Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 65

• 32 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Нани, мразим те заради това уникално телешко!😛🤗
За кетозата- да, но зависи от човек до човек...Добра идея е да се добави и mct масло към ежедневието, ябълков оцет. Враг номер 1 на кетозата е високият инсулин.😉

# 616
Като казахте карамфил … В понеделних ходих за едни подправки внос - главно куркума и цейлонска канела, но си взех и карамфил.. В къщи дега стаята мирише мн приятно Simple Smile

Карамфил съм ползвала за сдъвкване при гърлобол. Сега го взех заради една рецепта за ароматизатор за стая от изхабен репелент за комари (опаковката)🫣 Но може и да пусна в някой чай за аромат

Днес, докаронтърсех рецептите из фб, които уж съм запазила по папки , нещо ми се видя бъгнато и се ядосах, че не се визуализират така, като преди🤔Вече си вадя аз една тетрадка и химикал и почвам да записвам.. а ма ха!

# 617
  • Sofia
Пресният кориандър ли мирише на смръдливка или сушените зрънца?

# 618
Май и двете.Аз го ненавиждам.

# 619
  • Sofia
На мен зрънцата ми харесват.
Преди купувах от берьозка един черен хляб целият отгоре,а и вътре със зрънца кориандър.Много ми харесваше.Оприличавах го на кекс,а и леко сладееше 😋

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 20:05 от Doli

# 620
Това, което писах за миризмата на миризливки, се отнасяше за пресни листа. Сушени листа не съм помирисвала. Зрънцата ми харесват, но те не ми миришат на миризливки.😆

# 621
ЗдравейтИ, банда! Малко ме хвана липсата мен, ама много зор на бачкане. Имаме насрещна проверка от НАП, заради задлъжняла фирма и ми се разказа играта. 7 години назад връщане на фактури, експедиции, товарителници.... не ми се говори дори. Прибирам се в 21,00, ям и умирам. Но! Не съм спряла да си приготвям режимна храна. Мога да умиргам, ама пържоли на масата ше има. Тва е!
От вчера правя опити тотално да спра кафето. Вчера не ми се получи напълно, щото в нас устисках без кафе, направих си чай, но в работа си направих едно кафе. Изпих го обаче половината и другото хвърлих. Днес съм на 2 чая - един у нас, един в работа. Този у нас беше билков, в работа успях да открия само зелен чай и си направих такъв. Имаше един с джинджифил и портокалови корички, но видях, че има и листа стевия в съдържанието и не го пих. Ще видим занапред как ще е.
От степера да кажа, че съм много доволна, голямо чекнене падна 2 дни. В другите 2 дни наистина бях като пребита и изобщо не ми е било до това. Стартирах с едно клипче от нета с такъв степер - ей това
https://www.youtube.com/watch?v=i7W20FoHuNE&ab_channel=NZFIT24
Супер се чувствам след него. Само че наистина в някои действия яко се набиват пети по пода и се притеснявам за бабата отдолу. Уикенда ще я посетя да говоря с нея, ако може да ме изтърпява по 15 минутки вечер.
Отделно си купих и ей това от Декатлон.
Скрит текст:
Помня го от едновремешна реклама като бях тийнейджърка сигурно. Върши много хубана работа за бедра, а и за ръце. Като недостатък мога да кажа, че на бедрата лесно се размества и за да продължиш да правиш свивания, трябва да го наместиш. забелязах, че на следващия ден имах лека мускулна на корема. При свиванията с крака си личи как се напряга и корема.
Да се оплача, че Пловдив е пълен с комари. Изядоха ме направо, всичката кръвчица ми изпиха, анемия хванах от тях. Айшемусеневиди Rage
По онази тема за самопровъзгласилата се за кето-гуру богиня, единственото, което разбрах е самоличността на Ураганчето. Гоцка къдравелка. В момента, в който и видях еднокилограмовата помелова закуска и директно натиснах хикса. А аз ям и плодове, знаете. Това ми дойде прекалено.
Ииии за финал, за да не ми забравите "засуканите гозби" Trollface да покажа днешната кльопачка, която преди малко изядох - свински карета с тиквички.
Скрит текст:
Половинът ми съобщи че в началото на другия месец ще се качват на Доспат с неговите авери. Това си им е традиция всяка година. Аз само му казах - без 50 кила гъби, хич да не се връща.

