С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 204
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Пак ще обясня, ако не съм се изразила правилно. Аз не искам и не очаквам от нея помощ за каквото и да е. Детето е на 5м,гледаме си го с таткото, няма проблем, той много помага. Въпроса е, че тя очакваше да станем едно голямо семейство, дори искаше да живее при нас и да помага,което синът й отказа категорично. Иска да участва дейно в живота ни, но това желание е само нейно. Нито в разбиранията ни за децата, нито за живота ни съвпадат. Такова съжителство няма как да се получи. Може да дойде когато пожелае, с условието синът й да у дома. Това, че я избягваме е по нейна вина и го знае много добре. Просто ролята на жертва и харесва и си я играе.

# 331
Да не би, защото ѝ е отказано да живее с вас и сега прави напук, че е много заета?

# 332
Е, то няма значение дали е само цирк или е цирк за отмъщение. И в двата случая е цирк.

# 333
Доколкото разбирам, Карина не иска свекървата да идва привечер да види бебето, а да го поема за по няколко часа и то по всяко време на денонощието.
Смея се с глас. JoyJoy

# 334
Птица, как стигна до тоя извод? Сериозно питам. Явно не умея да се изразявам ли, какво незнам. Joy

# 335
Ми, аз все си мисля, че тези дето носят водата от десетия кладенец, някак си се идентифицират с горките свекърви оплюти от злобни снахи😆

# 336
  • при късмета
Както винаги, птица знае по-добре какво мисли и иска някой друг, нищо, че той все пак пише в същата дискусия Joy

# 337
Когато човек иска да направи нещо, намира начин, иначе оправдания има много.
Ние с ММ сме на 47 и тепърва ще гледаме деца. Знам, че няма да е лесно, но според нас ще си струва всички трудности и усилия.
Подобно е и при свекървите около 50 и внучетата.
Всеки сам си решава дали му е по-важно да има връзка, спомени и време с внучетата или работата, пенсията, почивката, доматите и райграса са му по-важни.
Важното е, човек да не е лицемер и да си каже честно какво иска.
Тогава никой няма да го критикува, защото наистина решението си е негово лично и няма правилно или неправилно. Той ще си носи последиците или ще обира ползите, не аз, снахата, съседите или филанкишията.
В този смисъл няма нужда от оправдания, ако някой не иска да прекарва време с чуждо дете.
Но лицемерието винаги е за осъждане.

# 338
Е, без лицемерие някои свекърви не могат, защото иначе как по друг начин ще каже в очите на сина си - не, нямам време да гледам внучето или не искам да го гледам, много е палаво и ме побърква…
Винаги държанието пред сина им и това пред снахите е доста различно, заради едничката цел да не наклонят шапката на сина и да не вземе да им се разсърди, се правят всякакви пируети.
Ние, като им ходехме на гости още в началото забелязах, че абсолютно никаква работа не му възлагаше по двор, вътре в стаите също и непрекъснато го щадеше.. ама от какво, човека е жив, когато работи или знае кое как става, а не утре да не може да завие една гайка, образно казано…
 Човек, ако е откровен, всичко може да си спести, но сякаш при отношенията майка-син, честността по-често е липсваща.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 16:59 от Rimmona

# 339
То не при всеки върви това обаче. Моят, например, все казва, че майка му само се оплаква, дотолкова му писна, че спря да ѝ споделя дори най-хубавите за него постижения. Спря да ѝ споделя за повишения, не иска да знае колко пари получава, нищо не иска да споделя с нея и на мен ми казва каква е причината за това. Предисторията - тя получава добра заплата, няма кредити, има солидни спестявания в банковата сметка, живее в малък град - сама и не харчи дори наполовина на нашите разходи. Следствието - всеки път, когато се видим, се оплаква кое колко струвало, как не може да се справя, как нейният труд бил неоценен и т.н. И двамата сме в шок как това е възможно, но Grinning

# 340
Само да вметна,че отношенията са майка-син,свекърва-снаха

# 341
Да де, да, отнесох се, то се подразбира.

# 342
Птица, как стигна до тоя извод? Сериозно питам. Явно не умея да се изразявам ли, какво незнам. Joy
Лесно. От собственото ти оплакване, че заради нейната неотзивчивост е трябвало да отидеш на лекар заедно с бебето 🙂 Сигурна съм, че лекарят е бил преди обяд или след. Надали е било след работно време. Но ти все пак си обидена, че свекървата не е отделила половин работен ден, за да ти помогне... Не съм ли права?
Съгласна съм, добре би било да го направи, но дали липсата на помощ в случая е от липса на желание или просто невъзможност?
Що се отнася до другото, няма значение какво е искала тя и как си е представяла да живеете заедно. Важното е какво искате вие! Успели сте да си уредите отделен, самостоятелен живот, чудесно 🙂 Живеете сами, оправяте се сами!

