С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 148
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм доста широкопръста и понеже моята е прекалено пестелива, предполагам, че се дразни, но си мълчи. По-скоро се чуди, не толкова да се дразни, но за наши харчове не се обажда.

# 571
Значи имаш умна свекърва.Щом не ѝ висите на врата за пари, ще си харчиш както си искаш.А тя да се възмущава на ум.

# 572
Ние сме под 30 със собствено жилище, почти изплатено, и с две деца. Тях не ги търсим за нищо, аз лично бих била много ядосана, ако започне да ми се бърка по какъв начин ще си харча парите. Имало е чуденки на глас, да, но не бих казала, че го казва с лошо. Поне не съм го усетила по този начин, тя като цяло не е лоша жена, просто е несъобразителна и очаква всички да се съобразяват с нея. Grinning

# 573
Ми браво на вас, явно кафето не ви е съборило!/ шегувам се за кафето/ . Понякога сами си придаваме някакъв нюанс на чуждите въпроси. В смисъл, че човек може да не влага нищо лошо и заядливо , но на нас така да ни прозвучи. И ако продължим да сипваме, става мазало.
   Майка ми така разпитва и все има мнение. Аз като по-млада много се връзвах, сега някак си не ми прави впечатление.Още повече, разбирам, че всъщност, тя го казва със загриженост.
   И друго си мисля и наблюдавам - ако човек успее да се постави сам на мястото, на което иска да бъде  отношенията си с определени хора, да се заяви е по-лесно . Ако сами позволим да ни се навират,  любопитните
 и невъзпитани хора ще го правят.  Ако си достатъчно зает, имаш цели, работиш върху тях, сбъдваш някакви свои мечти, имаш пълнота в ежедневието си, някак си дребнавите изказвания няма да намират място. Ще си ангажиран с по-важни неща,че да се занимаваш с нечии глупости.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 17:19 от марулета

# 574
Едно е да те разпитва майка и съвсем друго свекърва… като от последната едва ли винаги е точно загриженост.

# 575
  • София
Отговорих вече, ама хайде пак. "Кой каквото си направи, друг не може", "Каквото си надробиш, това ще сърбаш" и още много, много...
На общите приказки и пословици ще отговоря съответно - "Дяволът е в подробностите". Сигурно свекървата те дразни с това, че още е жива и диша, а пази Боже да има различно мнение. Но малко хора биха си го признали, дори в относително анонимен форум. Така че остава търсенето на друга причина, а такава винаги се намира. Гледа накриво, готви каквото мразя, не е изчистила достатъчно, живее далече
Ще се повторя - като малко го изолираш, намираш си поводи да не ги посещава и после "Тя не изпитва нужда". Не се и съмнявам, с твоите родители вероятно нещата не стоят така.

# 576
Римона,  това че ти не си попаднала на свястна свекърва далеч не значи,че по подразбиране всички са такива. Изобщо не искам да обобщавам. Аз говорех конкретно за моята майка.
   С риск отново да те подразня , и да се наложи да ми правиш забележка, моята свекърва е от добрите.

# 577
А, тя и моята е добра, просто, когато идва на гости за повече време малко ме напряга със забележки за храната, иначе нямам проблеми с нея, грешно си разбрала. Към мен се държи много добре, с уважение и винаги ме е защитавала като мнения и позиции.
Но в общия случай едно е майка и съвсем друго свекърва, все пак каквато и да е не е майка.

# 578
Зависи. Моята майка е по-дразнеща, натоварваща на моменти и досадна. Свекърва ми е по-тактична и разбрана.

# 579
Абе май доста народ от темата не сме те разбрали. За мен свекървата не е непременно зло. Има и по-дразнещи майки.
   Само дето разликата е ,че ако се изрепчиш на майка си, в повечето случаи минава и на двете. Ако същите неща свекърва ги чуе от снаха, остава една горчилка.

# 580
Ами, който не е разбрал е чел избирателно написаното от мен.
Е, винаги има изключения, разбира се и снахи, които са много близки със свекървите, но страничните ми наблюдения не са такива, поне за мои приятели, а и каквото чета напоследък из фб групите за майки всеки нов пост е за някоя свекърва… сякаш някакво нашествие е настанало и то пак такива скандални истории, като споделената по-горе от съфорумката. Да четеш и да се чудиш какви са тези хора и какви са тези отношения.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 17:45 от Rimmona

# 581
  • при късмета

Само дето разликата е ,че ако се изрепчиш на майка си, в повечето случаи минава и на двете. Ако същите неща свекърва ги чуе от снаха, остава една горчилка.
Така е. Но и свекървите трябва да разберат, че и техните думи и действия могат да засегнат снахата, точно по същата логика и у снахата също остава горчилка. А рядко конфликта тръгва от снахата, обикновенно се поражда защото свекървата смята, че трябва да я слушат, уважават и да ѝ козируват по подразбиране. Снахата няма точно тези очаквания към свекървата. Та преди свекървата да се засегне, трябва да помисли дали не е засегнала първа

# 582
  • София
Ха, ха, ама разбира се.
ОбикновеНо снахата смята, че нейната майка има право да се интересува от детето си дори след като се ожени или е в сериозна връзка. Но майката на мъжа няма такива права, тя трябва ръка да целува, че са взели сина й и дотам с отношенията.
Голям реваншизъм, голямо нещо... Чули, че преди 100 години жените били онеправдани и вече са на нож

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 18:10 от Cuckoo

# 583
  • при късмета
Ха, ха, ама разбира се.
ОбикновеНо снахата смята, че нейната майка има право да се интересува от детето си дори след като се ожени или е в сериозна връзка. Но майката на мъжа няма такива права, тя ръка трябва да целува, че са взели сина й.
Никой не е спрял свекървата да се интересува от детето си. Проблемите идват, когато тя се интересува повече от жената на детето си. Намираш ли разлика?

# 584
  • София
Едното дете живее с другото, ако ти не се сещаш. И нерядко проблемите произтичат И от чуждото дете.
И ако едното дете (нзависимо кое) спре да контактува с родителите си, понеже другото дете тропа с крак и има претенции, това не е на добре.
Да, има справящи се сами хора, които не тичат при мама при всеки проблем, но има и не чак толкова зрели. И вторите не са непременно мъже.

Общи условия

Активация на акаунт