Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 456
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, след диагностична ХС полага ли се стандартният 14 дни болничен?
Вече съм ветеран в хистероскопиите (тамън 5 за 1 година), но всички са ми били оперативни до сега.

# 736
Вече съм ветеран в хистероскопиите (тамън 5 за 1 година), но всички са ми били оперативни до сега.

5 за една година 🫢 всичките хистероскопии за полип ли са? Образуваха се полипи толкова често, а каква е причината?

# 737
  • София
А има ли някоя, която е имала полип, но не го е махала и всичко е било наред ? Моята гениколожка ми казва, че мога да изчакам с махането защото често именно се случвали рецидиви.
Другите лекари, при които съм ходила ( и самите те извършват хистероскопия ) препоръчват да го махнат веднага.

Някоя, която е минала през това, може ли да сподели инфо ? Просто ме е страх...

# 738
Зависи от мястото, където е правена, а не от това, което е правено по време на самата хистероскопия. Ако мястото се води медицински център няма да ви издадат, ако е болница ще ви издадат.

# 739
На мен не са ми предлагали болничен след диагностичната. Тя май се води еднодневна амбулаторна процедура и не се полага болничен.

# 740
Здравейте, излезнаха резултатите от хистерото ми. ChatGPT каза, че няма нищо раково и опасно, писах и на док,  но той не знам кога ще отговори. Вие какво мислите?

Хистологично изследване :

Б 2470/25: Мукозен цервикален полип с частична епидермизация.

Б 2471-76/25:
Аденомиоматозен ендометриален полип и ендометриум в късна пролиферативна фаза.

# 741

5 за една година 🫢 всичките хистероскопии за полип ли са? Образуваха се полипи толкова често, а каква е причината?
Имам предраково състояние, първите 2 са полипектомии, другите са за контролни биопсии и премахване на сраствания. Млада съм, не съм раждала и целя забременяване и износване.

Мерси, Dabbi , в болница ги правя. Не, че се чувствам зле и ми трябва и при оперативна интервенцията, но се чудех дали да не си взема някой ден почивка този път.

Elsi, нямаш нищо лошо. Simple Smile

Caramell, аз не бих си отглеждала доброволно полипи в мен, особено за дълго време. В самата хистероскопия няма абсолютно нищо страшно, всички тук можем да потвърдим. Малко в кръга на шегата, но най-неприятното в цялата процедура ми беше, че трябваше да изчакам с пиенето на кафе.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 20:19 от Nancy93

# 742
Здравейте миналия вторник ми правиха офис хистероскопия с биопсия .Първите 2-3дни имах леко кървене и спря но сега пак се появи някакво зацапване.Дали е нормално или трябва да ходя на лекар.

# 743
Nina, сподели какво се случи при теб с кървенето?
Благодаря за отговора Нанси!
Писах на док и той каза, че няма нищо притеснително и да приемам Дуфастон 6месеца по схема, предполагам, за да няма нови полипи.
Но в неделя ми дойде ( така поне мисля), но е много слабо, ту има зацапване, ту няма, но вече 6ти ден. Той сега е в отпуска и не ми се ще да го занимавам с мен, но се чудя до колко дни ще се влача така и дали е нормално, при вас как беше първия цикъл?
При мен се позастъпи с хистерото и кървенето преди това от полипа, та вече над 13 дни имам някакви зацапвания...

# 744
На мен след първата хистероскопия си ми цапаше почти цял месец, а тогава най-малко ме бяха рязали. Док каза, че си е нормално, стига да не тече силно като цикъл или повече.

# 745
Nancу, много ти благодаря за отговорите, все още ми зацапва, но явно е нормално...

# 746
Здравейте, искам да попитам при някой било ли е симптом за полип зацапване преди цикъл 3-4 дни? Чета, че при полипите има извънменструално кървене, но ако някой е имал такова по кое време на цикъла е било и след хистероскопията спря ли?

При мен не е имало. Явно при всеки е индивидуално. Моя полип го махнаха миналата година Октомври месец в Пловдив при д-р Ангелов. Не съм имала проблеми. За мен той е един от най-адекватните лекари. След “операцията” имах кървене като при цикал и болки .. спомням си, че като се събудих от упойката изпих две хапчета нош-па и нямаше помен от болката .. много леко беше при мен.

# 747
На мен ми зацапваше извън цикъл, но не мога да кажа дали е било от полипите или от нисък прогестерон, тъй като си имах и двете в комплект, а е симптом и на двете.

# 748
Здравейте, моят АГ ми препоръча диагностична хистероскопия, защото имам кървене след цикъл, някъде между 8 и 12 ден. А също и при ехографски преглед има съмнение за малък полип. Въпросът ми е към дамите, които са правили тази процедура във Майчин дом Варна или АГ Варна - как протича и могат ли да препоръчате лекар.

# 749
Здравейте, правиха ми хистероскопия на 02.09 и доктора каза да си смятам новата дата на цикъла от 2ри!
Така ли е по принцип ,защото предтия месец ми дойде от 24 до
28ми август ..А също кога мога да подновя ходенето на фитнес?

Общи условия

Активация на акаунт