Не хихакай, Римона, а попитай майка си колко лесно се намира нова работа след 50+ години и дали тя самата ще рискува да влезе в конфронтация с началството си и я загуби. Ако работи, разбира се. И каква пенсия ще получи, ако не направи нужния трудов стаж. При добро заплащане при това!
А за свекърва ти - самата ти само преди половин година се оплакваше от гостуването ѝ, сериалите, солените манджи и големите сарми. Сега пък от какво си недоволна?

Всички сме по цирковете 😀

Амброзия, оплакването от безпаричие и тръшкането от тежък живот си е наша национална черта. Не е само свекърва ти така.
Дори съм забелязала, че колкото повече един човек "реве" колко е зле, толкова е по-добре финансово, имотно и въобще всякак 🙂

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 17:20 от птица

# 343
  • при късмета
Лицемерието не е приемливо поради никаква причина. Сина няма да се фръцне като свекърва, ако му кажат да си гледа детето. Все пак не мъжете товарят майките си това задължение, самите свекърви го правят, с цел да се месят и да става на тяхната. Тук се дават много примери, но в интерес на истината, в реала около себе си нямам нито един пример на оплакване, че свекърва, или пък майка, не иска да гледа внуче, а пък младите да напъват да го оставят. На живо не съм го виждала. Все пак си остава нормално баба да иска да вижда/гледа/ изгражда връзка с внуче и последното върви с първите. И бабите трябва да разберат, че колкото и да декларират желание, а пък да се измъкват с оправдания, това няма да накара детето да иска контакти с нея, като порасне. На детето няма да му пука нито с какво се оплаква на комшийките, нито какво реално иска и може бабата. То няма да я иска и ако тази връзка не е изградена в ранна възраст, то е много малко вероятно да се изгради изобщо. Дори бабата да няма физическата възможност да гледа детето сама, то ще идва в присъствието на родителите, ще му чете, ще се занимава с него, ще го нахрани някой път, нищо, че майка му е там, една лъжица няма да ѝ натежи, ще играе настолни игри след време, ще се интересува как е в училище, ще помага за уроци, ще пита какво пише в учебника по това и по онова. Начини колкото искаш, ако няма физическата възможност, а има реално желание да вижда внучето.  Като чакат да порасне, както Карина спомена, ще има да чакат
птица, Карина не се оплаквала, че е отишла на лекар с бебето. Ако само ти не си разбрала, изобщо не е и правила такъв план, изначало си знае, че няма друг начин. Нито го е търсила, нито се сърди на свекървата, че не го е направила, нито е обидена. Обидена е само и единствено от декларациите на свекървата, а не, че не гледа бебето. Всяко оплакване ли трябва да ти се превежда, наистина ли не виждаш, че само ти и КАГ не възприемате и изкривявате всеки пост? Май е наистина, замисли се

# 344
Лесно. От собственото ти оплакване, че заради нейната неотзивчивост е трябвало да отидеш на лекар заедно с бебето 🙂 Сигурна съм, че лекарят е бил преди обяд или след. Надали е било след работно време. Но ти все пак си обидена, че свекървата не е отделила половин работен ден, за да ти помогне... Не съм ли права?
Съгласна съм, добре би било да го направи, но дали липсата на помощ в случая е от липса на желание или просто невъзможност?
Що се отнася до другото, няма значение какво е искала тя и как си е представяла да живеете заедно. Важното е какво искате вие! Успели сте да си уредите отделен, самостоятелен живот, чудесно 🙂 Живеете сами, оправяте се сами!

Не хихакай, Римона, а попитай майка си колко лесно се намира нова работа след 50+ години и дали тя самата ще рискува да влезе в конфронтация с началството си и я загуби. Ако работи, разбира се. И каква пенсия ще получи, ако не направи нужния трудов стаж. При добро заплащане при това!
А за свекърва ти - самата ти само преди половин година се оплакваше от гостуването ѝ, сериалите, солените манджи и големите сарми. Сега пък от какво си недоволна?

Всички сме по цирковете 😀

Нищо подобно. Ходенето на лекар го дадох за пример, че дори и да се налага, няма как да гледа детето.

Общи условия

Активация на акаунт