Лидл 176 - юнска леко скучна

• 57 802
  • 592
  •   1
Отговори
# 180
  • Буркина Фасо
Купата е отдолу и отстрани, а отгоре няма студена повърхност.🙂 Ако се действа бързо с изваждането, не съм забелязвала да се случва. По каква рецепта прави сладоледа?🙃
В тази тема ли съфорумка беше споделила рецепта за сладолед с фъстъчено масло? Може ли пак да я сподели?😃
на 80 страница в 165 тема, точно над твоя пост  е. Smiley

# 181
Долче, рецептата е - 500 мл животинска сметана, 250 мл прясно мляко, около 2/3 ч.ч захар, щипка сол и 6 жълтъка. Сметаната и млякото загрях на слаб огън, добавих захарта и солта, после сложих малка част към разбитите жълтъци, за да темперирам, след което  ги прехвърлих в касеролата и варих на слаб огън 5 минути. Охладих на стайна температура, после за около 4 часа в хладилника. Пасирах и няколко ягоди и сложих и тях. Дадоха ми тази рецепта като базова. Може би купата е била преохладена, защото я държах повече от 24 ч. във фризера?

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 15:39 от *Сладкодъвка*

# 182
  • In transit
Каква цена е това сирене и къде стои в магазина?🙂
По вашите филиали има ли още кордон бльо? Вчера търсих и не видях, а преди няколко дни имаше доста...Помислих, че са ги прибрали, за да направят място за артикулите от тази седмица (в същите фризери са наредени)...
Това проволоне го има и в Метро. Даже там е 200г сиренето. А само заради купичките не си струва. И тях ги продават отделно и не са скъпи.

*Сладкодъвка*, жълтъците и сметаната за сладоледа, не се варят. Само се загряват до 85С. След това сместа трябва да се охлади в хладилник за 12 часа, след което се сипва в машината, която предварително е замръзнала.

Пресните картофи днес бяха добре. Успях да си намеря по-дребни. Взех си и от козето сирене с ананас, надявам се да е същото, като датското на Кастело.

# 183
Мики, нямам термометър. Пробвах така за пръв път, следващите набелязани рецепти са тези, които ти ми прати Flowers Hibiscus

# 184
О, споделяйте рецепти за сладолед. Миналата година купих машина и не направих нито веднъж. Сега ще вадя машината тези дни и ще я пробвам.

# 185
А няякакви сладоледи без захар знаете   ли? Тоест с някакъв заместител.

# 186
Ако някой има свободен купон за дъвки Orbit бих се възползвала Hug

Аз подарявам тези:
Скрит текст:

# 187
  • Буркина Фасо
О, споделяйте рецепти за сладолед. Миналата година купих машина и не направих нито веднъж. Сега ще вадя машината тези дни и ще я пробвам.
ето ти цяла тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=398053

# 188
  • In transit
Мики, нямам термометър. Пробвах така за пръв път, следващите набелязани рецепти са тези, които ти ми прати Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Няма да чакаш да завира. Като започнат да се сгъстят ги сваляш. Жълтъците коагулират на 62-65С, след тази температура са безопасни за ядене (не, че някои не ги ядат и сурови, но така е редно, за да се избегне бактериално натоварване). За купата, няма проблем да е повече от 24 часа стояла във фризера.

tara2, заповядай: https://www.mycookingcreations.com/p/gelati-e-semifreddi.html Всички рецепти са подходящи за машината.

# 189
  • София
Във вашите филиали тази сутрин имаше ли Едамаме?! При нас нямаше. Нямаше и извинителна бележка. Обясниха, че може би друг ден ще го доставят.
Филиал  бул."Черни Връх" - имаше и със и без шушулка. Не беше в напречните витрини, където са текущите промоции, а встрани, при сладоледите. Постоянно разместват.
За сладоледа: може всякакъв тахан - от шамфъстък, от бадем, лешник ...

# 190
жълтъците със сметаната се бъркат на мега слаб огън без да завират докато се сгъстят /около 10 мин/.

# 191
Аз ги бърках 5 минути непрекъснато на много слаб огън. Не завряха изобщо. Така беше показано в рецептата. https://youtu.be/gd5spdd0Y1s

# 192
Бонго и Мики, благодаря!

# 193
Коя азиатска супа е хубава? Да не е много люта и да има по възможност повече от гъбата Юдино ухо. Преди години съм взимала, но не помня коя беше.

# 194
С какво поднасяте това песто? Купих го за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт