С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 198
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Каринаа, описа моята в лек вариант.😂
Само че, при нас с другата снаха ефектът е обратен- още по яка комбина станахме😆
Тази комбина в какво се изразява? Задно тормозите свeкървата или заедно се опитвате да ѝ покажете,че взаимното разбирателство е по-добър вариант и да  приобщите  и нея  към  вас?

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 19:12 от K.A.G.

# 301
Тормозим я жестоко, защото осуетихме грандиозния и проект "разделяй и владей"😂

# 302
Добре, де!  Разбрах, че нейният план да ви скара не е успял, но вие какво направихте, за да я приобщите?

# 303
  • София
КАГ, защо трябва да приобщаваш човек, който се опитва да ти вреди?

# 304
Защо някой би приобщавал към каквото и да е човек, който е правил някакви интриги и се е опитвал да го скара с друг, в случая с роднина. На такъв човек му се пуска дистанция в добрия случай, и това е.

# 305
  • Варна
Да я приобщят ли? От какъв зор?! Тя ако беше свястна, нямаше да има нужда от приобщаване, а щеше да има по презумпция нормални отношения с двете снахи.

# 306
Добре, де!  Разбрах, че нейният план да ви скара не е успял, но вие какво направихте, за да я приобщите?
Към какво да я приобщят? Да си пият заедно кафето ли? Да са приятелки?
Дори като пренебрегнем, че са от различни поколения, кой ще иска за приятел човек интригант и който се опитва да му вреди?
Никой не е длъжен да е приятел с неприятни хора. Нещо повече, даже е препоръчително и здравословно да се избягват и това не е егоизъм, а здрав разум и грижа за себе си и семейството.
Да я приобщят към семействата си не могат повече от това, че тя има кръвна връзка с мъжете им. Да я сложат да се храни и спи с тях ли?
Емма е права, дистанция от такива хора и синовете им да общуват и да се приобщават с тях както, когато и колкото намерят за добре.

# 307
  • Варна
Пак снахите длъжни и виновни. Ще я приобщават, как не...

# 308
А защо да я приобщават? Тя ще им върти интриги, те ще се мъчат да я правят приятелка. Няма нужда.
ММ беше командировка цяла седмица. Свеки три пъти ми звъня "без да иска". Не знаела как ме е набрала, сигурно последно с мен е говорила. Това няма как да е така, след като с месеци не сме говорили, а се чува с внука и сина си през ден. В случая даже не се дразня, че е вече на 80. Поговорих с нея, изслушах й тревогите и й казах да се грижи за себе си и да остави внука да порасне и да му дойде акъла, защото не е бебе. Смятам да говорим с племеника да се вземе в ръце и да спре да товари баба си с глупости. Дори бях на път да я взема с мен и детето уикенда, да я държа под око да не вдигне кръвно и да не направи някоя беля докато отсъстваме от града.

# 309
Добре, де!  Разбрах, че нейният план да ви скара не е успял, но вие какво направихте, за да я приобщите?
Аз лично, много се пънах първите десетина години, но разбрах, че е невъзможно да угодиш на човек, който няма угодия. Вече са 28 годините и не се напъвам хич😀
Нарцисизмът не се лекува.
Май имаше полза от всичко това, щото мама свеки ми показа каква свекърва да не съм😆 Снаха ми сигурно не е перфектна, но мен не ме дразни с нищо и много я обичам. Току що говорих час и 40м с нея, тя ме набира и двата пъти.😆

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 14:22 от Чи лу

# 310
Малките деца се насърчават да приобщават прегрешили приятелчета. Да им дават уроци и да дават добър пример. Зрели хора вече няма на какво да учиш. Не че няма, просто този тип е тотално безмислено да се опиташ даже. Човек се учи докато е жив, но само по собствена инициатива.

# 311
Тя не иска да се приобщава към никой и си го казва. Има се за повече, дори от децата си, от внуците, от брат си, от сестра си. А какво остава за нисши създания, като снахи, свати и т.н. Само мъжа и леко се доближава до нейното ниво, но то е защото е главния везир, който никога, ама никога не противоречи.
Изобщо нямам против да си изживява манията за величие с нейните си роднини, но тя искаше аз да съм и главен слуга, изпълнител на капризите, обожател, ласкател и подмазвач.
Пробвах, не става!😆

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 17:29 от Чи лу

# 312
Скрит текст:
Малките деца се насърчават да приобщават прегрешили приятелчета. Да им дават уроци и да дават добър пример. Зрели хора вече няма на какво да учиш. Не че няма, просто този тип е тотално безмислено да се опиташ даже. Човек се учи докато е жив, но само по собствена инициатива.
И на мен този съвет за приобщаване ми прозвуча все едно говорим за деца. Аз и приобващането на деца не го разбирам - всеки е свободен да дружи, с когото си поиска. За възрастна жена това е абсурд.

# 313
Към какво да я приобщаваме? Ние не сме се обединили срещу нея или нещо подобно. Двама братя и две снахи, нямаме какво да делим, разбираме се, виждаме се когато можем и това е. Всеки си гледа неговият живот. Бяхме на едно събиране тези дни, то големи театри, голямо чудо. Щяла да умира, никой нямало да я погледне, никой не й искал мнението, всеки си правел каквото иска, рев, сополи.... А реално, тя няма нужда от нищо или от грижи. Жената е на 54г права, здрава, има си мъж, работи за средната заплата за страната, ходят си на село и така. Но не, тя иска обгрижване и да се меси постоянно и за всичко. Просто  тия театри, това реване много ме дразни и натоварва. Плака, че чакала внуците да пораснат, че да ги виждала по-често. А никой никога не я е спрял да идва като иска. Ама не идва. Не знам, с това поведение си мисля, че не добре метално нещо.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 13:07 от Karina-88

# 314
  • София
Ами, не е добре. Драма куин...

Общи условия

Активация на акаунт