Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 921
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета! Предстои ми офис хистероскопия, която ще е около 10-12ти ден от Ц. Причината е липса на каквато и да имплантация след 2 трансфера и години естествени опити.
Въпросът ми е, имало ли е такива от вас, при които се е открило и е премахнато нещо значимо при хистероскопията, което не се е видяло на ехограф преди това?

Аз май не знам случай да са направили хистероскопия и да не са премахнали или коригирали нещо.

# 601
Здравейте, момичета! Предстои ми офис хистероскопия, която ще е около 10-12ти ден от Ц. Причината е липса на каквато и да имплантация след 2 трансфера и години естествени опити.
Въпросът ми е, имало ли е такива от вас, при които се е открило и е премахнато нещо значимо при хистероскопията, което не се е видяло на ехограф преди това?

При мен след 6 месеца неуспешни естествени опити и всеки месец прегледи  накрая се видя на ехограф полип. Оказа се ,че само в определени дни може да се визуализира, когато лигавицата е най-тънка. Така ме насочиха и към хистероскопия въпреки,че беше малък. 2 месеца след премахването му имах положителен тест.

# 602
Здравейте, четох че темата е конентирана и назад, но ще съм благодарна да се включат и повече хора.

Премахнаха ми полип от ендометриума в края на ноември. Дотогава имах редовен цикъл с продължителност около 5 дни. След премахването отново е редовен, но вече 4м по-късно е много по-кратък. Продължава 3 дни , на 4ти  или никакъв го няма или чат  пат има леко зацапване на тоалетната хартия.

Бях на преглед преди 2 седмици и всичко беше наред. Сега обаче съм в цикъл, втори ден и вече имам чувството, че цикъла е към края, да не говорим, че този път като цяло не беше и толкова обилен.

Бях пускала хормони през януари и бяха ок. Сега даже не знам как да пусна - нали на трети ден от цикъла се пускат, а при мен третия вече почти го няма.

Този месец имах и повече стрес, преди седмиьа минах и на доста ресатриктивен режим, не знам доколко това може да повлияе.

На 31 съм, нераждала.

Ще съм благодарна да споделите при вас как и дали се промени цикъла…

# 603
И аз правих, но нищо не се откри. Всичко си беше наред но въпреки това имплантация нямаше и все още няма след 3 инвитро опита. Започвам 4-ти последен опит.

# 604
На мен ми откриха само уреаплазма. От хистероскопията не се видя нищо освен леко възпаление. Явно от бактерията
И аз правих, но нищо не се откри. Всичко си беше наред но въпреки това имплантация нямаше и все още няма след 3 инвитро опита. Започвам 4-ти последен опит.

# 605
MARIA-all, а уреаплазмата как ти я установиха, чрез хистерото ли ?

# 606
Благодаря ви за отговорите!
За уреаплазмата не съм чувала да пречи на имплантацията, други проблеми може да създаде, доколкото знам (преждевременно изтичане на водите например). А имам и няколко приятелки с установена такава след успешна бременност, без смяна на партньора.

# 607
При ХС взеха материал за изследване. Микробиология и биопсия
MARIA-all, а уреаплазмата как ти я установиха, чрез хистерото ли ?

# 608
Здравейте! Първият ми цикъл след хистероскопията беше доста обилен и продължителен, за разлика от обикновено. На 9 ден от МЦ след секс имам кръв, и то светла, нормално ли е? А ми е свършил цикъла преди 2 дена с тъмно, направо черно зацапване.

# 609
Здравейте! Първият ми цикъл след хистероскопията беше доста обилен и продължителен, за разлика от обикновено. На 9 ден от МЦ след секс имам кръв, и то светла, нормално ли е? А ми е свършил цикъла преди 2 дена с тъмно, направо черно зацапване.
Моят първи цикъл след хистероскопията,че и вторият бяха по 8 дена, при стандартен 5 дена. За кръв при полов акт не мога да кажа,аз не съм имала но изчаквахме да ми приключи напълно.

# 610
Месецът след хистероскопия ми дойде абсолютно точно и не беше по-различен от обикновено,имах полов акт също без зацапване или кървене

# 611
Ходих на преглед, казаха ми, че няма място за притеснение. Но зацапването от вчера, където беше ярко червено, до днес не е спряло, но е жълтеникаво вече.

# 612
Здравейте, колко време след хистероскопия и отстраняване на полип, може да се направи нова цитонамазка, за да се види резултатът от нея,след въпросната интервенция.
Цитонамазката беше направена ноември месец 2024 ,а хистероскопията  на 12 февруари 2025.Ако се направи сега през април ...или трябва да мине някакво определено време ??

# 613

При мен на последните 2 прегледа преди хистероскопията не се виждаше проблем. Даже док каза, че е прекрасна матката и най-вероятно при нас не се стига до забременяване поради мъжки фактор. Дори последният преглед продължи по-дълго, оглеждаше и каза " Продължавам да търся нещо нередно, но не виждам такова". В крайна сметка имах полип, сраствания и доста удебелен ендометриум. Може би не всичко може да се види добре с вагинален ехограф, не знам...

Към tochica92 - По принцип съм чувала, че 1вата менструация след хистеро е обилна и продължителна. Док ми каза, че при мен ще е по-малко обилна и болезнена. И наистина беше така /за 1ви път в живота си не пих обезболяващи при менструация/, дойде ми точно навреме, но според мен всичко е индивидуално. Относно секса - аз не съм имала кръв, изчаках г/д 3 седмици след хистерото /да не кажа, че и малко повече/, че ме беше страх 😁

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:37 от Илияна Илиева 668263

# 614
Здравейте, момичета! Може ли да препоръчате лекар за хистероскопия - проверка на тръби и премахване на малък полип? Някой с впечатления от д-р Ковачев или д-р Чалова? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт