Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 852
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой да е правил хистероскопия при др Стаменов в Надежда? Как преминахте, и той ми каза да прави на втори или трети ден от цикъла? Също да ли прави във същия цикъл трансфери или чака следващия цикъл?

# 616
Декември месец махах полип , на 2рия цикъл след него забременях. За жалост в 9г.с. не се хвана пулс и диагнозата беше мисед аборт. Март направих вакум аборт. 30 дена след това ми дойде цикъла,но за жалост при приключването му вече над седмица имам кафеникаво зацапване. Бях на преглед - отново полип. Според Аг е или на хормонална основа, след първия полип не са ми изписвали терапия, а може би е трябвало. Или остатък от аборта. В понеделник ме вика за хистероскопия,за да се види и махне. Въпроса ми е на колко от вас след премахване на полип и е назначавана терапия за някакви месеци ? 6 или 3 ? Каза ми,че стандартно се изписва Дуфастон.

# 617
Нищо не са ми изписвали, махнаха ми полипа през септември. Последно бях на преглед в края на април и нямаше полип.

# 618
Аз Декември махах полип ,и на мен не са ми изписвали нищо за пиене.

# 619
На мен ми изписаха Примолут-Нор за 2 месеца след хистероскопията, но освен отстранения полип имам и 2 миомни възела.

# 620
Здравейте, имам допълнително здравно, като ми предстои махане на полип при д-р Вецев, най-вероятно. Може ли повече подробности за плащането от негови пациенти? Знам, че една част се покрива от задължителното здравно-с направление(?), а останалото може ли да е от Избор на екип, например, по доп. здравно? Май към 1900 лв струва процедурата? Изисква ли се нещо преди процедурата -кръвни?

# 621
Може ли да препоръчате добър.лекар - жена за хисктероскопия? И колко се плаща финално, ако е по НЗОК?

# 622
Здравейте, имам допълнително здравно, като ми предстои махане на полип при д-р Вецев, най-вероятно. Може ли повече подробности за плащането от негови пациенти? Знам, че една част се покрива от задължителното здравно-с направление(?), а останалото може ли да е от Избор на екип, например, по доп. здравно? Май към 1900 лв струва процедурата? Изисква ли се нещо преди процедурата -кръвни?
Здравей! Не съм при Вецев, но генерално - НЗОК покрива самата операция с направление.
В зависимост от условията на допълнителното здравно, избор на  екип също може да се покрие, т.е. хубаво е да сверите какво влиза в договора със застрахователите, до каква сума покриват и какви документи изискват.

При мен преди процедурата правих ПКК, кръвна група, СУЕ, коагулация

# 623
Здравейте момичета, предстои ми хистероскопия и искам да попитам за мнение за доктор Александър Кобаков, МБАЛ Света София. Някой правил ли е при него? Също четох добри отзиви за доктор Васил Бранков в друга тема, но незнам дали прави хистероскопия.

# 624
За какво се слага Депакине във матката по време на хистероскопия? Някой да е правил това?

# 625

Правих хистероскопия миналата година при Вецев в МЦ Салвебис, с премахване на полип. Не съм имала направление. Издадоха ми фактура от МЦ и после, заедно с хистологията и епикризата ги изпратих на застрахователя. Цената тогава беше, ако не се лъжа 830 лв, от ДЗО ми възстановиха 500 лв, което е лимита за такива извънболнични манипулации.

# 626
А търсиха ли ви и амбулаторен лист за назначаване на тази процедура или се задоволиха само с епикризата и другите неща, които сте описала?

Правих хистероскопия миналата година при Вецев в МЦ Салвебис, с премахване на полип. Не съм имала направление. Издадоха ми фактура от МЦ и после, заедно с хистологията и епикризата ги изпратих на застрахователя. Цената тогава беше, ако не се лъжа 830 лв, от ДЗО ми възстановиха 500 лв, което е лимита за такива извънболнични манипулации.

# 627
Здравейте, колко дена след хистероскопията имахте кървене или зацапване ?

# 628
Aneliyaa89, при мен продължи около 5-6 дни - като първия ден след операцията нямаше почти нищо, следващите дни засили повечко и ме хвана паниката. Изкарах 2 дни на легло, след това мина.
ПП от болницата казаха, че може и до 30 дни да продължи зацапването - явно е индивидуално при всеки.

# 629
При мен зацапването продължи 4 дни, от клиниката казаха, че е нормално. Първите 3 беше червена кръв, а на 4-тия стана кафяво зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт