откриха на детето далекогледство

• 18 100
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Разбира се, че ще иска! Дори и да се противи в началото, ще свикне. Ще ти трябва търпение и може би малко повечко средства за очилца, но всичко ще се нареди. Препоръчвам ти очила с извити гумени накрайници на рамките, които се захващат по-здраво за ушите и малко по-трудно се свалят. Ако има още нещо, с което можем да сме ти полезни, само кажи.

# 16
да точно такива взехме , даже ги мерихме вече под формата на игра  май му стана интересно разбира се повече от 10 сек не ги държи .
аз незнам кой е правилния начин по който трябва да постъпя за да свикне
сега мисля всеки ден по малко да му ги слагам  за да  се запознае с тях или ? вие как постъпихте с превикването?

# 17
lili77, ние имахме шанс и Йоан прие много добре очилата. Но той вече беше голям, на 3 години, и беше много свикнал да носи разни неща, заради слуховите апарати, та вероятно и това е оказало влияние. Предполагам, че е добра идея да свиквате постепенно с очилата. Надявам се да се включат и други родители, които имат повечко опит с непослушни дечица. Grinning

# 18
Здравейте,
попаднах на тази тема и искам да ви попитам нещо.
Преди около месец на моят племенник, който е на 2 години и половина му откриха делекогледство с кривене на двете оченца, което според думите на доктора било по-добрият вариант(ако изобщо може да има такъв) отколкото да криви само едното око(някой знае ли защо?).Диоптера, който определиха беше 6.5 на едното и 5 на другото, а градуса на кривене 10, но не знам дали и на двете оченца е толкова.Но очилата, които му изписаха са 4.5 на едното и 4 на другото.Та въпроса ми е защо след като диоптера му е по-голям му изписват по нисък на очилцата?
И друг въпрос имам.Сега правят упражнения със закриване на оченцата по следната схема - 3 дена се закрива едното, после два дена другото и два дена се почива.После пак отначало.Но етърва ми има голям проблем с тези лепенки.Той изобщо не иска да ги носи, иска да си ги маха и много плаче.Закриват му оченцата от две седмици, но той не може да свикне.Лекарката не им е казала докога трябва да продължават с тези упражнения.Сега на 01.03.07 са на контролен преглед и много се надяват да им ги спрат и да останат само очилцата, които той с желания носи и даже иска да спи с тях.
Така че моля мамите, които са минали през тези упражнения да ми кажат при техните дечица за колко време е било.Знам че при всяко дете и при всяка диагноза е различно, но все пак за колко време горе долу?
Може да ми пишета и на лични.
Благодаря ви и бързо оправяне на вашите съкровища.  bouquet

# 19
здравей аз единствено с което мога да помогна е че знам че винаги се изписват по малки диоптри на очила отколкото е в действителност на очите
иначе това че си носи очилата е направо супер аз виждам голям проблем за да го свикна моя палавник
сигурно си има обяснение това твърдение за кривенето ще ми е интересно да го разбера
а за закриването на очите наистина си е много трудно , освен под формата на игра , освен да си закриват очите и родителите друго не се сещам

# 20
Здравейте,
попаднах на тази тема и искам да ви попитам нещо.
Преди около месец на моят племенник, който е на 2 години и половина му откриха делекогледство с кривене на двете оченца, което според думите на доктора било по-добрият вариант(ако изобщо може да има такъв) отколкото да криви само едното око(някой знае ли защо?).Диоптера, който определиха беше 6.5 на едното и 5 на другото, а градуса на кривене 10, но не знам дали и на двете оченца е толкова.Но очилата, които му изписаха са 4.5 на едното и 4 на другото.Та въпроса ми е защо след като диоптера му е по-голям му изписват по нисък на очилцата?
И друг въпрос имам.Сега правят упражнения със закриване на оченцата по следната схема - 3 дена се закрива едното, после два дена другото и два дена се почива.После пак отначало.Но етърва ми има голям проблем с тези лепенки.Той изобщо не иска да ги носи, иска да си ги маха и много плаче.Закриват му оченцата от две седмици, но той не може да свикне.Лекарката не им е казала докога трябва да продължават с тези упражнения.Сега на 01.03.07 са на контролен преглед и много се надяват да им ги спрат и да останат само очилцата, които той с желания носи и даже иска да спи с тях.
Така че моля мамите, които са минали през тези упражнения да ми кажат при техните дечица за колко време е било.Знам че при всяко дете и при всяка диагноза е различно, но все пак за колко време горе долу?
Може да ми пишета и на лични.
Благодаря ви и бързо оправяне на вашите съкровища.  bouquet
Здравей,на въпроса ти защо е по добре детето да криви и двете очи,това е така защото когато има кривене,окото развива т.нар. амблиопия или мързеливо око,детето инстинктивно използва здравото и доста по трудно развива зрението на болното,въпреки упражненията,просто мозъка си избира  по лесният вариант.А за диоптрите: те никога не са точни при децата,пък и има едни такива около+2,които са физиологични и биха могли да се израстнат,значи доктора изписва по малък диоптер,като явно предполага физиологично намаляване на диоптера с разтежа на детето

# 21
Здравей, mimetobl!
Моето момченце също е с далекогледство и кривогледство. Хубавото при кривенето на двете очички е това, че  означава че гледа и с двете. Ако кривеше само едното, това би могло да е признак за мързеливо око (извинявам се лаишкия език, и аз още изучавам нещата Embarassed). Ние също закриваме очичките последователно - 4 дни едното, останалите 3 дни - другото. На нас не ни дават почивка между закриванията, но и градусът на кривене при моето момченце е по-голям - 35. Ние не ползваме лепенки, а едни калъфчета, които се нанизват на очилата и така оченцето си е отворено, но не може да вижда през закритото стъкло. Ето тук една снимка да видиш какво представлява.

# 22
Здрасти Ieppe,видях снимката/страшен сладур Hug/ ,аз обаче мисля ,че тези възглавнички не са подходящи,защото се получава луфт отгоре,отдолу,отстрани и детето все ще намери откъде да погледне с очето,а то закритото затова е закрито,за да не гледа. Така се получава ,че той си помага със закритото и много по бавно ще видиш ефект от закриването.Не е важно да закриеш стъклото на очилата ,а окото Peace
Поздрави  bouquet

# 23
и аз съм на мнението на  Вики и мама,тези така наречени "парцалчеца"не са подходящи,
децата много хитруват, и винаги при удобен момент поглеждат от там,
ние минахме и от там,
в оптиките предлагат едни гумени накрайници,който се залепват на стъклото на очилата,
и закрива достатъчно добре окото,
пробвайте с тях,
ние така искарахме 1 година с постоянно затваряне
успех

# 24
Здравей, Viki i mama!
Може и така да е, но само който не познава детето ми може да си представи, че ще изтрае лепенка на окото си. Confused Той е прекалено фрустриран от всичко, което преживява. На главичката си носи слухов апарат, кохлеарен имплант, очила, а сега и това - просто не мога да си позволя да го тормозя повече. Цяло чудо е, че търпи калъфчето! Ако някое детенце изтрайва лепенките, вероятно е по-добрият вариант. Но ако не може - не е ли все пак това някакво разрешение?  Sad

# 25
пробвай те с гумата,сигурна съм,че ще сте по доволни,
а лепенките са гадни ,нараняват им кожата Sad

# 26
Мони, каква е тази гума? Не се сещам да съм виждала. И в коя оптика има, защото дори и такива калъфчета няма навсякъде?

# 27
гума,която се залепва от вътре на стъклото,и закрива цялото оченце,много са ефикасни,
аз наща я купих от оптика срещу МА,дето е очната клиника,
и струва 12 лева а има и размери

# 28
Благодаря ти, ще се поинтересувам.  bouquet

# 29
Здравей, Viki i mama!
Може и така да е, но само който не познава детето ми може да си представи, че ще изтрае лепенка на окото си. Confused Той е прекалено фрустриран от всичко, което преживява. На главичката си носи слухов апарат, кохлеарен имплант, очила, а сега и това - просто не мога да си позволя да го тормозя повече. Цяло чудо е, че търпи калъфчето! Ако някое детенце изтрайва лепенките, вероятно е по-добрият вариант. Но ако не може - не е ли все пак това някакво разрешение?  Sad
Първото казано от теб подсказва точно това-Хитрува Laughing LaughingНо аз на твое място ще постъпя точно като теб,ти си знаеш най-добре и съм сигурна ,че при това положение което описваш и това е достатъчно,да ще стане по бавно,но нашите деца са достатъчно изстрадали и ние вече сме свикнали да чакаме повечко Peace
А иначе съм много учудена от вашия случай,обикновенно когато детето не чува ,то развива невероятно зрение и рядко се получава амблиопия при такива деца.Въпрос:Кога започна да криви очичките,преди или след кохлеарната имплантация?
Питам от интерес Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт