Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 969
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, кой доктор бихте ми препоръчали за диагностика на истмоцеле? Трябва ми наистина добър гинеколог за второ мнение.

Калчев и Ковачев

# 556
Здравейте, кой доктор бихте ми препоръчали за диагностика на истмоцеле? Трябва ми наистина добър гинеколог за второ мнение.

Калчев и Ковачев

Благодаря Ви! При Калчев много ли се чака за преглед? А Ковачев в коя болница е в момента?

# 557

Калчев и Ковачев

Благодаря Ви! При Калчев много ли се чака за преглед? А Ковачев в коя болница е в момента?

Ако сте му била пациентка може в идния месец,за нови пациенти може да има повече изчакване.

Ковачев има часове в Супердок за Софиямед,иначе в Репробиомед на телефона на клиниката

# 558
Много Ви благодаря!

# 559
За д-р Калчев през ноември даваха часове за нови пациенти за месец май. Сега предполагам, че вече е за лятото часа

# 560
Здравейте момичета,
Преди няколко месеца ми отстраниха полип чрез хистероскопия. Цикъла ми е редовен, но този месец ми закъснява няколко дни. Не правим опити за бебе. Тестовете са отрицателни. На някой случвало ли се е подобно нещо?

# 561
Според мен след няколко месеца няма връзка с хистероскопията, а и на всеки се случва по някой пропуснат/закъснял цикъл. Аз бих изчакала малко да видя дали ще дойде, а ако не дойде и/или и следващия месец се повтори случката, чак тогава бих се обърнала към лекар да се търси причината.

# 562
Каква упойка се бие за хистероскопия - спинална или венозна краткотрайна ? / Питам за Вита и Майчин Дом/
Вита - венозна

# 563
Здравейте,като ви казаха че имате полип в кухината на матката ,този полип видя ли се преди това на ехографа или на самата хистеро се вижда само?
Единият д-р. ни каза за мака ми (63 год) че има голям полип на ехото и размери + удебелена лигавица с 1.5 см.
Ходихме и при друг който каза  че има" нещо" но не може да каже какво е, ако не направи хистероскопия.Възможно ли е пък нищо да не вижда .
Възможно ли е да има и двете - полип + удебелена лигавица ?

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 21:34 от Roni34

# 564
В повечето случаи точно удебелената лигавица, която не се отделя във вид на менструация, води до образуване на полип.
И при мен се случи така. Нямам менструация. На профилактичен преглед лекарят ми "заподозря" полип. Лигавицата ми беше удебелена, но не помня колко мм. Пробвахме, като предизвикахме два пъти цикъл с Дуфастон. След първия път уж беше чисто. Но след кратко време пак отидох на преглед. Пак удебелена лигавица, Дуфастон, цикъл и вече ясно се видя полипът. Та последва хистероскопия. Ако Ви е възможно, не отлагайте! Полипът, особено при жени в мено и постменопауза е една идея по-рисков от жените в репродуктивна възраст. Нисък е рискът, но го има.

# 565
Здравейте,като ви казаха че имате полип в кухината на матката ,този полип видя ли се преди това на ехографа или на самата хистеро се вижда само?
Единият д-р. ни каза за мака ми (63 год) че има голям полип на ехото и размери + удебелена лигавица с 1.5 см.
Ходихме и при друг който каза  че има" нещо" но не може да каже какво е, ако не направи хистероскопия.Възможно ли е пък нищо да не вижда .
Възможно ли е да има и двете - полип + удебелена лигавица ?
И в двата случая, когато ми правиха хистероскопия по повод премахване на полипи бях ходила на двама или трима лекари за да ме гледат на ехограф,някои виждаха нещо,но не можеха да са сигурни дали е полип,други бяха категорични,че е това. На хистероскопията премахваха първият път два,вторият няколко, така, че има ли съмнение по-добре да се направи хистероскопия.

# 566
Момичета,моля за мнение - за хистероскопия по повод сраствания кой лекар за София препоръчвате?

# 567
Здравей, и на мен ми предстои хистероскопия. Това което четох по групите и коментари тук, добри отзиви има за д-р Вецев. В неделя имам записан час при него и ще мога да дам по-подробна информация след това. Също и д-р Станулов ми го препоръча.

# 568
Доволна съм от д-р Танчев, Токуда.

# 569
Здравей, и на мен ми предстои хистероскопия. Това което четох по групите и коментари тук, добри отзиви има за д-р Вецев. В неделя имам записан час при него и ще мога да дам по-подробна информация след това. Също и д-р Станулов ми го препоръча.

При теб какъв е проблемът?
Аз бях при Ковачев и Калчев за второ мнение и в момента се чудя между двамата.

Общи условия

Активация на акаунт