Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 65

  • 32 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 989
Аз имам запазени много, но все още не съм ги опитвала (иначе купих фъсстъчено масло, че едната беше забразвн банан, лъжица фъстъчено и какао).. но цитирам по спомен.. ще правя експерименти от др седмица, за момента нямам възможност

то с банан не е най-добрият пример 🤔явно ми е останал в главата да пробутам на децата 🤔

това е вдиният https://www.facebook.com/reel/560162932728225?fs=e&s=TIeQ9V


този е със скир и лешников тахан
https://fb.watch/lhbukXBbEZ/

има и с котидж

https://inthebeniskitchen.com/2023/05/25/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B … a4GFbLvqfpvlhVt0E

но няма слагам линкове, защото просто ще са поредните рецепти 🤔🙄по-добре някой да ти даде от опит

ПП: сега се сетих навремето съм правила заквасена сметана Данон с плодове и фризер, с малко разбъркване и бърза консумация (т.е не става да остава във фризер - превърна се на камък). Но си е един мега мързелив и бърз за изпълнение формат


Ккато и маскарпоне със заквасена сметана и плодове - даже не бих го замразявала 🤔, ако всичко е студено

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 12:49 от fotokod

# 601
  • Мнения: 33 692
Благодаря!
Аз за Рафи течен шоколад мечтая 😂

# 602
  • Мнения: 24 633
Щях да предложа блендирани или просто смесени замразени  дребни плодове със заквасена сметана, ама за шоколадов или да е сладък "като истински" не мога да помогна...

Аз и в редките случаи когато ми се е приял някога сладолед, се насочвам към йогурт, горски плодове и подобни. Ама то при мен рядко е повече от 1-2 пъти за цялото лято, така че не си слагам на сърце че съм изяла 1-2 топки сладолед.

# 603
  • Мнения: 17 271
И аз, силен любител на Рафи бях, един Милка ли беше, вече забравям. Не ща никакви заместители, не е същото и това е. Сега за лятото ще процедирам като предното- замразени вишни от лидъл плюс техния йогурт от голямата кофа.

Да ви кажа, открих "салатата на живота си " - в Берьозка има една, зеле с целина, ама то е фантастика за мен това- ситно зелицето, чушки на лентички, краставици на ленти, селърито хрупкаво. И добре овкусена, че и ок. 12 лева килото. Вчера взех една голяма кутия, само си добавих още зехтин и ябълков оцет и сол, и за обяд , и за вечеря, ПХ-то ми скочи на 7, 5 .
Докато я хрупах, се сетих, че Нати все пише, че яде селърито сурово, през моите ръце колко е минало, мислех, че само термична обработка го спасява. А било вкусно, и кучето го одобри Joy

# 604
  • Мнения: 24 633
Хаха, аз не съм се убила да ям селъри, за мен тоя зеленчук е все едно ядеш краставица с косъм вътре... Супер никакъв ми е ей така сам, на запад го ядат доста повече от при нас. Иначе харесвам на кубчета в супи, примерно, аз си обичам да ми е цветна храната.
Ама те си го ядат де, при тях е от често купуваните зеленчуци, отделно че откровено съм се смяла като видя големи хора как ядат селъри на пръчици като за децата и го топят в ранч дип и голяма радост там.
Аз го режех на супер тънки филийки на най-тънкото на мандолината и отиваше в салатата от зеле и моркови. Тя и тая салата им беше откритие де, можело то и без майонези и сладки дресинги от магазина, убиваха се да ядат. Проста салата от зеле и моркови по нашенски - не с разбит дресинг ами сипвам от шишето оцет и пак така зехтин, те такова чудо не бяха виждали Joy Листа от нашенската целина обичам в такава салата, ама там като нямаше...

# 605
  • Мнения: 17 271
Нати, ако имаш Берьозка наблизо, ти препоръчвам от тази салата, то и моркови има вътре, и зелен лук, и добре овкусена, направо си засища, а ти нали си ни на мисъл сега , ще те разнообрази.

# 606
  • Мнения: 33 692
Ще я пробвам Tays.

# 607
  • Мнения: 24 633
Близо ми е Берьозка, макар че се съмнявам да отида за едната салата, ама пък е добре да знам че има като опция и такава. Аз пак си правя от зеле и моркови салата де, може да не мога да готвя ама от свежи салати не съм се лишила. Основното ми е проблем действително и там няма как да съм все режимна, ама... това е положението за сега. Оцеляла съм десетки години без да се храня режимно, ще изкарам и сега няколко месеца през които съм се примирила че може би половината ми хранения няма да са баш каквото трябва.
Пак се справям по-добре отколкото очаквах, с това се успокоявам мен си а не че го препоръчвам на някого.

