С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 153
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Ох, Птица, пак остроумничи… 😀

Съгласна съм с Opossum! Браво на мъжа, че не се комплексира.
Иначе, според мен с времето ще претръпнеш вече от това тяхно поведение, все пак не можеш цял живот да им натриваш носовете по този начин. Още повече като се появят и децата, въпросите им ще се увеличават.

# 556
Очаквай неочакваното - от мен го запомни😉

# 557
Мъжът може да се забавлява също от тази ситуация. Не го знаем какво чувство за хумор има и колко са му настъпвали и на него мазола.
Няма как да твърдим за чужд мъж какво му харесва или не, а да не говорим както някои писаха, чак със сигурност не му харесвало.
Аз за собствения си мъж не съм сигурна понякога какво мисли, какво остава за тези на съфорумките. WinkJoy

# 558
Е, как разбраха, че слизаш от такси или че си си навехнала крака, като са на 500 км? Обяснявате се като малки деца, пък после защо ви разпитвали.
Ако знаеха, че изкарваш 2 пъти повече от мъжа ти, поне щяха да са спокойни, че не му висиш на врата.
И аз смятам, че сте намерили. Те разпитват и дават непоискани съвети, т.е. дразнят те, ти ги дразниш и провокираш в социалните мрежи. Квит сте.

# 559
Или мъжът докладва всичко на мама, батко и кака, а тя се сърди на роднините му.
Щото е по-удобно.

# 560
И аз си помислих, че мъжът докладва всичко.

# 561
Може, птица, може.
Приемам, че са млади и още не са очукали, каква семейна стратегия да предприемат спрямо различните роднини.

# 562
Цитат на: Mrs Jan в ср, 01 мар 2023, 22:51
Цитат на: I_Love_Tose в ср, 01 мар 2023, 15:39
"Дразня се на брат ми
Дразня се на баща ми
Дразня се на майка ми
Дразня се на съпруга си
Дразня се на свекървата
На свекъра
На зълвата
На девера
На племенника ми..."
"Има ли въобще някой който да не те дразни?
На крива ракета..."

"Как пък сега го видях това случайно... Не, няма такъв. Дразни ме и никнейма ти, ама надали те вълнува."

Ей този цитат на мен ми говори много за съфорумката ни. ВСИЧКИ я дразнят.
Пък тя нека си се оплаква.

# 563
Е не, 500 км и не можеш да запазиш личния си живот само за давам ви?! Чак знаят кога слизаш от такси и кога си навехваш нещо?
   Ако ти звънят в момента,когато слизаш и плащаш, или не вдигаш или затваряш с извинение,че сега не е удобно. Все едно си на каса на магазин.Например.
   Щом мъжът ти си контактува с тях и на теб това не ти пречи, остави го той да дава обяснения.
 Понякога ми е чудно как се живее в такава токсична среда. Без значение свекъри или тъстове я създават. Как може да подлагаш собственото си дете на такива емоции?!

# 564
На мен не би ми било дошло на акъла да мисля нещо друго, ако не мога да говоря, защото слизам от такси - това казвам. Естествено не бих повторила, в случай че вече е било повдигнато като въпрос, но на момента не бих измислила друго. Аз, казах го, но бих престанала да общувам с тях изобщо. Бих им казала директно, че това, което се случва с мен не ги вълнува и може би в яда си бих им казала, че изкарвам двойно повече от сина им и да си насочат въпросите в друга посока.

# 565
Аз пък не давам обяснение . Когато ми звъни някой, и съм в такси, в магазин, или в учреждение, казвам , че не е удобно , ще върна обаждане и точка. Но с хората , с които се чуваме често,винаги се питаме удобно ли е.

# 566
Това, ако е към мен, свекървата Е поканена от сина си, който ѝ заяви, че като детето ѝ липсва толкова, както твърди, да дойде и да го види у нас. Досега нямаме отговор.
Не, беше към друга съфорумка. По повод това:
....дъщеря ми не иска, а и не изпитва нужда да общува със свекърите ми. Които напоследък са решили да се изявяват като баба и дядо. Да ви кажа разбирам я много добре. Мен ме е гледала баба ми по майчина линия, при родителите на баща ми ходехме рядко(1-2 пъти годишно),а и те не идваха. Никога не ги почувствах близки даже срещите с тях ми бяха меко казано неприятни.

Така действат някои социални служби  -  отдели го като малко, то ще се отчужди, докато родителят си търси правата.

Отговорих вече, ама хайде пак. "Кой каквото си направи, друг не може", "Каквото си надробиш, това ще сърбаш" и още много, много...

В поста има ключова дума - родител.

# 567
Като не е удобно, направо не вдигам, а звъня по-късно.
Ама то това да е проблемът, в случая авторката е младо момиче със сигурност и се пали бързо и се дразни лесно. Съвсем нормални неща, които с годините се израстват и едва ли по-натам да им обръща внимание на поведението чак толкова.

# 568
С последните страници се върнах в спомените, когато ходехме при моята първа свекърва за поне месец лятото и какъв кошмар ми беше. Тя, сурова жена, пестелива, нямаше милост към децата си. Та. Веднъж пихме сутрешно кафе, мен не ме свътра, ръчкам мм да излизаме, да пием кафе навън. И тя се въртя неспокойно, въртя, па ми рече  " Е, нали пихте кафе, защо ще излизате сега да харчите пари. Аз знам, че хора, дето си събират пари за жилище, не ходят по заведенията" . Аз и отговорих, че сега съм на 28 и сега ми се излиза . И че като стана на 50, сигурно ще имам апартамент, но няма да ми се пие кафе навън Заблуда на младостта, но това е друга тема 🙃.
Тя нищо не казва. ММ си облича една тениска, доста семпла, но си я харесваше. И тя пак - нямаш ли някоя блузка, че обличаш това. И той - ами майче, нямам. Аз знам, че хора, дето си събират пари за жилище, не си купуват блузки.
Онемя 🤣

# 569
Е колко е млада авторката? Сигурно е над 22-25?
   Тайс, току виж тези 5 лева за кафе са ви сбъркали за жилище.

Общи условия

Активация на акаунт