Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 993
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, две неща ме мъчат…

1. Хистероскопията ми беше на 26 ноември,  дойде ми втория цикъл след нея ( по график), но отново доста слаб. Първия ден си беше нормално обилен, после втория слабо като за втори и днес вече няма почти нищо. Малко се притеснявам, преди ми беше обилен поне първите 3 дни и след това слаб още 1-2.

2. Много се притеснявам от прочетеното, че полипите водят до безплодие. Моля ви, кажете ми всшия опит и мнение по темата. Чета и последните коментари и бих искала да науча повече по темата, свкаш лекарите не казват всичко.

Иначе, днес си пуснах и хормони, за да видя има ли там нещо разбъркано, тъй като четох че хормалния дисбаланс до голяма степен е причина за поява на полипи

Не мисля,че полипите водят до безплодие,според мен това изобщо не го мислете,дори за първи път чувам.Има много сериозни проблеми,които водят до безплодие като изчерпан резерв,проблеми при мъжа и т.н и полипите не са един от тях

# 526
И аз не съм срещала информация хистероскопията да води до безплодие. Лапароскопските операции са по-инвазивни и застрашават яйчниковия резерв.

За жените, на които предстои трансфер, препоръчват оперативната хистероскопия, за да не застраши позицията на конкретен полип имплантацията на ембриона.

# 527
Момичета, правиха ми хистероскопия за премахване на полип на 17.12.2024г. Цикълът ми този месец обаче закъснява. Нормално ли е? При вас така ли беше?

# 528
Момичета, правиха ми хистероскопия за премахване на полип на 17.12.2024г. Цикълът ми този месец обаче закъснява. Нормално ли е? При вас така ли беше?

На мен първия цикъл след хистероскопия ми закъсня с 20 дни

# 529
Аз съм вече втори цикъл след хистероскопия. И двата ми дойдоха на време,но нямат нищо общо с цикъл като преди. Първият ми беше супер течен и обилен в продължение на 3 дена ( даже ходих на преглед , защото се притесних че не е ок), а сега втория уж ми дойде а е толкова оскъден ,че направо не мога да го опиша. Разбърка ми се цикъла .

# 530
При мен пък обратното. Първият след хистероскопията беше оскъден, а вторият обилен и болезнен, както преди. Иначе си дойдоха на датата.

# 531
При мен пък обратното. Първият след хистероскопията беше оскъден, а вторият обилен и болезнен, както преди. Иначе си дойдоха на датата.
Здравейте, колко дена ви продължи цикъла. При мен зацапа 2 дена и си мислих,че даже не е цикъл това. Но на 3тия ден си тръгна доста силно и вече 5ти ден няма изгледи за спиране. Направо ще се побъркам, това ми е втория цикъл след хистероскопията. След първия бях на преглед и всичко си беше ок. Чудя се да звъня ли на лекаря или да изчакам още няколко дена.

# 532
Aneliyaa89, и двата цикъла след хистероскопията ми бяха с продължителност както обикновено, при мен това е 5 дни. Според мен нямаш основание за притеснение, всичко е наред. Още повече, че си била и на контролен преглед, който е показал същото.
Като чета мненията в темата и разясненията на лекари и различни статии, при всеки човек си е индивидуално.

# 533
Здравейте , момичета
Някоя която да е правила Хистероскопия в Майчин дом при доц.Тюфекчиева или във болница Вита при доц.Карагьозов.
Моля за мнения , ако сте правили при някой от тях двамата
Благодаря,

# 534
  • Пловдив
Кой ви прави хистероскопията?

[/i]
quote author=sweet_memory link=topic=1561879.msg48889681#msg48889681 date=1732483284]
Аз правих оперативна хистероскопия за отстраняване на полип 18мм в Надежда в края на септември, полипът беше на шийката. Отидох в 7ч. Минах изследвания, преглед при АГ, ЕКГ. Към 11ч ме вкараха, процедурата е продължила около 20 Мин. После бързо излязох от упойката. Почти нямах кървене. Дадоха ми сандвич, кафе и айран. Докторът ми мина да ми обясни как е минала процедурата и към 14ч ме изписаха. След 14-15 дни минах преглед и да взема резултатите от биопсията. Кървенето ми, даже по-скоро зацапването продължи не повече от 5-6дни, следващия цикъл дойде по график. Нямам диск. Платих 1050лв.
[/quote]

# 535
Доктор Ненов

# 536
Здравейте! Имам 2 раждания със секцио, правя ежегодни гинекологични (и не само, поради предразположеност към ракови болести по наследствена женска линия) прегледи. Винаги съм била първа група на цитонамазка ,като изключим периодите само скоро след ражданията. И сега .... Всичко си е нормално, докато не започнах да прокървявам след секс - веднъж, втори път и хайде на лекар - 11 ММ полип. Предстои ми втори преглед в Сряда и евентуално в Четвъртък прием за хистероскопия. Не ме е страх от процедурата, но съм с тромбофилия и може би само това малко ме притеснява. В лекаря си имам огромно доверие , но ме е страх от резултата от биопсията ... Имам две прекрасни дъщери, страхотен мъж и много страх ..   Сега имам нужда от някои отговори - нужен ли ми е болничен? Лекуващият ми лекар каза, че могат да ми дадат до 14 дни, но аз работя по цял ден в офис на компютър. Няма шефове, така че предполагам няма и болки и дискомфорт по-различни от при цикъл. Вие ползвахте ли болничен? Колко дни? После колко време не се вдига тежко ? Всяка вечер нося над 8кг раница+ някоя и друга чанта с покупки. Колко време се чакат резултатите от биопсията ( това е периодът, в който сърцето ми ще е пред пръсване )? Никой не знае, освен мъжа ми, не искам да притеснявам никого,ако се окаже ненужно. Но все по-често ми се иска да заспя и да се събудя след 2 седмици например, когато ще знам резултатите. Положителните стечения на обстоятелствата са ясни, но имам нужда да прочета и коментар на жена, при която не всичко е било наред. Искам не само да прочета заученото "не се притеснявай, всичко ще е наред", а "има риск, има шок,но има осъзнаване и борба"... Мили момичета, желая здраве на вас и всички близки ваши хора 🍀

# 537
До колкото ми е известно полипите обикновено са доброкачествени, моят беше 18мм и всичко беше наред, беше на шийката и поради това самата процедура беше много лека и почти нямах кървене. Направих я веднага след цикъл и следващия цикъл си дойде по часовник. Биопсията беше готова за около 10-14 дни. На 15ти ден бях на контролен преглед и беше готова. Дадоха ми болничен 15 дни, 1 болничен престой+14 домашно лечение, но аз исках. Ако процедурата е лека 2-3 дни са достатъчни, все пак е хубаво малко почивка. Вдигах тежко почти веднага, защото малкият беше на 2,7г тогава и се налагаше - 13кг.

# 538
Аз имам 2 хистероскопии за махане на полипи зад гърба си и и при двете основните ми дискомфорти бяха подуване и тежест в корема седмица след процедурата и съвсем леко, почти пренебрежимо кървене. Имам общо 5 различни операции с последващи биопсии и за тези най-малко съм се притеснявала от резултата (излиза след 2 седмици обичайно), може би защото лекарят не ме насочи като размисли, че има място за някакви притеснения (правихме ги с цел забременяване).

При първата не съм ползвала болничен, следобяда на операцията работих от вкъщи и на следващия ден бях в офиса. По време на възстановяването от втората бях в майчинство и внимавах да не напрягам много зоната на корема при грижите за детето (10 кг.).

Спокойствие и успех пожелавам, вярвам, че всичко ще е наред! 🍀

# 539
Аз не бих искала да чувам истории за лоши резултати, особено предвид нищожната вероятност да е нещо различно от доброкачествено образувание, но Simple Smile Ще разкажа моята. Полип 8 мм (оказаха се много полипи при самата процедура), случайно открит на профилактичен преглед. Резултат от хистологията - EIN (предраково състояние, но по думите на док, измененията са били толкова големи, че е било трудно разграничимо от карцином). Последваща втора хистероскопия с цел аблация на ендометриума и хормонална терапия 4 месеца. Трета хистероскопия за биопсия - чиста. Фертилитет съхраняващото лечение е идентично при ранните стадии на рак, но хормоните са за малко по-дълго.
Та ...сега работим за бебе. И нищо, че не искаш да чуеш стандартното , но всичка минава бързо и всичко ще е наред независимо от резултата.  Simple Smile

Здравейте! Имам 2 раждания със секцио, правя ежегодни гинекологични (и не само, поради предразположеност към ракови болести по наследствена женска линия) прегледи. Винаги съм била първа група на цитонамазка ,като изключим периодите само скоро след ражданията. И сега .... Всичко си е нормално, докато не започнах да прокървявам след секс - веднъж, втори път и хайде на лекар - 11 ММ полип. Предстои ми втори преглед в Сряда и евентуално в Четвъртък прием за хистероскопия. Не ме е страх от процедурата, но съм с тромбофилия и може би само това малко ме притеснява. В лекаря си имам огромно доверие , но ме е страх от резултата от биопсията ... Имам две прекрасни дъщери, страхотен мъж и много страх ..   Сега имам нужда от някои отговори - нужен ли ми е болничен? Лекуващият ми лекар каза, че могат да ми дадат до 14 дни, но аз работя по цял ден в офис на компютър. Няма шефове, така че предполагам няма и болки и дискомфорт по-различни от при цикъл. Вие ползвахте ли болничен? Колко дни? После колко време не се вдига тежко ? Всяка вечер нося над 8кг раница+ някоя и друга чанта с покупки. Колко време се чакат резултатите от биопсията ( това е периодът, в който сърцето ми ще е пред пръсване )? Никой не знае, освен мъжа ми, не искам да притеснявам никого,ако се окаже ненужно. Но все по-често ми се иска да заспя и да се събудя след 2 седмици например, когато ще знам резултатите. Положителните стечения на обстоятелствата са ясни, но имам нужда да прочета и коментар на жена, при която не всичко е било наред. Искам не само да прочета заученото "не се притеснявай, всичко ще е наред", а "има риск, има шок,но има осъзнаване и борба"... Мили момичета, желая здраве на вас и всички близки ваши хора 🍀

Общи условия

Активация на акаунт