Какво повече НЯМА да купя - 23

• 95 126
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Една чаша е 150- 160 мл.
Аз също не купувам нищо от ЛИДЛ, само една био пица и едни каноли (когато си пуснат).

# 631
  • София
Една чаша е 150- 160 мл.
Аз също не купувам нищо от ЛИДЛ, само една био пица и едни каноли (когато си пуснат).
Добре, чаша и половина.

# 632
Не мога да кажа нищо за храната на Хепи, защото никога не съм я опитвала. Не обичам да ям по ресторанти, резервирана съм от към приготвянето. Живея точно до Хепи в Пловдив и много често отпред има скупчени поне 20 човека, заедно с мрънкащи деца да чакат за маса. Като малък митинг са. Голям смях. Никога не бих си го причинила.

# 633
В коя тема пише за добри ресторанти с доказано качествена кухня? Потърсете хора, работили в елитни ресторанти, да ви разкажат какво се случва в кухнята им. Вкус лесно се докарва, но това не означава качество. Избягвам да се храня с храна, която не съм приготвила аз, а ако чак толкова заумирам от глад, то търся някакви непреработени храни.

# 634
Черна станция, от Лидл пазарувам само цветя в саксия, домати бареса в консерва, изворна вода, носни кърпички и салфетки /поне там няма какво да развалят/. Всичко друго, като продукти съм опитвала - ми, поне за мен - боклук.

Относно Хепи - храната се приготвя дни, седмици по-рано, мята се в пликчета по грамаж и се замразява. В последствие се вади, стопля и сервира. Не знам за Хепи Англия, но преди няколко години Хепи в Мадрид не издържа и година.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 04:59 от vasilesa

# 635
Германците обичат да слагат подправки дори и в обикновени продукти като кренвирши във вакуумна опаковка. Може би затова на някои не им харесват храните в Лидъл.

Оплаквате се,че ви станало лошо от алкохола в Хепи. Еми не си поръчвайте. Аз отдавна спрях да го правя,освен бирата. Дори железните пиячи англичаните пропищяха от твърдия алкохол в Слънчака,който всъщност е менте тип Цар Киро. Yum
Няма как храната в Хепи да стои замразена цяла седмица,просто защото в повечето им ресторанти има навалица от клиенти...

# 636
Черна станция, от Лидл пазарувам само цветя в саксия, домати бареса в консерва, изворна вода, носни кърпички и салфетки /поне там няма какво да развалят/.

Точно козметичните кърпички в кутия ги развалиха наскоро. Направиха по- тънки.

# 637
Севда, имам предвид носните на Флоралист.

И още нещо с което се прецаках вчера

Кокосово мляко на Фрешона от същия магазин. Вкус на пластмаса, консистенция на... и аз не знам.. мас, грес..

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 07:01 от vasilesa

# 638

И още нещо с което се прецаках вчера

Кокосово мляко на Фрешона от същия магазин. Вкус на пластмаса, консистенция на... и аз не знам.. мас, грес..
Това има ли срок на годност? Като го обърнеш в магазина, не усещаш ли, че не е течно? От стояне ли се е получило така?

# 639
Кокосовото мляко в консерва винаги изглежда по този начин,аз не виждам проблем.Купувала съм от различни места на различни марки и си  е такова.Трудно се разбърква в консервата затова го изсипвам е купа .

# 640
Аз бих очаквала млякото да е мляко, а не крем. Ако в магазина, като го обърна не усещам, че е течно, не бих го взела, дори за проба.

# 641
Кокосовото мляко изглежда точно така, когато е пълномаслено. Това е смляната бяла част на кокоса.Сините им консерви са лайт и съдържанието е течно.Кокосова напитка се нарича онова, което да сипеш в мкафето например. Кокосовата сметана е още по-гъсто нещо и няма шанс да се ползва при по-ниска от стайна температура. Просто са международно приети точно тези думички и може би това води до разлика в очакване и реалност. Лидълското кокосово мляко за мен е от качествените продукти, напълно чисто съдържание и вид и вкус каквото трябва да има.

# 642
Кокосовото мляко изглежда точно така, когато е пълномаслено. Това е смляната бяла част на кокоса.Сините им консерви са лайт и съдържанието е течно.
 Лидълското кокосово мляко за мен е от качествените продукти, напълно чисто съдържание и вид и вкус каквото трябва да има.
+1! Само кокосовото мляко light не съм купувала, но се доверявам, че то е течно.😃
Често гледам по кулинарните предавания как разклащат консервата с кокосово мляко (на стайна температура), преди да я отворят. Може би така съдържанието става хомогенно? Аз слагам в хладилник преди употреба, защото искам отгоре да го има по-гъстият слой.🙂
По темата: не бих купила обезмаслени продукти /изключенията са много малко- извара, понякога скир/...

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:39 от dolce miele

# 643
  • Sofia
Наскоро правих чийзкейк с такова кокосово мляко+скир.

# 644
  • София
Можеш да направиш кокосови бонбони - добавят се кокосови стърготини, мед или подсладител по избор . Може да се овалят в стърхотини или да се поръсят с разтопен шоколад. Аз ги оставям във фризера за 30-40 минути да стегнат и после в хладилника. Много вкусни стават,  а това кокосово мляко от лидл ми е фаворит, цената му е доста добра.
Не бих купила повече салата от Salad Box, пусна супер много вода за 15 минути, докато се прибера до нас.

Общи условия

Активация на акаунт