С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 270
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
И аз не мисля, че е най-добрата реакция и, че е омаловажаване. Ако мъжа ми се чувства зле от думи или действия на родител, бих му казала, че го разбирам, че няма нищо нередно в негативната му реакция/ чувства, които изпитва и каквото и да предприеме ще го подкрепя. Дори, ако всичко направено от родителя го накара да го отреже напълно. Това "какъвто и да е ти е майка/баща" е някакво остаряло мислене и хората стоят на сила или заради обществено мнение във връзки, които ги натоварват, разочароват, натъжават и обиждат. Не си заслужава, дори да ти е родител. По този начин насилника (не физически) си разиграва коня и става на неговата, а жертвата покрай себе си произвежда други жертви, като например децата си и партньора. Айде няма нужда

# 166
и кой печели от това? Насилникът, защото всичко му се прощава и му се дава шанс след шанс, който той пропилява.
Не говоря за случаите, когато насилникът се е променил и иска да оправи нещата. Тогава прошката е най - необходима и за двете страни, за да продължат напред.
Иначе, звучи малко:...ако ти ударят едната буза, няма нищо, дай и другата. Всичко е наред и жертвата продължава да търпи

# 167
Не става въпрос за оправдаване. Обяснението беше също, че когато човек държи гнева си към някого, той си седи зависим от него. И другото беше, че когато някой ти говори против родителя ти, дори да знаеш, че е прав, ти започваш да се настройваш негативно към този човек, защото този факт не ти е приятен и на теб самия. Затова се съветват така съпругите. Има логика...

# 168
  • при късмета
А защо трябва на теб да ти е неприятно или ти да се чувстваш виновен, за нечии чужди думи или действия? Като е истина, просто го признаваш и толкова. Няма логика да се настройваш негативно към някой, който просто отбелязва истината, вместо към първоизточника, т.е. този, който е направил нещо негативно

# 169
това пак е заемане на страна от половинката, както и ако половинката говори срещу роднините му. Тя показва мнение, което в този случай мисля че, е излишно.  Мълчанието, и избягване на мнение по въпроса, ще предотврати допълнителното напрежение в стил....ти не ме разбираш или какво знаеш ти, какво съм преживял
Нека "жертвата" сама да прецени и да достигне до извода, какъв да му е контакта и дали да продължава, според вътрешното си усещане. Или да ходи на психолог...

# 170
Съгласна съм с Crissy !
Многократно по неразбираеми за мен причини майката на ММ ( да майка му .. не баща му не комшията а майка му ) подронва доста грозно авторитета му пред мен . В случая аз не заемам позиция правя се на ударена и наблюдавам ММ как ще реагира.. какво ще каже .. но той просто седи и мълчи . Много пъти съм искала да се намеся , аз да отговоря вместо него ,но в крайна сметка това е негова битка , това са си техни отношения. Ще кажа нещо единствено , ако нещо от казаното засяга пряко и мене .

# 171
Съгласна съм с Crissy !
Многократно по неразбираеми за мен причини майката на ММ ( да майка му .. не баща му не комшията а майка му ) подронва доста грозно авторитета му пред мен . В случая аз не заемам позиция правя се на ударена и наблюдавам ММ как ще реагира.. какво ще каже .. но той просто седи и мълчи . Много пъти съм искала да се намеся , аз да отговоря вместо него ,но в крайна сметка това е негова битка , това са си техни отношения. Ще кажа нещо единствено , ако нещо от казаното засяга пряко и мене .
чудя се, такава реакция от страна на майката към сина и, пред снахата-дали не е нарочно, с цел провокация т.е. и снахата да започне такова държание към него и да се породи конфликт между младите. Или показване на......ето както и да се държа, аз командвам сина си, той е респектиран от мен. Не съм се сблъсквала пряко с това, но ми е чудно, каква е целта?

