета, някой да разчете резултата от хистологията? Чакам да ми дадат час за консултация, но докато чакам не знам всичко наред ли е?

# 639
Здравейте, дами,

Пиша ви с надеждата да ми препоръчате добър лекар, който би могъл да ми направи хистероскопия в София. Миналият месец бях при доста хвален гинеколог, който се занимава с репродуктивни проблеми. Имам два спонтанни аборта - едно кухо яйце и една биохимична бременност, след която реално отидох на преглед. Той забеляза, че има малък полип, който искаше да отстрани с хистероскопия, съотверно ме изпрати на разширена микробиология и изследвания за полово предавани болести + кръвна група. Направих всичките изследвания и му писах, когато цикъла ми дойде, но първо той не ми отговори около 3 дни, след което ми каза, че този месец бил страшно зает и можело да дойда в определен ден, но можело да не успее да ме вземе... Съсипана съм, плача от вчера. Не знам защо ме прати на изследвания, ако му е било ясно, че всъщност няма да може да ми извърши тази операция единия месец. Сега пак спря да ми отговаря във Вайбър и не знам, чувствам се много загубена и отчаяна.
За това може ли да ми препоръчате вашите лекари? Ясно е, че изследванията ми ще отидат на вятъра и този месец никой няма да успее да ми направи тази операция, но поне да се отнесе с отговорност към мен, защото... това просто беше много жестоко от негова страна. Искам и аз детенеце 😢 Благодаря ви!

# 640
Много неприятно наистина, но бъдете сигурна, че изследванията не са били напразно. Предполагам вирусология сте пускали ( хепатит, хив, сифилис ) те са с валидност 6 месеца, кръвната група също е ясна - при бременност и без това я искат, така че си я имате вече черно на бяло.
Ако желаете споделете кой е лекарят, за да не ви се препоръчва отново.

Здравейте, дами,

Пиша ви с надеждата да ми препоръчате добър лекар, който би могъл да ми направи хистероскопия в София. Миналият месец бях при доста хвален гинеколог, който се занимава с репродуктивни проблеми. Имам два спонтанни аборта - едно кухо яйце и една биохимична бременност, след която реално отидох на преглед. Той забеляза, че има малък полип, който искаше да отстрани с хистероскопия, съотверно ме изпрати на разширена микробиология и изследвания за полово предавани болести + кръвна група. Направих всичките изследвания и му писах, когато цикъла ми дойде, но първо той не ми отговори около 3 дни, след което ми каза, че този месец бил страшно зает и можело да дойда в определен ден, но можело да не успее да ме вземе... Съсипана съм, плача от вчера. Не знам защо ме прати на изследвания, ако му е било ясно, че всъщност няма да може да ми извърши тази операция единия месец. Сега пак спря да ми отговаря във Вайбър и не знам, чувствам се много загубена и отчаяна.
За това може ли да ми препоръчате вашите лекари? Ясно е, че изследванията ми ще отидат на вятъра и този месец никой няма да успее да ми направи тази операция, но поне да се отнесе с отговорност към мен, защото... това просто беше много жестоко от негова страна. Искам и аз детенеце 😢 Благодаря ви!

# 641
Лекарят е д-р Николай Ковачев. Тук във форума има доста негативни мнения за него. Аз си мислех, че са тролове, но за съжаление при мен  се случи точно това, за което предупреждаваха. Просто явно не му се занимава с някои хора и ни отсвирва, което го разбирам до някъде, но кофтито, е че в началото заблуждава, че е заинтересован и после те хвърля в кофата.

За това търся и нови препоръки за такъв, защото доколкото знам полипите пречат за забременяване и после при бременност. Д-р Ковачев също смяташе, че най-вероятно БХ е причинена от него.

# 642
Писах ви на лично, но пиша и тук. Д-р Вецев за хистероскопия. Д-р Станулов за репродуктивна. За първи път чувам лекар да се занимава с инвитро и в същото време и с хистероскопии. Може аз нещо да не съм добре Simple Smile

Здравейте, дами,

# 643
Здравейте, тези които сте имали сраствания, имахте ли някакви симптоми преди това за тях ?

# 644
LeahOnFire, препоръчвам д-р Цветков в болница Вита.

Общи условия

Активация на акаунт