С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 234
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Преди колко години беше това, ти на колко години беше и имаше ли тогава бг-мамма?
На 28, 2004 година и не знам дали е имало бг мама, не съм го ползвала тогава.

# 271
Скрит текст:
Салатите вероятно са ги яли, ще питам, но основното не е сервирано заради изказването на свекървата, че ще се ядат кюфтаците.
А нейните неща ще ги ядат друг път. То кой да ти предположи, че ще дойде с кюфтета, за пръв път го прави това. И не е казала.
Като знам колко съм мудна, когато правя завъртяни манджи, как обикалям пазарите, гледам рецепти, въртя се около печката, слагам цветя на масата, подреждам чинийки, чашки, лъжички, вилички, подготвям се от предния или по-предния ден, пък за какви цифри говорим, ако готвиш морски дарове, патешко, ала-бала... и някой да ми каже друг път ще си го ядеш, че да го прибера в хладилника и да ям пържени кюфтета... Тц, не става. Ама снахата е млада още, ще се поразтропа.

# 272
Според мен свекървата не го е казала с лошо, но постъпката й е нетактична. Възможно е да е от онези хора, за които вечерята = една манджа и туй то, да не се разсейваме излишно с разточително и скъпо меню.
Следващия път снахата може да каже по телефона - обичаш ли еди-какво си, това смятам да приготвя за вечеря.
Или още по-добре, ако пак цъфне свеки на вратата с кюфтета, този път да каже "ех, чудесно допълнение към моите морски дарове Joy, много благодаря "
Вариант 3 - масата е заредена с прибори съобразно желанията на домакинята и докато синът посреща майка си на вратата, съпругата отваря фурната и хладилника и като многорък Шива ловко мята храната на масата.

# 273
  • София
Ето, че от предубеждението не е неоснователно. Ако приятелките, които се оплакваха от свекървите си бяха изключение, а не правило, то и предубеждение нямаше да има, не мислиш ли? Но като виждаш, че повечето влизат в клишето, това е обосновано мнение, изградено на статистиката около теб, на която си свидетел лично. А това е точно обратното на предубеждение, щом е основателно
Което важи и в обратна посока - бъдещата свекърва чува предостатъчно истории за снахи и е нормално да е основателно предубедена, като го предава на сина си.
И щом чува, значи всички са обективни до една, точно както твоите снахи. И снахите влизат в клишето, значи тя е оправдана на не очаква нищо хубаво.
Но ти си избрала кому да вярваш и оттам си нагласяш аргументите. Юрист ли си?

# 274
Аз съм се поучавала от темата,но и откровенно плашещи мнения има.Накратко след сватбата,свекървата трябва да се скрие в миша дупка и да не смее да се изказва по никакъв въпрос.
Да не общува със сина си освен свисочайшото разрешение на снахата и то за определени минути ,за да не отнема от времето му.
А пък да помоли за някаква помащ-абсурд.
Когата е призована да гледа внуците ,да спазва строго инструкциите/желателно писмени/ на снахата.
Ако е от друг град,никакво идване без двумесечно предупреждение и след получаване на разрешение.Ако може да не преспива в дома на сина,а на хотел.
Надявам  се да схванахте иронията/защото някои не схващат/.
Може да продължите списъка.

# 275
Кое издание на темата чете? Обобщено, това си е добър списък, има пропуски, но са засегнати важните теми. В "С какво ви дразнят шофьорите на градския транспорт?" нещата ще изглеждат по друг начин.

# 276
Затова предлагам да се попълни списъка.За всекиго по нещо.

# 277
  • при късмета
Ето, че от предубеждението не е неоснователно. Ако приятелките, които се оплакваха от свекървите си бяха изключение, а не правило, то и предубеждение нямаше да има, не мислиш ли? Но като виждаш, че повечето влизат в клишето, това е обосновано мнение, изградено на статистиката около теб, на която си свидетел лично. А това е точно обратното на предубеждение, щом е основателно
Което важи и в обратна посока - бъдещата свекърва чува предостатъчно истории за снахи и е нормално да е основателно предубедена, като го предава на сина си.
И щом чува, значи всички са обективни до една, точно както твоите снахи. И снахите влизат в клишето, значи тя е оправдана на не очаква нищо хубаво.
Но ти си избрала кому да вярваш и оттам си нагласяш аргументите. Юрист ли си?
Продължаваш да не схващаш, че изначало свекървата няма никакво право на критики, охарактеризиране и категоризиране на снахата. Защото снахата не казва на свекървата как да си гледа мъжа и къщата и не се меси в семейството ѝ. А снахата има право и на критики и на охарктеризиране, защото свекървата го прави. Независимо коя е предубедена и коя не, въпросът е коя е в правото си. А това определено не е свекървата. А, ако го предаде на сина и това се отрази на семейството му, обикновено изхода е, че сина остава сам и изоставен. Може да благодари на майка си за това, но тази заслуга свекървата надали ще си припише, пак снахата ще е виновна

# 278
  • София
Ох, щото жените се свършили и мамината златна е единствена на света.... Да не говорим кому възрастта се отразява по-негативно (знам, че е голяма ерес дори да го споменавам)
Имам предвид, че както бъдещата снаха слуша женените си дружки, (които до една са обективни и иматоснования, ама как иначе)така и свекървата слуша дружките си, които имат снахи, обаче тя е предбедена и само гледа как да скапе семейството на сина си.
Не че снахите тук не критикуват как е отгледала мъжете им, но и за това са прави, разбира се.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 18:36 от Cuckoo

# 279
  • при късмета
А като не е единствена, защо тогава свекървата само с нея се занимава? Син няма ли?

# 280
  • София
Имам предвид страшната заплаха как синът ще бъде изоставен...
Ами има и други жени, нали така?

# 281
Ами не са толкова много мъжете с опашка от жени след тях. Та не знам дали за всеки ще се намери и друга и колко ще е читава тая другата. Има и много качествени мъже, които сами няма да останат, но на повечето свекърви синовете им са средностатистически - нищо особено.

# 282
  • Пловдив
Преди колко години беше това, ти на колко години беше и имаше ли тогава бг-мамма?
На 28, 2004 година и не знам дали е имало бг мама, не съм го ползвала тогава.
Имаше.

# 283
Извинявам се много, но как ли пък няма да ям морски дарове, приготвени от някой друг, ако ме очаква продължително пътуване на следващия ден. Satisfied Свекървата с кюфтетата имам предвид.

# 284
Извинявам се много, но как ли пък няма да ям морски дарове, приготвени от някой друг, ако ме очаква продължително пътуване на следващия ден. Satisfied Свекървата с кюфтетата имам предвид.
Аз и от себе си даже не бих яла морски дарове при такова положение

Общи условия

Активация на акаунт