Лидл 176 - юнска леко скучна

• 57 803
  • 592
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте. Някой да е виждал останало жито от гръцката седмица( за Варна )

# 196
  • In transit
С какво поднасяте това песто? Купих го за първи път.

С някаква средна или едра суха паста, с прясна паста, картофени ньоки, грилована полента. Евентуално върху брускети.

# 197
Благодаря. Ама много съм смотана. Сега видях, че съдържа и сухи домати. Искрено се надявам да не се усещат, че аз такова чудо сурови и сушени домати не ям.

# 198
  • shumen
Мариат,не се усещат.Аз поне не ги усещам.
Днес и аз се чудих на машината за сладолед,но се отказах.

# 199
Знаете ли дали кондензираните млека на Лидл са хубави? И това в картонената кутия наистина ли е без захар? Гледах вчера, че на етикета не пише захар, това в консервата си пише, че е подсладено, но не и колко % е захарта. Трябва ми за сладкарски цели, а по други магазини намирам само кондензирано мляко, което е отровно сладко, около 50% захар.
Ягодите никак не ми харесаха вчера,  недоузрели, започнали на места да се развалят, а не са сладки.

# 200
  • София
На мен също не ми харесаха ягодите и затова не купих. В К бяха по-добри, оттам ще взема.

# 201
черешите как са?

# 202
Едамаме имаше вчера и в нашия филиал, но в много лимитирано количество. Чушките пикильо вече са изчезнали, вероятно трайно и при нас - и етикет за тях дори няма.

# 203
  • София
Снощи намерих Едамаме. Беше останал един пакет без шушулки.
Пикильо и аз търсих - няма, но купих халапеньо.

# 204
  • In transit
Знаете ли дали кондензираните млека на Лидл са хубави? И това в картонената кутия наистина ли е без захар? Гледах вчера, че на етикета не пише захар, това в консервата си пише, че е подсладено, но не и колко % е захарта. Трябва ми за сладкарски цели, а по други магазини намирам само кондензирано мляко, което е отровно сладко, около 50% захар.
Ягодите никак не ми харесаха вчера,  недоузрели, започнали на места да се развалят, а не са сладки.
Подсладеното ползвам точно за сладкарски цели и е хубаво. Но е си е сладко. Такова и трябва да бъде. Аз го ползвам за крем или сладолед, но го смесвам с неподсладена сметана и/или маскарпоне, рикота...

# 205
и аз го харесвам. любим крем ми е маскарпоне, конд. мляко и заквасена сметана, мммм. иначе е свръх сладко, разбира се.

# 206
Кулинарен въпрос относно кондензираното мляко:
Скрит текст:
как от него се прави дулсе де лече? Сигурна съм, че е споменавано в темата...🙂  
Кондензираното мляко в картонените кутии не е подсладено, то е за добавяне в кафе и напитки и си е по-рядко от това в консерва.🙂

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 00:54 от dolce miele

# 207
  • Перник
Скрит текст:
Кондензираното мляко в картонените кутии не е подсладено, то е за добавяне в кафе и напитки и си е по-рядко от кондензираната мляко в консерва.🙂

За дулсе де лече вариш консервата с кондензирано мляко няколко часа (2-3) на слаб огън. Консервата трябва да е покрита с вода през цялото време, като се долива, ако е нужно. По-бързо става в микровълнова, не с консервата естествено. Но е хубаво да се използва по-дълбок съд, защото кипва и се надига. Разбърква се от време на време.

Аз много харесвам кондензираното мляко от Лидл, мога да си го ям директно с лъжица. За повечето хора е ужасно сладко. Ползвам го най-често за сладолед, смесено със сметана 30 % масленост.

# 208
  • Карлово
Скрит текст:
Правила съм преди години с датско подсладено кондензирано мляко. Трябваше ми за едни аржентински сладки Алфахорес за пред посланичката на Аржентина.
В съд с вода слагах кутията мляко, водата да го покрие и варях на бавен огън, минимум  2часа.
Ей тук намирам линк за дулсе де лече https://recepti.rozali.com/kremove/kak-da-si-napravite-dulse-de- … irano-mliako.html

# 209
Големи и безвкусни

Общи условия

Активация на акаунт