Новата година бързо дойде и ОКТОМВРИйчето бързо ще порасте

• 8 248
  • 263
  •   1
Отговори
# 240
Момичета току що ви изчетох, ама много сте писали!не мога да си видя мъжа от форума  Wink

Само се включих да драсна специално за Кръц - намалението във FOX Baby  до 28ми

Ще пиша по-активно от понеделник натам  Peace

доскоро  Hug

# 241
Здравейте мамчета:-)

Ели Честит ден рожден (с малко закъснение)Бъди здрава и щастлива!!!

Честито и на всички мъници, които си окръглят месечинките Heart Eyes

Лови и аз съм като теб, но от 9 годишна. Безкрайно благодарна съм на баща си, че е направил от мен човек!!! Simple Smile
Илянче искаше ми се да кажеш, че с кърмата ти всичко е наред, а не че се налага да дохранваш......Но както се казва, колкото, толкова. По-важно е да сте здрави!!!
Ема е изцяло на кърма. Вода пие само, когато с татко й видим, че се облизва в коритото или когато е много кисела (давам да цокне няколко пъти и приплъзвам залъгалката). Номерът все още минава Mr. Green
За захранване не мисля още. Ще го мисля, когато дойде време за него. Между другото много разчитам на педиатърката на Ема. Това е Д-р Антонова (някои от вас може би я познават от лекциите за имунизациите,  а други са я гледали да готви бебешки манджи с Иван Звездев Laughing)
Тя е привърженик на късното захранване. Пък и аз си мисля, че непрояло бебе няма. Докато имам кърма ще гоним най-късния период за захранване.
За цитросите знам, че всяко нещо с мярка не вреди, но пак си е индивидуално.........
Пожелавам ви един слънчев и мноооого приятен ден, а аз отивам да прявя масаж, после ще закусим и отиваме да миткаме (Ема, мама и тати) Simple Smile

# 242
Валка, аз също много се чудя на мамите, който дохранват как решават newsm78. Аз също съм неразположена, но за момента няма проблем с кърмата. Лично аз не се притеснявам към момента за това дали му стига на Ради храната, Водя се по това, че не плаче, издържа както и ти си писала по 3-4 часа, а вечер и по 5-6, ака си, значи му стига. Не се притеснявай излишно. Според мен то детето ще си покаже ако е гладно след като го накърмиш и ако не му стига Peace

Бебето наистина си показва ,когато не му стига -една вечер го кърмих 4 пъти цока цока па се откаже и после рев.Събужда се в 3 през ноща и тогава пак същата работа през деня ако не сме на разходка е нервен .Теглих го за 8 дена не беше наддал и грам та затова реших да дохранвам.Ако обаче бебчо си е спокоен и доволен след кърменето значи всичко си е наред и няма нужда от АМ.

Мен ме изплаши и това че педито каза ,че има разстройство и слуз минах на диета -ориз картофи ,месо /само печено/ и без манджички.И пак в акото имаше слуз ,а вече няма.Тя прабабата като го видя как суче и каза ,че явно не му стига или иска да се отбива ,но аз хвърлих един сериозен поглед и тя си замълча.
Днес май ще е последният ни ден за дълги разходки от другата седмица го дават студ.
Целувки и весел ден от мен!

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 09:15 от илияна сърталанска

# 243
  • Откъм Варната
Ели честит рожден ден, да си жива и здрава и мнооого щастие с бебко
малко със закъснение ама чак днеска седнах да прочета форума Embarassed

# 244
valka77   аз сама си реших .При мен това се случи след като ми свърши цикъла няколко дена съм го поизмъчила Сашито  не ми идваше на ум ,че си стои гладно детето.
При вас явно всичко си е наред и няма нужда от АМ .  bouquet

# 245
Привет майченца
Ели-гу честит рожден ден на патерици, да сте здрави и мнооого да се обичате!!!

Илиянче, аз дохранвам вечер от 30-тия ден, по едно време дохранвахме след всяко ядене.. но някакси нещата се нормализираха.. Колкото има толкова.. А как разбирам за АМ - ами след като го смъкна от гърдата почва да се криви и да плаче, а когато му стига е един доволен...

Айде ще излизаме на разходка!!!

# 246
  • София
 Хей, здравейте  wavey. Честита месечинка на бебе Слави на Херка. Много хубав ден да се появиш на този свят. Нека се случват само хубави неща на малкото юначе. И да расте здраво, силно и разумно дете.    ura TadaHug  love001 newsm51 baloni

# 247
  • София
За дохранването. Това е въпрос на лично решение и когато майката е решила, че е дотук с кърменето, ОК. Жалко е когато наистина иска и я объркват докторята или баби или .... Няма по- сигурно стимулиране на лактацията от глада на бебето и обратно. А и по този начин природата му показва, че само трябва да си вземе " хляба". Нахраним ли го с АМ, после започва да суче по- вяло и това води до намаляване на кърмата. Но мама може да цеди редовно и да поддържа лактацията. Недостигът може да е временен и после пак да се възстанови. Мама трябва да реши дали да се бори. Хубаво е да има информация и то навреме. Кърменето е труден процес, който изисква много усилия и 24ч. -ово присъствие на мама при детето. Не всички имат тази възможност, но това не ги прави по-малко майки. Хубаво е, обаче това да е решение, а не грешка.

# 248
Честито на Слави на Хера !!! Да расте здравичък и да радва всички вкъщи!!!

айде Хера да почерпи от оня маврудец дето го пийва.. аз след Нова година съм алкохолна кърмачка, след последното кърмене цапвам по едно малко.. когато има  повод, а напоследък и без  smile3521

# 249
Здравейте!!!
Честита месечинка на Слави бейби!! Да е много здрав, усмихнат и щастлив пакостник!!! smile3525 smile3521 smile3525

За АМ-ние нали още от края на 1 месец дохранваме и ето какво правих в началото.Понеже Ния беше гладна след 1ч кърмене, реших да изчисля колко ми е кърмата и се изцедих с помпата. За 1ч яко цедене резултата беше 40мл Sad А тя трябваше да яде по 100 горе-долу.Затова първо се кърмехме и от двете гърди,а после давах добавка-60 мл, за да станат необходимите 100.Тя не винаги ги изяждаше, но така бях сигурна,че е нахранена добре. На оклоло 2 седмици се цедях, за да проверя има ли промяна в количеството на кърмата и спрямо измененията добавката или се увеличаваше, или намаляваше.Надявам се да съм го обяснила добре. По друг начин, лично аз не знам как бих преценила, точно колко не достига на бебка. Явно дори с тези си изчисления съм я прехранвала малко и дръпна в кг, ама човек греши неволно Mr. Green

Лек ден на всички и приятни разходки в слънчевото време!!! Hug

# 250
  • София
Вижте, какво четох досега и внимавайте. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157838.msg3056689#msg3056689
А, вчера ми казаха че трябва вече да се записват децата за дет кухня, ако ще ползвате. Чакало се с месеци и се записвало 2-3 месец, за да я получиш 7-8.

# 251
  • София
Илияна, а той как точно сучеше, за да каже прабабата така? Моят дребосък понякога се оглежда през цялото време, тече му в устата, а той се занимава с интериора.... Много се чудя какво му е в такива моменти и защо не иска да захапе здраво.

# 252
  • София
Вижте над какво се замислих.
Това е типичен пример за нефизиологичността на храненето с биберон . Ако храненето е оставено на бебето да го определя според апетита си, никое бебе няма да изсуче 110гр на 6-тия ден (в повечето случаи и майчините гърди все още не произвеждат такова количество - освен в редките случаи на жестока хиперлактация). Но като му тикнат биберона с широката дупка, гълта - за да се спаси от удавяне Confused Всичко се дължи на твърдия дълъг накрайник на биберона, който стига до мекото небце и предизвиква у бебето рефлекс да засуче, а понеже от биберона млякото изтича почти без усилие, от това засукване устата на детето се препълва почти веднага, което пък рефлексно го кара да преглъща - преглъщането пък инициира следващо стискане на биберона и отново препълване на устата с мляко... Така за гледащия отстрани изглежда сякаш бебето умира от глад и суче `ненаситно`, а реално горкото се опитва да спаси дихателните си пътища и едва насмогва да гълта достатъчно бързо, че да не се задави. И после спи с часове - изтощено от борбата да възстанови нормалната си сърдечна честота и дихателни движения и препълнено до гърлото с мляко, което му е трудно да усвои.

# 253
здраевейте мами, ние сме болни - какта лепна грипчето и сега се мъчим от тази нощ да сваляме температура и да се лекуваме - пазим бебка но дали ще я опазим не се знае  Sick

за дохранването - мисля че това е ако иска да се отбива детенце малко по малко - преди дохранване се пробва първо сукане на поискване - по на често - чай за лактация - повече течности и въглехидрати, ако няма ефект - и това не за един ден ами седмица се изчаква за да се регулира кърмата - тогава може да се дохранва с ам или кърма ако има запаси  Mr. Green

за акането - не е това по което се разбира дали бебондела е нахранен - моята ака на три дни веднъж но наддаде и този месец 800 грама - гледа се пишкането да е поне 4-5 пъти на ден - това е признак на добре хранено бебе

а за ганчев аз като съм от асеновград защо мислите не ядем ганчев ами съм хранила с хип - защото ми е ясно как ги правят  Sick не купувайте - само това мога да кажа - виж ракията която правят не е лоша  Mr. Green

# 254
Илияна, а той как точно сучеше, за да каже прабабата така? Моят дребосък понякога се оглежда през цялото време, тече му в устата, а той се занимава с интериора.... Много се чудя какво му е в такива моменти и защо не иска да захапе здраво.

И аз незнам как точно да го опиша той и преди "стачкуваше" понякога, но сега беше различно просто не иска да захапе.
krissie педито каза да спра чая и овесените ядки заради разтройството на бебо. Я кажи взехме на ХИП пюре от ранни морковчета става ли за първа храна или да започна с безмлечна каша?Относно кърменето на поискване на мен ми се налага да ходя почти всеки ден на работа и просто няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт