С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 211
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
Просто е нарцисист. Изпада в истерия, че не може да контролира живота на другите. За нея това, че никой не й иска съветите и всеки прави, както си иска, може би наистина се усеща като "малка смърт".

# 316
  • при късмета
Защо се връзвате на КАГ? Както виждате не отговаря на въпроси, винаги така прави, изтърсва някакво неадекватно твърдение или въпрос и после сама няма аргументи за него. Ама свекървата винаги е в правото си, с нея трябва да се съобразяват, вече и приобщават и друго няма и не може да съществува. Много ясно, че вместо да приобщаваш месеща се свекърва, правилното действие е да я изолираш. Другото не е нормално.
Карина, тези от породата на твоята свекърва, са едни от най-проблемните. Иска внуци и връзка с тях, ама да пораснат и да ѝ ги водят. Т.е. иска го само на думи, за пред хората, реално не. Драми, рев и сополи пред роднините и после синовете излизат неблагодарни, ама станали такива заради жените си. Няма оправия с такива, освен дистанция. А, и синовете да го казват в прав текст при всеки удобен случай и да не оставят това на снахите, защото тогава става по-зле

# 317
Защо се връзвате на КАГ? Както виждате не отговаря на въпроси, винаги така прави, изтърсва някакво неадекватно твърдение или въпрос и после сама няма аргументи за него. Ама свекървата винаги е в правото си, с нея трябва да се съобразяват, вече и приобщават и друго няма и не може да съществува. Много ясно, че вместо да приобщаваш месеща се свекърва, правилното действие е да я изолираш. Другото не е нормално.
Карина, тези от породата на твоята свекърва, са едни от най-проблемните. Иска внуци и връзка с тях, ама да пораснат и да ѝ ги водят. Т.е. иска го само на думи, за пред хората, реално не. Драми, рев и сополи пред роднините и после синовете излизат неблагодарни, ама станали такива заради жените си. Няма оправия с такива, освен дистанция. А, и синовете да го казват в прав текст при всеки удобен случай и да не оставят това на снахите, защото тогава става по-зле

Тя предлага да ги гледа, но работи от понеделник до пътък и уикенда си е на село 😄 то няма кога да ги гледа реално. Ама иначе ние не ги даваме. Говорено и обяснявано милион пъти. Избягваме я до колкото можем, но видим ли се е кошмар.

# 318
Как няма кога? Щом иска, понеделник-петък след работа взима внуците от вас или от ДГ и училище и ги гледа до 20.00 ч. После ви ги връща. Събота и неделя й ги отпускате свободни дни, да си почине на село.🥳

# 319
Че жената може да работи до 20.00 ч. 😀
Кой ще я чака в детската градина да ги вземе тогава!

# 320
  • при късмета
Редовна смяна, никой не работи до 20ч. Най-късно до 18.Ако желанието ѝ беше реално, можеше и някой уикенд да не си отиде на село или да вземе децата там. Варианти колкото искаш, оправдания също. И ние ходим на вилата всяка седмица, в голям ремонт сме, пристигат багери, камиони с доставки, не можем да ходим или да си останем когато искаме, а се съобразяваме с това кога те могат и пак може да се измисли вариант, ако се отнася до дете или е спешно. А какво остава да не е и да е обикновена уговорка.
Карина, аз напълно те разбирам. Казвам това, което и ти. На твое място бих играла нейния цирк на роднински събирания. Ще започна да се оплаквам как всички деца виждат бабите и дядовците си, само нашите се оправдават за да не ги взимат Joy Леле, представяш ли си реакцията ѝ? Не защото искам да ги гледа, а за да престане с цирковете. Като я затапите пред роднини, няма как повече да ги играе

# 321
  • София
Karina-88, струва ми се, че и двете страни положението ви устройва, но всяка се стреми да обвини другата.
Не помня точно твоите подробности, обаче защо не я попитате в прав текст кога ще ги гледа, след като твърди, че не ги давате?

# 322
Редовна смяна, никой не работи до 20ч. Най-късно до 18.Ако желанието ѝ беше реално, можеше и някой уикенд да не си отиде на село или да вземе децата там. Варианти колкото искаш, оправдания също. И ние ходим на вилата всяка седмица, в голям ремонт сме, пристигат багери, камиони с доставки, не можем да ходим или да си останем когато искаме, а се съобразяваме с това кога те могат и пак може да се измисли вариант, ако се отнася до дете или е спешно. А какво остава да не е и да е обикновена уговорка.
Карина, аз напълно те разбирам. Казвам това, което и ти. На твое място бих играла нейния цирк на роднински събирания. Ще започна да се оплаквам как всички деца виждат бабите и дядовците си, само нашите се оправдават за да не ги взимат Joy Леле, представяш ли си реакцията ѝ? Не защото искам да ги гледа, а за да престане с цирковете. Като я затапите пред роднини, няма как повече да ги играе

Ами ние и пред нея сме казвали, че няма на кого да го оставим и да се наложи, и тя веднага скача, че баба трябвало да работи и следва темата за високата пенсионна възраст и прочие. И пак се жалва естествено. Абе каквото и да кажеш не става. Не възприема. Ето днес бях на лекар сутринта, аз съм с бебето. Не дай си боже наистина да се наложи, пак няма на кого. Аз знам, че детето си е моя грижа, просто оправданията й ме дразнят. Оправя ме се с баща му, гледаме си го. Наше си е. Не сме и очаквали да е нещо по различно.

