Но се налага да дойде да пренощува в дома им /вероятно купен от нея, тук не зная подробности/, преди да замине в чужбина. Тя това и друг път го е правила, лошо няма, де. Момичето готви специалитети, кипи такава , приятна врява, старае се, тя обича да готви и въобще, с огромно желание. И идва свекървата и казва: Тази вечер съм донесла кюфтета, заради вас съм ги направила, твоите неща друг път ще ги ядем.

Свекървата не е права да казва какво да се слага на масата. Нека да носи, като иска, но в чужд дом не можеш да нареждаш какво да ядат другите.
Снахата да не се обижда, че някой носи, аз също никога не ходя на гости с празни ръце. Да си сложи масата както е намислила, да добави и донесеното, да благодари и това е. Следващия път пак така.
Това на личен опит и мнение ли се крепи или на някакви социологически проучвания.
Ако е само личен опит и се базира на няколко снахи, то е безпредметно да го обсъждаме.
Ако е по-широко проучване, къде са официалните резултати за ги видим.
Така е просто ЕЖК, така е, вЕрвайте ми!
Ами това също е точно толкова недоказуемо, точно както моето твърдение. Нито аз, нито ма ко имаме официални резултати от представителна извадка.
И да не забравяме, че двете природни стихии се срещат на по-късна възраст в сравнение с предишни поколения.
Аз например с първата свекърва не само не бях предубедена, ами даже прекалено наивна, че ще ме приеме, ако се държа добре. С втората, обратното, така бях опарена от първия път.
Виждала съм и двете при други хора, но не се наемам да кажа кое преобладава.
Има и предубедени, и непредубедени от двете страни. Лошото е, когато човек подхожда с доверие, пък от другата страна му мислят лошото. Май е по-добре човек да е по-предпазлив.