Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 412
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Моя док каза, само да не съм в цикъл, че замъглявало камерата ... Ами в краен случай ще е другия месец, просто искам да не го мисля много много

# 721
По принцип знам, че хистероскопия се прави около 10-12 ден от цикъла, не преди него.

Да, така е, защото иначе когато е нараснал ендометриума, в дните близо до идването на МЦ, има вариант да  не се види полипа. За миома, не мога да кажа. Полипите по принцип се държат така - с кървене между циклите.

# 722
Нека упойката не ви притеснява, дозата наистина е малка и достатъчна за 20-30 минути, докато ви изкарат от операционна. Аз буквално 5 минути след това съм в съзнание, а на 20-тата минута вече съм абсолютно в кондиция (имам две оперативни хистероскопии). Виждала съм момичета да подремват малко повече в стаята, но нищо стряскащо.

И на мен, обаче, ми е чудно каква е тази хистероскопия буквално в последните дни от цикъла. Нали идеята е лигавицата да е максимално тънка, за да се огледа добре и да се открият евентуални аномалии. 🤔

# 723
Ако лигавицата на жената е тънка и в други дни на МЦ е ок да се направи и в други дни,това е по преценка на лекаря спрямо случая.
Иначе аз съм подремвала след хистероскопия,но не е нещо фрапантно,нещо от рода на половин час може би.

# 724
Много ви благодаря за отговорите!
Да, назначена е след преценка на лекар, в понеделник ме гледа обстойно. За пръв път чух за тази манипулация тогава, ще пиша, като всичко мине Hands Pray
Притеснява ме друго сега - отидох с много леко зацапване, но след цитонамазката в понеделник, кървенето се усили и дори днес все още имам такова. Никога досега не ми се е случвало. Не е цикъл, но вече трети ден съм с превръзка. На някой случвало ли се е? Може ли да е от полип, който не се вижда на ехографа?

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 07:38 от Elsi86

# 725
Здравейте, мина хистеро то. Док каза, че съм имала много полипи, един в шийката, другите в матката. Всичко е махнато, не би трябвало резултатите да са лоши! Вече се успокоих! Благодаря ви за подкрепата.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 10:59 от Elsi86

# 726
Здравейте, мина хистеро то. Док каза, че съм имала много полипи, един в шийката, другите в матката. Всичко е махнато, не би трябвало резултатите да са лоши! Вече се успокоих! Благодаря ви за подкрепата.

Поздравления! А къде я правихте?

# 727
В Пловдив, Торакс

# 728
При кой лекар?

# 729
  • София
Здравейте, откриха ми полип в матката и много се притеснявам от хистероскопията. Някоя правила ли е лазерна такава и къде в София?
Това, което ме притеснява от извършването на обикновенна хистероскопия е най-вече заради това че вкарват спекулум за процедурата и стои през цялото време там. Не го ли разширява за постоянно?
Ще се радвам и за отзиви за лекари, които са ви правили процедурата. Благодаря предварително

# 730
Здравейте, откриха ми полип в матката и много се притеснявам от хистероскопията. Някоя правила ли е лазерна такава и къде в София?
Това, което ме притеснява от извършването на обикновенна хистероскопия е най-вече заради това че вкарват спекулум за процедурата и стои през цялото време там. Не го ли разширява за постоянно?
Ще се радвам и за отзиви за лекари, които са ви правили процедурата. Благодаря предварително

Не го разширява за постоянно, не се притеснявайте. Все пак точно този мускул в тялото е направен да мине бебешка глава през него и после да се свие. Има кегел упражнения за после, ако ви притеснява. Няма проблем след процедурата.

# 731
Доктор Христо Кунчев.
Най-хубавото е, че просто си заспивате и след 20-30 се събуждате на леглото Simple Smile

# 732
Това изобщо не трябва да ви притеснява, разширението изобщо не е толкова голямо и е за няколко минути. След това всичко си е както преди. Аз имам две хистероскопии в рамките на година и шийката ми е “бетон” - както се изразява моят лекар.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 11:52 от Dabby

# 733
  • София
Много благодаря за отговорите, момичета Purple Heart ! Доста успокояващо да го чуя от жени, които вече са минали през процедурата

# 734
Здравейте, искам да попитам при някой било ли е симптом за полип зацапване преди цикъл 3-4 дни? Чета, че при полипите има извънменструално кървене, но ако някой е имал такова по кое време на цикъла е било и след хистероскопията спря ли?

Общи условия

Активация на акаунт