# 608
  • Мнения: 31 857
Dream BIG, тези симптоми много съответстват на ИР. Твърде е възможно при теб това да не се вижда само от показателите на гладно, а чак на първи и втори час след ОГГТ. Гликираният хемоглобин не е много показателен при ИР, ако има големи пикове и спадове на КЗ и инсулин...А също и при повишен хемоглобин (излиза фалшиво нисък резултат), а при понижен хемоглобин- фалшиво завишен резултат. Ако ще правиш ОГГТ, то задължително първо прочети как се провежда изследването, какво да ядеш в дните преди това и т.н. И задължително трикратно изследване на глюкоза и инсулин!
Благодаря!
Аз за Рафи течен шоколад мечтая 😂
Нямаш грижи!😃 Само трябва да изровиш някъде назад рецептата за разкошния шоколадов сладолед, която бях пуснала тук...😅 Някоя добра душа, ако може да помогне, ще е супер, че аз в момента не си я откривам (беше случайно попадение от интернет, докато търсех нещо съвсем друго, но аз набутам ли се в сайт с нвх рецепти и не излизам бързо😅)); така съм откривала някои от най-интересните рецепти😁)...
Тази съм я пробвала вече и е супер (ама домашно направена).😃
Тайс, последно...с целина или със селъри е салатата?🙃
Аз изкарах два дни на фаст с mct масло (2 х 10 мл), кафе, вода, сол. Днес хапването приключи около 16 ч- консерва сардини с лъжичка горчица, 3 бъркани яйца със зехтин, кафе със сметана и сол.🙂
П. П. Четох наскоро някои от старите теми и значи...много сте били лоши с мен!😝 Появила съм се, писала съм, задала съм куп въпроси, а никой не ме е отразил...Даже Елора не се е включила да ме скастри.😂 Пълен игнор!😅 Някъде към около две седмици по-късно все пак някой се е включил с коментар... Аз обаче си четях темата междувременно, информирах се и онлайн и не се отказах. Това го споделям и за тези, които се появяват, задават въпрос и после се обиждат, че няма отговор. Понякога просто нечия публикация се "загубва" между другите дискусии. Не е нарочно.🙂

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:00 от dolce miele

# 609
  • Мнения: 17 271
Долче, кръстена е с целина , сестра ми е гледала и в сайта. Но реално е със селъри, май има и листенца целина.

И понеже попита нещо в предните дни за дъха без дъвки , ама аз търчах и не съм писала, да ти кажа, че когато трябва да си шепнем с клиентите в залите, дъвча карамфил. Не ми е от любимите аромати, но става. Не освежава , а осмърдява Joy
Нали Невена го препоръча, та от време на време се сещам да сложа някое  , че ми стоят в офиса в едно бурканче пред погледа по здравословни съображения.
Тя препоръчва всеки ден да дъвчем, но не мога, просто ми е отвратително как го усещам в устата.

# 610
  • Мнения: 31 857
Тайс, подсети ме, че щях да те питам за карамфил.😃 Значи...гледах вчера едни оакетчета с карамфил в магазина и се чудех как ли се дъвче това нещо и дали има опасност да си счупя някой зъб? Остават ли парченца или може напълно да се сдъвче? Меко или твърдо е?🤔 Аз с аромата проблем нямам, вероятно няма да имам и с вкуса, ама си падам по ароматни и пикантни манджи, затова почти всичко ми е ок на вкус и аромат.😅 Е, пробвах веднъж листенце кириандър и трябва да призная, че сравнението му с "мирише на миризливки" е много точно!😆
Правихме нещо като емпанади с дъщеря ми, плънката е лук, морков, тиквичка, грах, зелен боб, подправки и яйце. Остана от плънката за мен за някоя режимна "манджа" и...доста брашно из кухнята за чистене.🤣

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:34 от dolce miele

# 611
  • Мнения: 17 271
Давай снимка, какво пък е това сега 🤣.
Избирам само карамфилчета с топче, то лесно се схрусква и с много лига можеш и да го глътнеш, става на люспици.
Другото тяло го джвакам, омеква , ама усещането е за насекомо 😱.
Плюя го, хич и не съм помисляла да гълтам тая твар 🤣
Обичайно и топчето плюя.

# 612
  • Мнения: 31 857
Тайс, значи не се гълта, само се дъвче?😅 Аз реших, че трябва да се гълта после...😄
Емпанадите изглеждат подобно на това- полукръгове с плънка, бордът се затваря ръчно, с вилица или със специални форми (моите всъщност доста приличат на тези от снимката, ръчно прехъвах🙂):
 
Моите режимни емпанади предполагам, че ще ги направя с "тесто" от кюфтета...може и във формички за мъфини.😁

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:48 от dolce miele

# 613
  • Мнения: 24 633
Аа, пресен кориандър с пръчка не го пипвам, колкото и да обичам зелении всякакви. Наистина на миризливка го докарва, ама така стабилно, много се радвам че не е традиционна подправка у нас.
Знам че има хора го харесват, ама... Определено не е за всеки, при първо опитване бих пробвала само него отделно, преди да сложа на храната.

# 614
  • Мнения: X
Не понасям кориандър и докато живеехме в Индия не съм близвала нищо индийско като манджа, освен едно определено пилешко. Обаче сега като съм далеч преоткрих индийската кухня, дори да има сготвен кориандър в соса- хапвам. Но в салата няма да го приема.
Днес за хапване имах от телешкото. Запържих лук, чушки, домати и го добавих.
Скрит текст:
Има ли вариант да се задържи кетозата дори при по-висок от 20гр. дневен прием на ВХ?

Общи условия

Активация на акаунт