# 172
Съгласна съм с Crissy !
чудя се, такава реакция от страна на майката към сина и, пред снахата-дали не е нарочно, с цел провокация т.е. и снахата да започне такова държание към него и да се породи конфликт между младите. Или показване на......ето както и да се държа, аз командвам сина си, той е респектиран от мен. Не съм се сблъсквала пряко с това, но ми е чудно, каква е целта?
От годините в които я познавам , разбрах че парите и кой какво завършил , кой какво работил за нея е най важното. Плюс че е жена която цял живот живее в град тип село в къщата на свекърва си ... Плюс че е от онези хора дървени философи които мислят ,че разбират всичко по добре от всеки . На младини е завършила висше и знаете какво значение придават на висшето по възрастните .
ММ е завършил профилирана гимназия и от както е завършил до този момент си работи само в една фирма и е доволен . Не , не взима милиони , но щом се справяме с поддържането на къщата ни , ходим на почивки и не искаме пари от никой , смятам сме добре .
Но за майка му не е добре .. нямаме среща заедно без да започне да говори кой какво имал, кой какво си купил , как Еди кой си завършил Еди какво си и след като никой не и отговаря защото ни е дошло до гуша да слушаме едно и също започва да говори на ММ " а ти какво .. никакви пари не взимаш , нищо не завърши пък гледай хората какви неща правят .. какви пари взимат " Rolling Eyes
Та в нашия случай го прави за да се съглася с нея и да започна и аз да му говоря като нея ..
Това естествено никога няма да се случи .
Но ето той седи мълчи ...

# 173
това е от вид свекърви - отровни. Много е натоварващо и ти съчувствам. Не мога да разбера, какво им става на жените, мъжки майки, когато синът се ожени/сгоди/отдели - толкова примери за отблъскващи свекърви и списъка се запълва все повече, направо ужас.
Няма оправия!

# 174
Благодаря и аз си съчувствам Joy
Според мен зависи от човека , а не точно дали е мъжка майка .
Ти ако си токсичен човек по принцип каквото и дете да родиш мъжко или женско пак ще правиш и казваш токсични неща .
За това на някой от свекървите в темата .. които се засягат от всяка дума за нечия чужда свекърва  .. моля ви не го приемайте персонално , просто приемете че по света има и такива хора , това не означава че и вие сте такива .

# 175
това е вярно, просто ни влияе по някакъв начин на връзките със синовете им, на брака ни, на живота ни

# 176
това е вярно, просто ни влияе по някакъв начин на връзките със синовете им, на брака ни, на живота ни
Точно . Ама такива са ... Най ми е забавно като се дразнят когато сина им и снахата живеят при тях понеже им пречат , а когато се изнесат не спират да им ходят в къщата и да им дават наклон в живота

# 177
Моята е същата. Съ-ща-та. Друго нямам какво да кажа. Аз съм с докторантура, работя по специалността си и получавам много добри пари, той също получава изключително добри пари и е на много добра ИТ позиция, но не завърши правото, което те са го накарали да запише някога. И оттогава, когато седнем на маса, се започва той какъв е, как нямал образование, как еди кой си бил завършил, а той не. Ужасно е. Аз в началото като младо момиче св връзвах, после видях, че не го влече и всъщност се справя в живота в друга посока, в която такова образование не се изисква. Но не пропуска да го "нахрани" и пред нас, и пред чужди хора. Моето впечатление е, че той по-скоро се озлобява към нея и не иска да ходим в родната му къща, докато преди държеше да си ходим по-често. Сега твърди, че го "напрягат" и не иска да стъпва.

# 178
  • при късмета
А защо тези мъже търпят, не казват нищо, оставят майките си да ги "хранят" и "кълват" при всеки удобен случай, вместо да им затворят устите веднъж завинаги, за мен е загадка. Веднъж или пред повече хора като им кажат "въпреки критиките ти, се справям по-добре от теб на тази възраст или на този етап и съм по-удовлетворен от живота си" ще млъкнат

# 179
А защо тези мъже търпят, не казват нищо, оставят майките си да ги "хранят" и "кълват" при всеки удобен случай, вместо да им затворят устите веднъж завинаги, за мен е загадка. Веднъж или пред повече хора като им кажат "въпреки критиките ти, се справям по-добре от теб на тази възраст или на този етап и съм по-удовлетворен от живота си" ще млъкнат
Това ще си остане загадка Joy
И аз се чудя защо мълчат... Ако на мен ми говориха така , щях добре да ги сложа на мястото ама ..
Не че не съм питала ММ "защо не и кажеш нещо а мълчиш" , той само смръщва вежди и казва "да приказва каквото иска , аз не и обръщам внимание" .
Е добре че не и обръщаш внимание ама те излага пред половинката ти ... Пред други хора също , не знам какъв непукист трябва да си да не обърнеш внимание Joy

Общи условия

Активация на акаунт