# 622
Еее, Шарпиии, уелкам бек! 🌷
Честита придобивка! Аз си взех подобно нещо, но като обръч за вътрешната част на бедрата, но събира прах засега. 😁

# 623
Шарпи, по каква причина ще спираш кафето?🤔
Потвърждавам за отвратителните комари в Пловдив, а около паркинга на Кауфланд е направо ад...🤬🤬🤬 А уж, когато съм кето, не ме хапят много комари...

# 624
Що ще спираш кафенцето? Що за живот ще водиш? Grinning
Викам си какъв е тоя степер. Помисли от ония, смотанати. То какво било. Ужас. ЖДНБ. Аз така не мога да рипам. Ще ми се откине кръстчето.
Имам това нещо, пеперудата и викам. Ама не го ползвам от много време.
И аз помня, че все се изплъзва между краката и това ме дразнеше.
Ще взема да му дам шанс.
Иначе сега ми е третото. За 20 години три съм потрошила.

А в едното клипче за течния шоколад видях лешников тахан на хармоника. В него нали няма захар?

# 625
Погледнах тъкмо тахана. Не пише да има добавена захар.
Скрит текст:

Шарпи, заради проблемите със сърцето ли ще спираш? Взимай безкофеиново, за да не ти липсва нормалното. 😜

# 626
Кафето се опитвам да го спра, щото не мога да го пия без мляко. Пробвах кво ли не - сметана, масло, кокосово масло, последното кокосово мляко от кенче. Ми силно ми идва и сърцето почва да думка яко. Накрая добавям мляко и всичко е наред. Междудругото доктор Карди каза и на майка ми да почне да слага мляко. И тя започна. Тя.цял живот пие чисто кафе без нищо и без захар. Сега добавя мляко па нареждане на доктора.
Та затова се опитвам да го махна. Поради невъзможност да го пия чисто.
Долче, няма кето, няма мето, комарите ме хапят по дупето. Да им изсъхнат хоботите дано!
Елора, яко припкане е да, но се чувствам много гот след това. Вир вода потна и щастлива 😁
А това свиващото ми е сефте и ще се опитам да го нагаждам да не се мести, много добре натоварва вътрешни бедра и корем.

# 627
Нани, а идея след отваряне колко време трае знаеш ли?

Шарпи, а чиста арабика не ти ли върши работа.
Трябва да намериш магазин за кафе, но има някои лъжат, че уж е арабика. При чистата арабика златните нишки са повече.
Трябва там да питаш за леко кафе. В чистата арабика и танините са по-малко.
На мен така ми е гот след кростренажора, но заради кръста не мога да рипам на такъв степер.
Има едно упражнение джъмпинг джак, сигурно го знаеш. Понякога го правя сутрин, но ако прекаля и ме боли кръста. Набиват ми се прешлените. Обаче съм забелязала, че поне 10 пъти ако го направя и като че ли със запека ми е по-лесно.
Пеперудата ич не я знам къде съм я навряла. Ще я търся и ще опитам да я вкарам пак. Не ме бърка за краката, ама щом за корема влияе...

# 628
Шарпи, върху гумена постелка няма ли да стане степерът и да не удря пода?

# 629
Шарпи, върху гумена постелка няма ли да стане степерът и да не удря пода?
То аз удрям пода като скачам. Ама виж това е идея да пробвам. Наистина може би ще "омекоти" звуците . Благодаря за идеята.
Елора, не съм пила такова кафе . Трябва да отида както каза ти в някой специализиран магазин и да питам, ако трябва ще обясня и за проблема си.

Общи условия

Активация на акаунт