Cockoo, аз не я обвинявам и не искам да го гледа. Нямам нужда. Може да дойде когато пожелае, стига синът й да си е вкъщи. Което е почти всеки ден. Но тя има оправдание винаги-или е на село, или е на работа, след работа има много трафик, ставало късно, уморена и тн и тн. Затова говоря. А не че искам да го гледа или съм имала такива очаквания.

# 323
Бабата и дядото, ако искат, ще намерят време за внуците си. Моите свекъри при все, че си ходеха на вилата да копаят, ремонтират, работеха и намираха по 1 свободен уикенд да си видят внуците. Случвало се и да се обадят към 19.00 ч. в работен ден и да попитат, дали могат да дойдат. Обикновено може, идват стоят 1-1,5 ч. занимават децата и си тръгват. Просто трябва желание.

# 324
  • София
Cuckoo, аз не я обвинявам и не искам да го гледа. Нямам нужда. Може да дойде когато пожелае, стига синът й да си е вкъщи. Което е почти всеки ден. Но тя има оправдание винаги-или е на село, или е на работа, след работа има много трафик, ставало късно, уморена и тн и тн. Затова говоря. А не че искам да го гледа или съм имала такива очаквания.
Теб те дразни, че нейното е "искам, ама нямам желание". Ясно, то на приказки хората правят чудеса.
Майка ми е работила до 55, а на мен щесе наложи поне до 64. Аз си дудна, де, но не бих започнала да се оправдавам с това на дъщеря ми и зет ми. Те знаятдокога ще работя и след като няма свекърва - да си правят сметката.
Една позната на моите години (над 50) цяла година ходела след работа да помага на дъщеря си с бебе  - от Младост до Обеля, вярно с кола, ама.... Е, мерси

# 325
Вижте, аз работя до 18.00ч. Два пъти в седмицата почивам следобед, тогава вземам внучката от ясла и я гледам до 19.30, когато идва баща ѝ да я вземе. Дъщеря ми работи от 15.00 до 00.00ч .  Спира ми тока това малко човече.След нея съм като изцедена. Иначе имам желание да я гледам, много ясно. Вземам я и понякога през уикендите, когато не съм на работа,  но не мога нищичко друго да свърша у дома.
    Децата не изискват от мен помощ, всичко е въпрос на желание от моя страна. Но е физически трудно понякога за мен.

# 326
  • при късмета
марулета, твоя случай е съвсем друг. Ти казваш, че искаш да я гледаш и го правиш когато можеш. В случая на Карина само се декларира желание, без това да се случило никога. На свекървата ѝ е по-важно какво ще кажат комшиите и роднините, от това да има връзка с внучето (защото без контакти и гледане в някаква степен, тя не може да се изгради) и реално да иска да помогне, ако не на снахата, то пони на собствения си син. Ми няма как да харесвам такива хора

# 327
Доколкото разбирам, Карина не иска свекървата да идва привечер да види бебето, а да го поема за по няколко часа и то по всяко време на денонощието. Ами за работеща жена няма как да стане! Просто защото и тя, като всеки работещ, има работно време, изисквания за трудова дисциплина и началници, които няма да изпаднат във възторг, ако въпросната подчинена отсъства, за да може снахата да отиде някъде. Зависи от работата, разбира се, но каквато и да е тя, не може да искате от жената да си рискува трудовия стаж и размера на бъдещата пенсия. Оправданията с умората или трафика също са съвсем основателни. И за свекърва, и за тъща 😀
А за ходенето на село, особено всяка седмица, може също да има основателни причини. Напр. възрастни болни родители, за които трябва да се грижи.
Не вярвам да тича там, за да коси райграса или лежи под ябълката.
Ако ли го прави за това, ходете и вие. Мятате ѝ бебето, а самите лягате на сянка 😉
Колко е голямо детето?

# 328
Карина, да не те отчайвам, ама драматизмът ескалира с възрастта😆 Моята е на 75+ и много енергично си организира грандиозни представления. С малко публика са, но се държи все едно е в Арена Армеец😂
Никога не е работила, внуци е гледала тук-там, само когато на нея и се прииска и то у тях. Но пък, всичките подред ги беше научила, да отговарят на въпроса :я, кажи, кой най-много обичаш?
Отговърът е излишно да го пиша😂

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 00:37 от Чи лу

# 329
„да си рискува размера на бъдещата пенсия”… пахахахах, ох Птица, както винаги се е потрудила да намери от деветия кладенец вода и да я донесе, че да я изсипе върху свекървата, за да е чиста, като сълза и в този случай… 🤣

По темата - чак да няма време и след работа и то всеки ден, ми звучи, като „исках да гледам детето, ама нямах желание”..
Моята свеки в момента дудне на ММ, че много ѝ липсвало детето и да сме дошли да я видим. Пътя към тях е в ремонт и трябва да пътуваме път с камили и заобиколни маршрути, че да стигнем, а детето не понася да се вози в кола, като ММ ѝ казал, като толкова иска да го види да дойде у нас. Познайте дали ще дойде?!? 😀 Всичко е един голям цирк, че имала голямо желание, а като е тук следи турския сериал и с триста зора успях да я изкарам навън на разходка с детето последния път.

Общи условия

Активация на акаунт