С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 248
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Аз се чудех дали да разкажа последната история със свекървата... Но ще я разкажа ,че още ми е смешно Sweat Smile
Бяхме се събрали на едно заведение преди няколко дена и стана въпрос за алергиите . Брата на ММ има алергия към пчели .. винаги си носи спринцовки със себе че е сериозна работата . И майката на ММ започва да ми разказва една история как били на палатка и една пчела паднала точно върху брат му и го ужилила . Брат му получил силна реакция и веднага си е сложил спринцовка ,но останали едни подутини по краката му и отишли в спешното и тя влязла с него при доктора и цитирам "Оставих го сам да говори с доктора нали все пак вече е голямо МОМЧЕ,но той доктора не му обръщаше внимание и аз се намесих " ... И в края на историята я гледам и питам: " ама това кога се случва ??"
Отговора и беше : миналата година
( Брата на ММ е на 40години)

# 211
  • при късмета
Ако възразявам на някоя по-серт снаха, то е ако има и друга гледна точка, за която може тя да не се сеща или защото иска само плюсовете от дадена ситуация.
Но по принцип съм наясно, че снахата влиза с предубеждение как няма да слуша свеки за абсолютно нищо. Мъжете не се напъват така спрямо тъста.
Особено както семействата се събират по-късно - мацките имат време да се надъхат
Снахата нямаше да влиза с предубеждението да не слуша свекървата, ако свекървата не влиза с предубеждението, че единствено нея трябва да слуша и това е някакво правило, което е неотменно. Т.е ако свекървите на са по даването на акъл, нямаше да има предубеждение да не се слушат, нали?

# 212
Съвсем случайно ми попадна това 😃 :

https://e-zdravey.com/bg/5-imena-prinadlezhashti-na-nay-vrednite-svekarvi/

# 213
И аз го видях, едното име е на моята свекърва Simple Smile

# 214
А има ли нещо вярно в твоя случай? 😃

# 215
И майка ми се казва така, хахаха Представете си какво ми е Simple Smile

# 216
  • София
Снахата нямаше да влиза с предубеждението да не слуша свекървата, ако свекървата не влиза с предубеждението, че единствено нея трябва да слуша и това е някакво правило, което е неотменно. Т.е ако свекървите на са по даването на акъл, нямаше да има предубеждение да не се слушат, нали?
Напротив, затова се казва "предубеждение" - убеден си предварително.
Ето, цитираният материал е достатъчно красноречив.
Ако свекървата се държи настрана - пак не е добре... Мъка

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 23:44 от Cuckoo

# 217
Не съм съгласна, че повечето снахи са предубедени.
Това на личен опит и мнение ли се крепи или на някакви социологически проучвания.
Ако е само личен опит и се базира на няколко снахи, то е безпредметно да го обсъждаме.
Ако е по-широко проучване, къде са официалните резултати за ги видим.
Така е просто ЕЖК, така е, вЕрвайте ми!

# 218
Напротив, затова се казва "предубеждение" - убеден си предварително.
Ето, цитираният материал е достатъчно красноречив.
Ако свекървата се държи настрана - пак не е добре... Мъка
за мен нямаше да е мъка, ако се държи на страна, не ни помага, гледа себе си, честна съм
дори говорих по тази тема с моята, да гледа и да се грижи за себе си, ние ще се оправим

аз търся точно това и ще съм благодарна, дори това да не е перфектното отношение, ще ми дава въздух

# 219
Къде изчезна Шери? Пробвах да й пиша лично съобщение, но ми дава, че няма такъв потребител. При мен ли има бъг?

# 220
Къде изчезна Шери? Пробвах да й пиша лично съобщение, но ми дава, че няма такъв потребител. При мен ли има бъг?
Най-вероятно. Виждам, че е онлайн.

# 221
Аз също я виждам онлайн, но същевременно пише, че от близо 2 седмици не е била активна. Не ми и дава да й пратя съобщение.

# 222
Пиши в админ темата, там ще ти кажат, дали пък не е блокирана?

# 223
  • София
Не съм съгласна, че повечето снахи са предубедени.
Това на личен опит и мнение ли се крепи или на някакви социологически проучвания.
Ако е само личен опит и се базира на няколко снахи, то е безпредметно да го обсъждаме.
Ако е по-широко проучване, къде са официалните резултати за ги видим.
Така е просто ЕЖК, така е, вЕрвайте ми!
Това важи и за свекървите, но тук постоянно се твърди, че свекървиТЕ (т.е. всички) са с предубеждението, че само тях трябва да слушат (цитат на ма ко). Иначе снахата била миличка, добричка и идвала с най-добри намерения.
Ами това също е точно толкова недоказуемо, точно както моето твърдение. Нито аз, нито ма ко имаме официални резултати от представителна извадка.
И да не забравяме, че двете природни стихии се срещат на по-късна възраст в сравнение с предишни поколения.

# 224
  • при късмета
Ма ко винаги е казвала, че свекървата изобщо няма нужда да охарактеризира снахата. Не я избирала тя, няма да неин партньор, а на сина така, че свекървата изначало няма право на преценка за снахата, има кой да я прави.
Иначе да, в отношенията снаха-свекърва, свекървата е с очаквания( ако щеш и предубеждение, макар да не е едно и също), че снахата трябва да я уважава и слуша по подразбиране, а снахата с опасения, че свекърва ѝ ще е в модела и притеснение от тези отношения. От там идва твърдото убеждение да не я слуша.
И от къде на къде да слуша точно свекървата? Добре, че е тя та тази снаха да има кого да слуша и кой да ѝ взима решенията. Да се чуди човек как е оцеляла преди да се появи свекърва

Общи условия

Активация на акаунт