С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 253
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Свекървата да критикува сина си. Снахата, както вече казах има кой да я оценява и критикува, но това НЕ Е свекървата. Да не говорим, че обичайно свекървата се меси там където изобщо няма право на мнение, камо ли на критика. Децата, къщата, обзавеждането и тяхното си семейство, влизат в тази категория, в която свекървата изобщо няма думата. Независимо дали снахата е люта или свита, намесата на свекървата по тези въпроси изначало е недопустима. Така, че правото на критика е на снахата, не на свекървата

# 241
  • София
А ако неадекватните действия на снаха й са в посока семейството на сина и внука й?
Да, знам мантрата "да си е избирал свестна жена"

# 242
Къщата, обзавеждането, снахата дебела ли е, слаба ли е, готви ли, не готви ли, какво работи, харчи ли парите на сина и изобщо отношенията между снахата и сина не са работа на свекървата, да. Но за децата не съм съгласна. Сигналите за малтретиране на деца в огромен процент се подават от бабата и дядото. Те се водят и една от най-важните страни за защита на детската сигурност. Те имат право и да си потърсят правата за свиждане с децата по съдебен ред. Те са и първите, които търсят попечителство при смърт на родителите. Огромен процент от моите познати са отгледани от баби и дядовци, докато родителите им са били на гурбет.

# 243
Какво ще кажете по следния казус: От година и половина, мъж на ок.30 живее с жена на ок.25 , в негоно жилище, свекървата много харесва момичето, звъни и се опитва да раздава акъли, но синът и слага граници. Уж е разбрала къде и е мястото.
Но се налага да дойде да пренощува в дома им /вероятно купен от нея, тук не зная подробности/, преди да замине в чужбина. Тя това и друг път го е правила, лошо няма, де. Момичето готви специалитети, кипи такава , приятна врява, старае се, тя обича да готви и въобще, с огромно желание. И идва свекървата и казва: Тази вечер съм донесла кюфтета, заради вас съм ги направила,  твоите неща друг път ще ги ядем. Flushed

И сега момичето разочаровано и се чуди друг път как да подходи.

# 244
Simple Smile Според така описаното, аз лично не бих си сложилана сърце случката, ако е изолиран случай. Ако е системно - всеки си яде, каквото е сготвил, и това е.

# 245
Само кюфтета ли ще ядат, друго не се допуска ли? Да ги сложи на масата , пък каквото душа сака на човек да хапва.
 Друг път чайче , ако е късно за кафе, сладолед да ближе и толкова.

# 246
То е инцидентно, но аз се опитах да дам акъл на девойчето другия път да я пита ще носи ли пак храна да знае да готви ли, пък после загрях, че и така не е тактично Joy

Борянче, направила се е на духовита, че синът и отдавна яде само каквото си готвят с девойчето, а е забравил нейните кюфтета. Според мен не го е направила с лошо , де. Модерна жена е, ама се сетих за темата и викам тази свекърва не чете бг мамма.

# 247
Веднага слагам кюфтетата на свекървата на масата, а моите вкусотии, пържоли и десерт, си ги ядем сами на спокойствие на другия ден. Ама аз съм снаха-стрелян заек с 2 деца и съм на принципа: Колкото повече ядене има, толкова по-дълго няма да готвя. Особено вкусотии и само за нас.
25-г. млади булки ще се понацупят в началото, но и те ще "открият на хляба мекото".

# 248
Дени , така е станало, имали са морски дарове и всякакви вкусотии за другия ден, ама трудът на момичето и старанието...

# 249
Аз не бих вадила извод, ако наистина е инцидентна случка. Ще изчакам да видя дали смята да я кара все така и вече според обстоятелствата. Ако още 2-3 пъти си носи кюфтетата, приемам, че е на самоизхранване и толкова.

# 250
  • Бургас
Ако момичето беше казало, че смята да изненада бабет с вкусотии, кюфтета нямаше да има. Може би десерт.
Кое му е трудното да кажеш: “Радвам се, че ще дойдеш. Смятам да приготвя нещо вкусно. Ако искаш вземи/направи десерт.”
Бабет не е искала да ги товари с готвене и да отиде с празни ръце.
Диалог липсва, а кристалните топки са по приказките.

# 251
Е, ако е майтап към сина,  е друго, но после същественото , разбран ли е майтапът.
 Не са ми готвили още ,носих си като ходя, пък и  малко ям ,особено на гости и  у нас с гости ,то парите  и опитването хранели готвача.
 Те са в началото , ще се изучат.

# 252
Ето за това говорим в тази тема - за случая описан от tays и много други подобни.
За свекърви, които изтърсват нещо "ни в клин , ни в ръкав".
Според мен ситуацията при нетактичните свекърви е 50/50 - половината са елементарни, като разсъждения /толкова си могат/ , а втората половина са откровено злобни и искат да наранят снахата .
Не мога да преценя кои преобладават.

# 253
Ох, не знам, на мен много смешно ми стана, като чух и веднага се сетих за тази тема . То тук разстройство няма, само изненада и чудене как да подходи другия път. Още и двете се стараят да се харесат някак, и се правят неволни нетактчности.

Колко по-лесно е било маман да каже идвам, посрещнете ме, нося кюфтета, не мислете за готвене, ама...
И онова малкото и то се изумило.

А вчера моята бъдеща снаха имаше рожден ден и и съчиних стихче. Да не съм конвенционална.

# 254
Мии, няма как свекървата да ми дойде на гости и да ми каже кога да си сервирам манджите и дали да ям нейните или моите неща. Аз също като ходя на гости и на свекървата, и на приятели, често нося я някое мезе, я нещо сготвено, но не им казвам да си прибират масата и да ядем моите неща - невъзпитано е.
Аз лично не бих се ядосала, нито щях да реагирам по някакъв начин, щях да продължа да сервирам, щях да сложа и моите ястия, и нейните кюфтета на масата, сякаш не съм я чула. Много обичам да се правя на леко глуха. Smiley Интересен е феноменът, че и най-невъзпитаните хора не знаят как да походят вече след като се правя, че не чувам. Някак си им става неудобно да продължат да мрънкат "ама прибери скаридите, остави само моите кюфтета, хей, хей, остави само кюфтетата, ама защо слагаш тези спагети, нали ти казах - само моите кюфтета", останалите на масата сами им правят забележка да престанат.

Общи условия

Активация на акаунт